Charles Strouse: muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

13 Conversations About One Thing

2001 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Jill Sprecher. Met o.a. Matthew McConaughey, John Turturro, Alan Arkin, Clea DuVall en Amy Irving.

Geluk is dat ene ding waarover gesproken wordt in deze film. Op een mooie, originele manier. Troy (McConaughey) zit midden op een roze wolk wanneer hij in de bar drankjes uitdeelt vanwege zijn overwinning in de rechtbank. Als hij later dronken een voetganger schept worden de roze wolken donker. In de bar ontmoette Troy de pessimist Gene (Arkin), die werknemer Wade (Wise) gaat ontslaan omdat hij een hekel heeft aan diens optimisme. Thirteen conversations... is een Magnolia-achtige, Altmaniaanse ensemblefilm die leert dat een mens zich moet onthechten van controle.

Annie

1999 | Musical, Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1999. Musical van Rob Marshall. Met o.a. Alicia Morton, Kathy Bates, Alan Cumming, Audra McDonald en Kristin Chenoweth.

Geluk is dat ene ding waarover gesproken wordt in deze film. Op een mooie, originele manier. Troy (McConaughey) zit midden op een roze wolk wanneer hij in de bar drankjes uitdeelt vanwege zijn overwinning in de rechtbank. Als hij later dronken een voetganger schept worden de roze wolken donker. In de bar ontmoette Troy de pessimist Gene (Arkin), die werknemer Wade (Wise) gaat ontslaan omdat hij een hekel heeft aan diens optimisme. Thirteen conversations... is een Magnolia-achtige, Altmaniaanse ensemblefilm die leert dat een mens zich moet onthechten van controle.

Bye Bye Birdie

1995 | Romantiek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1995. Romantiek van Gene Saks. Met o.a. Jason Alexander, Suzanne Ristic, Nicole Robert, Vanessa Williams en Chynna Phillips.

Ook voor kijkers die niet van films houden waarin acteurs zomaar beginnen te zingen is Bye bye Birdie een aanrader. Door de ironie van het verhaal en de songteksten wordt de kunstmatigheid van het genre namelijk effectief om zeep geholpen. En dat is knap, ook omdat Bye bye Birdie oogt als een topproduct uit de hoogtijdagen van de musical: het eind van de jaren vijftig, de tijd ook waarin het verhaal speelt. De titel verwijst naar de song `Bye bye Birdie´, een afscheidsliedje voor rock ´n´ roller Conrad Birdie die naar spoedig blijkt in militaire dienst moet. Zijn vrouwelijke fans (in jurken met petticoats) zijn ontroostbaar, maar impresario Albert ziet licht aan het eind van tunnel. Acteur/regisseur Gene Saks (Barefoot in the park, The odd couple, Cactus flower) varieerde vaardig met het gegeven uit de oorspronkelijke Broadwayshow en de gelijknamige klassieker uit 1963.

Annie

1982 | Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1982. Musical van John Huston. Met o.a. Aileen Quinn, Albert Finney, Carol Burnett, Bernadette Peters en Tim Curry.

Quinn steelt de show in deze musical, losjes gebaseerd op de strip van Harold Gray. Zij is de aandoenlijke, roodharige Annie, een tienjarig weesmeisje, dat in de jaren dertig voor promotiedoeleinden wordt gebruikt door een hardvochtige miljonair (Finney) en uiteindelijk zijn hart (en natuurlijk dat van de kijker) doet smelten. Schaamteloos sentimentele musical, met ijzersterke liedjes zoals 'It's The Hard-Knock Life' en 'Tomorrow'. Leuke boevenrollen van Carol Burnett, Tim Curry en Bernadette Peters. Oscarnominaties voor de muziek en de art direction.

Just Tell Me What You Want

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Sidney Lumet. Met o.a. Alan King, Ali MacGraw, Peter Weller, Myrna Loy en Keenan Wynn.

King is het prototype van de Amerikaanse self-made-man. Hij is een succesvol tv-producer, heeft een toegewijde echtgenote, een schattige dochter en een verleidelijke minnares, MacGraw. Deze laatste heeft er echter schoon genoeg van om als gelegenheidspartner te dienen. King heeft namelijk nooit de moeite genomen om een serieuze relatie met haar op te bouwen. Ze wil met hem breken, maar eerst wil ze nog dat hij voor haar de verlaten studio's opkoopt van 'International Pictures'. Dat wil hij wel, tot ze aankondigt dat ze gaat trouwen met een jonge schrijver. Vermakelijke komedie over een man die denkt alles en iedereen te kunnen manipuleren, maar die niet in staat is de woorden 'ik hou van je' te zeggen. Uitstekende vertolking van King en de laatste filmrol van Loy, kostelijk als zijn secretaresse. Jay Presson Allen bewerkte zelf zijn roman voor de film. Camerawerk van Oswald Morris.

There Was A Crooked Man...

1970 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1970. Western van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Kirk Douglas, Henry Fonda, Hume Cronyn, Warren Oates en Burgess Meredith.

Wat merkwaardige film gesitueerd in Arizona in 1883: in de territoriale gevangenis arriveren zes veroordeelden, w.o. Douglas die een schat gestolen heeft en deze verborgen heeft in een slangennest. Tijdens een opstand wordt de gevangenisdirecteur gedood en vervangen door de humanere sheriff, Fonda. Douglas die al lang plannen koesterde om uit te breken, ziet zijn kans schoon. De climax bestaat uit de confrontatie tussen beide mannen, die volledig aan elkaar gewaagd blijken te zijn. Het scenario van David Newman en Robert Benton is bij momenten te praatziek. Niet erg succesvol, ondanks de sterbezetting.

The Night They Raided Minsky's

1968 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1968. Komedie van William Friedkin. Met o.a. Jason Robards, Britt Ekland, Norman Wisdom, Forrest Tucker en Harry Andrews.

Smaakvol kostuumstuk over een Quakermeisje dat naar New York reist en daar in contact komt met variétékomiek Robards. Veel aardige scènes op de planken en achter de coulissen. Het overlijden van Lahr tijdens de opnamen is de reden van zijn abrupt eindigende rol in de film. Arnold Schulman, Sidney Michaels, en Norman Lear bewerkten een boek van Rowland Barber tot scenario. Camerawerk van Andrew Laszlo.

Bonnie and Clyde

1967 | Misdaad, Drama, Thriller, Biografie

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Arthur Penn. Met o.a. Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman en Estelle Parsons.

Ongetwijfeld het bekendste ‘killers’-duo uit de misdaadgeschiedenis: Bonnie Parker en Clyde Barrow. Deze biografische prent – en vooral het controversiële geweld in het slot – was een inspiratiebron voor vele imitators, maar blijft onovertroffen. Elementen uit diverse genres – actie, thriller, melodrama, komedie, sociaal drama – worden gecombineerd tot een flamboyant geheel. Regisseur Penn en zijn scenaristentrio lieten zich niet al te veel leiden door de feiten, maar verweefden de persoonlijke geschiedenis van de hoofdpersonen met fraaie verhalen uit het roemruchte verleden van andere gangsters, en verzonnen waar nodig een interessante plotwending.