Joaquín Hinojosa

Acteur

Joaquín Hinojosa is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

El Sueño de Tánger

1987 | Thriller

Spanje 1987. Thriller van Ricardo Franco. Met o.a. Fabio Testi, Maribel Verdú, Joaquín Hinojosa en Pastora Vega.

Drie vroegere vrienden komen tegenover elkaar te staan: de een is politie-agent, de tweede smokkelaar en de derde beloofde de tweede te zullen zwijgen. Hoewel het idee voor het script, afkomstig van de regisseur zelf, niet slecht is, werd de film een ware flop.

Un été d'enfer

1985 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk/Spanje 1985. Misdaad van Michael Schock. Met o.a. Thierry Lhermitte, Veronique Janot, Joaquín Hinojosa, Jack Taylor en Daniel Duval.

Beth, een jonge vrouw, wil haar verdwenen zuster vinden. Een middelmatige, afgezaagde en verwarde thriller, hoewel hij ook een paar pluspunten heeft. Ook bekend als UN VERANO DE INFIERNO.

El Señor Galíndez

1984 | Drama, Thriller

Spanje 1984. Drama van Rodolfo Kuhn. Met o.a. Héctor Alterio, Joaquín Hinojosa, Antonio Banderas, Maria Casanova en Cecilia Roth.

In een afgelegen flatgebouw verblijven twee op het eerste gezicht alledaagse mannen. Ze zijn echter folteraars die telefonische instructies afwachten om de aan hun geleverde gevangenen in opdracht van de dictatoriale regering te martelen. Op een dag krijgen ze de opdracht een jonge rekruut op te leiden. De film is gebaseerd op een van oorsprong Argentijns toneelstuk en regisseur Kuhn, overigens een Argentijnse banneling, kan de theaterorigine niet verbergen. De stootkracht van het thema en de sterke vertolkingen maken de film echter beslist de moeite waard.

Geminis

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Jesús Garay en Manuel Revuelta. Met o.a. Patricia Adriani, Joaquín Hinojosa, Antonio Gamero en Fernando Sánchez Dragó.

Op een massaal filmfestival komt de regisseur op wie iedereen gewacht had, niet opdagen. Een pretentieuze en onuitstaanbare film.

F.E.N.

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Antonio Hernández. Met o.a. Héctor Alterio, José Luis Lopéz Vázquez, Joaquín Hinojosa en Laura Cepeda.

Twee oud-leerlingen van een katholieke school keren terug tijdens een vakantie, met het voornemen hun vroegere leraren op dezelfde kwetsende wijze te bejegenen als zij hebben moeten dulden. Een interessant idee voor een boeiende, gedenkwaardige film, eveneens goed vertolkt.

Tigres de papel

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Fernando Colomo. Met o.a. Carmen Maura, Joaquín Hinojosa, Miguel Arribas en Pedro Díez del Corral.

Het dagelijks leven van drie Madrileense vrienden. Een komedie die pretendeert een tijdsbeeld vast te leggen. De frisheid is echter niet voldoende om de cinematografische onbenulligheid te verhullen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joaquín Hinojosa op televisie komt.

Reageer