Manuel Monroy: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Los Novios

1964 | Drama, Romantiek

Spanje​/​​Italië 1964. Drama van Mario Maffei. Met o.a. Gil Vidal, María Silva, Umberto Raho en Manuel Monroy.

Een verliefd stel uit de Italiaanse middeleeuwen ziet hun geluk bedreigd door een invloedrijke politieke figuur uit Milaan die vurig het verloofde meisje begeert. Een prijzenswaardige film die niet erg succesvol is geweest.

Diferente

1962 | Musical, Drama

Spanje 1962. Musical van Luis Maria Delgado. Met o.a. Alfredo Alaria, Sandra Lebrocq, Manuel Monroy, Julia Cába en Jovita Luna.

Een danser is door zijn rijke bourgeoisfamilie verstoten en de overgevoeligheid van zijn artistiek temperament leidt tot andere drama's, zodat hij tenslotte krankzinnig van verdriet wordt. Dit kul-verhaal over een gekwelde artiestenziel levert storende stoplappen tussen een reeks folkloristische balletten, die zeker voor de liefhebbers het aanzien waard zijn. Een poging van de regisseur om de spelscènes met hetzelfde expressionisme te verbeelden wordt een onbedoelde parodie en de danser Alaria weet met zijn onmogelijke hoofdrol slecht raad.

Alma aragonesa

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José Ochoa. Met o.a. Lilián de Celís, Manuel Monroy en Magda Pérez.

Tijdens de laatste Carlistenoorlog wordt een naïef jong meisje het hof gemaakt door zowel een guerillastrijder als een officier. Dit is een zéér slechte film.

El Indulto

1960 | Drama, Misdaad

Spanje 1960. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Pedro Armendáriz, Conchita Velasco, Manuel Monroy en Eulalia del Pino.

Een man wil zich wreken op zijn vrouw omdat zij verliefd is geworden op zijn broer...De film is geïnspireerd op een roman van Emilia Pardo Bazán. Een prachtig verhaal, dat helaas verminkt is door de slechte regie van Saenz de Heredia.

Delincuentes

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Juan Fortuny. Met o.a. Ginette Leclerc, Mario Beut, Manuel Monroy en Miguel Angel Valdivieso.

De tegenslagen van een misdadiger die onder de naam Èl Caíd' bekend staat en met wie het uiteindelijk slecht zal aflopen. Een uiterst vulgaire thriller.

Tres huchas para oriente

1954 |

Spanje 1954. José María Elorrieta. Met o.a. Manuel Monroy, Pepe Nieto en Nani Fernandez.

De tegenslagen van een misdadiger die onder de naam Èl Caíd' bekend staat en met wie het uiteindelijk slecht zal aflopen. Een uiterst vulgaire thriller.

Señora ama

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Dolores del Río, José Suárez, María Luz Galicia en Manuel Monroy.

Aangezien zijn vrouw onvruchtbaar is bedriegt de hoofdpersoon haar met andere vrouwen. Een uiterst grof melodrama. Eén van de rollen die de grote Mexicaanse actrice Dolores del Río in Spanje heeft gespeeld.

Mañana cuando amanezca

1954 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Abel Salazar, Manuel Monroy en Antonio Prieto.

Een man zit gevangen in een concentratiekamp. Een even afgezaagde als vervelende film.

El Coyote

1954 | Western

Spanje 1954. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Abel Salazar, Gloria Marín, Rafael Bardem en Manuel Monroy.

In het door de Amerikanen gedomineerde Californië verschijnt een vermomde voorvechter van het Mexicaanse volk: El Coyote. Dit is Romero Marchents verfilming van de avonturen van een zeer populair personage uit Spaanse pulpromans. Bovendien was de toekomstige regisseur Jesús Franco hulpregisseur en scenarioschrijver, echter met armzalig artistiek resultaat. Tegelijkertijd werd het vervolg opgenomen: LA JUSTICIA DEL COYOTE.

Educando a papá

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Evangelina Elizondo, Manuel Monroy en Beatriz Aguirre.

Een rijpe Mexicaanse bonvivant verzoent de familieleden met wie hij in huis woont. Beneden alle peil, evenals de overige films van Soler.

3 huchas para Oriente

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. José Nieto, Nani Fernández en Manuel Monroy.

Een kind dat om een aalmoes vraagt voor de zending, krijgt een ongeluk. Een onuitstaanbaar moraliserende smartlap.

Huyendo de sí mismo

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Juan Fortuny. Met o.a. Tilda Thamar, Silvie Pelayo, Manuel Monroy en Alfonso Estela.

Een arts met een turbulent verleden vlucht naar Afrika om zich schuil te houden op een eiland dat alleen wordt bewoond door een stierenvechter en zijn knappe dochter. Een onbelangrijke film.

El Pescador de coplas

1953 | Musical

Spanje 1953. Musical van Antonio del Amo. Met o.a. Maruja Díaz, Antonio Molina, Manuel Monroy, Tony Leblanc en Vicente Parra.

De liefdesavonturen van een jonge Andalusische vrouw. Een folkloristisch knoeiwerk, dat typerend is voor de Spaanse cinema uit de jaren vijftig. Deze keer met twee idolen uit dit genre.

Persecución en Madrid

1952 |

Spanje 1952. Enrique Gómez. Met o.a. Manuel Monroy, Isabel de Castro, Manolo Morán en Silvia Morgan.

De ontelbare inspanningen die een Pool zich getroost om de Spaanse nationaliteit te verkrijgen. Een belachelijk anticommunistisch pamflet, typisch voor het Spanje uit die tijd.

Merdado prohibido

1952 | Thriller

Spanje 1952. Thriller van Javier Setó. Met o.a. Isabel de Castro, Manuel Monroy, Silvia Morgan en Manuel Gas.

Een leider van een bende drugshandelaars vindt op een dag zijn doodzieke, aan drugs verslaafde zoon. Belachelijke thriller.

La Danza del corazón

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Tony Leblanc, Isabel de Castro, Manuel Monroy, Mercedes Mozart en Paco Martínez Soria.

Een verloofd stel stuit op de tegenstand van hun beide families. Een tweederangsfilm zonder enkele kwaliteit met een toneelmatige aanpak.

Dulce nombre

1951 | Romantiek

Spanje 1951. Romantiek van Enrique Gómez. Met o.a. Isabel de Castro, Manuel Monroy, Mercedes Mozart en Carlos Otero.

Een jonge vrouw bekend onder de naam 'Dulce nombre' manipuleert verschillende aanbidders. Een uiterst omslachtige film.

Almas en peligro

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Antonio Santillán. Met o.a. Isabel de Castro, Manuel Monroy, Carlos Otero, Jesús Colomer en Barta Barri.

Een priester probeert de zeden van twee jongens uit zijn opvoedingsgesticht te verbeteren. Dit moraliserende huilstuk werd ook nog eens slecht geregisseerd.