Manolo Gómez Bur is acteur.
Er zijn 43 films gevonden.

Juana la loca... de vez en cuando

1983 |

Spanje 1983. José Ramón Larraz. Met o.a. Lola Flores, Beatriz Elorrieta, José Luis Lopéz Vázquez, Manolo Gómez Bur en Fernando Fernán-Gómez.

Een vooral belachelijke en werkelijk onuitstaanbare satire op de historische Spaanse film LOCURA DE AMOR.

El Cid cabreador

1983 |

Spanje 1983. Angelino Fons. Met o.a. Angel Cristo, Carmen Maura, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Een platte en walgelijke parodie op EL CID van Anthony Mann.

tonta Bésame

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Fernando González de Canales. Met o.a. Javier Gurruchaga, Esperanza Roy, Pedro Ayesterán, Manolo Gómez Bur en Fernando Fernán-Gómez.

Een jonge werknemer wordt vanwege zijn karakter overgeplaatst naar een filiaal met louter a-socialen. Het is een vreemde lachwekkende komedie die, ondanks enkele geslaagde fragmenten, niet erg succesvol is.

Todo es posible en Granada

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Manolo Escobar, Tessa Hood, Manolo Gómez Bur, Luis Varela en Manolo Gomez.

Een verschrikkelijke herverfilming van de gelijknamige film uit 1954.

Donde hay patrón

1978 | Komedie, Musical

Spanje 1978. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Escobar, Sara Lezana, Manolo Gómez Bur en Alvaro de Luna.

Een zeeman is amateur-zanger. Het succes van Escobar behoorde al tot het verleden en zijn oude getrouwen kwamen de film niet eens zien.

Fulanita y sus menganos

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Victoria Vera, Manolo Gómez Bur, Antonio Vilar, Alberto de Mendoza en Elisa Montés.

Alvorens naar een congres voor prostituées in Parijs te gaan, herinnert de Spaanse afgevaardigde zich de leukste voorvallen uit haar carrière. Een totale verspilling van een uitstekend idee.

Las Señoritas de mala compañía

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Conchita Velasco, Isabel Garcés, Esperanza Roy, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Het dagelijks leven in een bordeel in een Castiliaans dorp. Een leuke en vriendelijke komedie, die alle bitterheid wegstrijkt. Bovendien valt het goede samenspel van de acteurs op.

Ligue story

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Tony Lablanc, Manolo Gómez Bur, Cassen, Rafael Alonso en Diana Lorys.

Verschillende liefdesanekdoten vlechten zich aaneen in het kader van een consultatiebureau voor paren. Een afschuwelijke en achterlijke pseudo-komedie.

En un lugar de la Manga

1970 | Komedie, Musical

Spanje 1970. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Een grondbezitter die tevens amateurzanger is, weigert zijn grond aan een bouwonderneming te verkopen. Een van de knoeiwerken waarin Manolo Escobar en Conchita Velasco de hoofdrollen vervullen.

El Señorito y las seductoras

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa Paredes, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een jonge miljonair wordt belaagd door allerlei vrouwen. Een even stompzinnige als grove film.

El Relicario

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Arturo Fernández, Manolo Gómez Bur, Miguel Mateo en Arturo Fernandez.

Herverfilming van de gelijknamige film, in overeenstemming met de gebruikelijke middelmatigheid van Gil.

El Dinero tiene miedo

1970 | Komedie

Mexico/Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Mauricio Garcés, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een oplichter van aanzien besluit twee kleine speculanten te bedriegen. Een griezelige komedie waarin de kapitaalvlucht naar Zwitserland -een onderwerp dat destijds taboe was- als lokroep gebruikt werd.

Una Vez al año ser 'hippy' no hace dañ

1969 | Komedie, Muziek

Spanje 1969. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Alfredo Landa en Manolo Gómez Bur.

Een vocaal ensemble met een wat verouderd repertoire, leert een levensgenieter kennen die moderne liedjes maakt... Een poging om het in Spanje snel toenemende verschijnsel van de popmuziek belachelijk te maken onder de dekmantel van de gebruikelijke komedie.

Un Adulterio decente

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Fernando Fernán-Gómez, Manolo Gómez Bur en Jaime de Mora y Aragón.

Een wetenschapper houdt de theorie staande dat overspel wordt veroorzaakt door een speciaal virus dat kan worden geïsoleerd. Deze komedie, geënt op een toneelstuk van Jardiel Poncela, wilde het folkloristische imago van Carmen Sevilla veranderen.

Soltera y madre en la vida

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Lina Morgan, Alfredo Landa, Manolo Gómez Bur, Soledad Miranda en José Sacristán.

Een jonge vrouw is in verwachting van haar verloofde, die net doet alsof er niets aan de hand is. Een stompzinnige en slecht gerealiseerde komedie.

Las Panteras se comen a los ricos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Patty Shepard, Manolo Gómez Bur en Gracita Morales.

Teneinde een betere baan te krijgen staat de hoofdpersoon zijn minnares aan een vriend af. Hij krijgt er echter al gauw spijt van. Een vulgaire verfilming van het toneelstuk Las entretenidas van Miguel Mihura, met de verfijnde karakterschets van Patty Shepard als enige positieve punt.

La que arman las mujeres

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Florinda Chico, Ana María Vidal en Juanjo Menéndez.

Teneinde de door hem versierde vrouwen te ontlopen verhuurt een playboy zijn flat aan een lelijke en gefrustreerde vriend van hem. Een echt onuitstaanbaar blijspel.

El Cronicón

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Giménez Rico. Met o.a. Cassen, Manolo Gómez Bur, Esperanza Roy, Rossana Yanni en Antonio Casal.

De middeleeuwse graaf Sandro heeft nogal wat tegenslag in deze merkwaardige komedie die zich in een tussen moslims en christenen opgedeeld Spanje afspeelt.

Los que tocan el piano

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Manolo Gómez Bur en Alfredo Landa.

Een Madrileense kruimeldief wil zijn makkers op internationaal niveau tillen. Een zedenschets met weinig opmerkelijke resultaten.

Los Subdesarrollados

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Tony Leblanc, Alfredo Landa, Manolo Gómez Bur en Laura Valenzuela.

De wederwaardigheden van een paar tweederangs-detectives. Een conventionele en voorspelbare komedie.

La Dinamita está servida

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Tony Leblanc, Alfredo Landa, Laura Valenzuela, Manolo Gómez Bur en María Silva.

De koning van een denkbeeldig Oosters land wil zijn vakantie in Spanje doorbrengen. Een zeer onevenwichtige komedie, waar alleen de uitzonderlijke charme van María Silva bovenuit steekt.

Los Chicos con las chicas

1967 | Muziek, Komedie

Spanje 1967. Muziek van Javier Aguirre. Met o.a. Los Bravos, María Enriqueta Carballeira en Manolo Gómez Bur.

Het chalet waar een muziekgroep uitrust grenst aan een meisjeskostschool. Een middelmatige poging om de films van Lester (A HARD DAY'S NIGHT en HELP!) met The Beatles te imiteren, met de Spaanse popgroep Los Bravos in de hoofdrol.

Las que tienen que servir

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Conchita Velasco, Amparo Soler Leal, Laura Valenzuela en Manolo Gómez Bur.

De avonturen van twee Spaanse meisjes, die als dienstbodes werken in het chalet van een Amerikaans echtpaar. Echt waardeloos.

Educando a una idiota

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Conchita Núñez, José Bódalo, Manolo Gómez Bur en José Truchado.

Een folk-zangeres moet zich aan een proces van heropvoeding en verfijning onderwerpen voordat ze met een opname begint. Hoewel hij duidelijk niet boven de middelmaat uitstijgt, is het toch een sympathieke en soms ook geestige film.

Operación secretaria

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Fanny Cano en Manolo Gómez Bur.

Een baas nodigt zijn secretaresse uit het weekend met hem door te brengen. Even stuitend en denigrerend als alle komedies van Mariano Ozores uit die tijd.

Hoy como ayer

1966 | Komedie, Fantasy

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Conchita Velasco, Gracita Morales en Francisco Rabal.

Een man uit de jaren twintig stapt uit een portret om een journalist uit de jaren zestig te laten zien in hoeverre de tijden veranderd zijn. Een buitensporige en acceptabele komedie, met een cast van zeker belang in de Spaanse cinema.

El arte de casarse

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van José María Font. Met o.a. Jorge Feliú, Conchita Velasco, Alfredo Landa, Antonio Garisa en Manolo Gómez Bur.

Een aantal huwbare meisjes zoekt een manier om een verloofde te vinden. Dit is een vermakelijke satire op de typisch Spaanse huwelijksobsessie. Het vervolg: EL ARTE DE NO CASARSE.

Trampa para Catalina

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ozores, Manolo Gómez Bur en José María Mompín.

Een eerbaar jong meisje lijkt sprekend op de onstuimige verloofde van een stierenvechter. De sprankelende verhaaltrant maakt veel goed in deze alledaagse komedie.

Lola, aspejo oscuro

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, Manolo Gómez Bur en Elena María Tejeiro.

Een mooie vrouw leeft van het geld van de mannen die haar begeren. Een film die net zo slecht is als de roman van Fernández Flórez waarop hij gebaseerd is.

3 de la Cruz Roja

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Palacios. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Lopéz Vázquez, Manolo Gómez Bur en Mara Cruz.

Drie voetbalfans besluiten bij het Rode Kruis te gaan werken om zodoende de wedstrijden gratis te kunnen zien. Een moraliserende en zeer voorspelbare film.

El Pecador y la bruja

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Julio Buchs. Met o.a. Javier Armet, Mara Cruz, Manolo Gómez Bur en José Bódalo.

Een jonge playboy heeft besloten een naïef meisje te verleiden. Vanaf het begin tot aan het eind is de film onuitstaanbaar.

Usted tiene ojos de mujer fatal

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Susana Campos, Virgilio Teixeira en María Silva.

Sergio bezit de succesformule om alle vrouwen te verleiden door te zeggen: 'U hebt de ogen van een fatale vrouw', waarmee hij onweerstaanbaar wordt. Het scenario is geïnspireerd op het gelijknamige roman van Jardiel Poncela. Al eerder in 1945 verfilmd.

Esa pícara pelirroja

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Ethel Rojo, Ismael Merlo, Antonio Garisa en Manolo Gómez Bur.

Een industrieel uit Barcelona wordt door een vergissing samen met een frauduleuze filmproducent in opspraak gebracht. Een film die beter vergeten kan worden.

Roma! Qué bella eres

1960 | Komedie

Spanje/Italië 1960. Komedie van Mario Girolami. Met o.a. Claudio Villa, María del Valle, Manolo Gómez Bur en María Fiore.

Twee vrolijke benzinepompbedienden laten hun verloofden in de steek voor twee beeldschone vrouwelijke toeristen in deze ongegeneerde komedie met veel gemeenplaatsen.

Pasa la tuna

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Mara Cruz, Celia Conde, Manolo Gómez Bur, José María Tasso en Angel de Andrés.

De komische erotische lotgevallen van een groep Madrileense studenten. Slecht, ondanks het hier verspilde komische talent van José María Tasso.

La Corista

1960 | Muziek, Romantiek

Spanje 1960. Muziek van José María Elorrieta. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Guadalupe Muñoz Sampedro en Manolo Gómez Bur.

De film vertelt het verhaal van een meisje dat in music-halls werkt. Een afgezaagde en nietszeggende film.

Festival en Benidorm

1960 | Komedie, Muziek

Spanje 1960. Komedie van Rafael Salvia. Met o.a. Conchita Velasco, Carmen de Lirio, Angel Picazo en Manolo Gómez Bur.

Drie meisjes bereiden zich voor op het songfestival in Benidorm. Een afgrijselijke film.

Aquí están las vicetiples!

1960 | Komedie, Musical

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Manolo Gómez Bur, Pilar Cansino, Nuria Torray en Manolo Zarzo.

Vier balletdanseressen spannen zich in om een man te krijgen. Deze muzikale komedie wordt gespeeld door in Spanje zeer beroemde acteurs.

091 policía al habla

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van José María Forqué. Met o.a. Adolfo Marsillach, Tony Leblanc, Susana Campos, Manolo Gómez Bur en José Luis Lopéz Vázquez.

Het verhaal van een patrouillewagen van de Spaanse politie tijdens een willekeurige nachtdienst. Een onbetekenende loftuiting op de politie. Wel spelen goede acteurs mee in deze film.

Fantasmas en la casa

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Pedro Luis Ramírez. Met o.a. Tony Leblanc, Luz Márquez, Fernando Rey en Manolo Gómez Bur.

Een middelmatige, onbeduidende herverfilming van LOS HABITANTES DE LA CASA DESHABITADA.

Duelo de pasiones

1956 | Thriller

Spanje 1956. Thriller van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Peter Damon, Antonio Prieto, Jose Manuel Martin en Manolo Gómez Bur.

Een weduwe wordt door twee wellustige misdadigers gevangen genomen. Een thriller met een aardig begin die vervolgens echter ontspoort vanwege de slechte regie van Setó. Het scenario is van Faustino González Aller en regisseur Séto naar een verhaal van Julio Coll en José Germán Huici, die ook meewerkten aan het script. Het camerawerk is van Sebastián Perera. Mono.

Habitación para tres

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Antonio Lara. Met o.a. Carolina Jiménez, Armando Moreno, José Luis Ozores en Manolo Gómez Bur.

In een provinciehoofdstad wordt door een vergissing dezelfde kamer zowel aan een pasgetrouwd paar, een jongeman als aan een vogelvrij verklaarde toegewezen. Een interessant intrigestuk, geschreven en geregisseerd door een toentertijd zeer beroemde Spaanse humorist, Antonio Lara.

Cuentos de hadas

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Conchita Montes, Ismael Merlo en Manolo Gómez Bur.

Een verloofd stel weet niet op te houden met discussiëren. Een van de vele komedies van Edgar Neville, die altijd intelligent, doeltreffend en met een scherp observatievermogen gemaakt zijn: ze lijken enigszins op die van Lubitsch.