Viktor Preiss

Acteur

Viktor Preiss is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

O trech ospalych princeznach

1998 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1998. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Tereza Grygárova, Sabina Králová, Sárka Ullrichová, Matey Hádek en Viktor Preiss.

Dit is het sprookje van de drie huwbare prinsessen die overdag verveeld en vermoeid zijn, maar de ganse nacht lijken te kunnen dansen. Mandenmaker Peter (Hádek) wordt verliefd op de jongste en met de hulp van een goede fee zorgt hij ervoor dat het drietal weer normaal wordt, zodat de koning zich geen zorgen meer hoeft te maken over hun lusteloze gedrag. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jiri Kadanka.

O trech ospalých princeznách

1997 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1997. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Matej Hádek, Tereza Grygarová, Sabina Králová, Sárka Ullrichová en Viktor Preiss.

De koning (Preiss) begrijpt niet waarom zijn dochters Lina (Grygarov[KA1]a), Klara (Kr[KA1]alov[KA1]a) en Maria (Ullrichov[KA1]a) altijd zo verschrikkelijk moe zijn. Ze zijn te moe om op te staan, te moe om zich aan te kleden, te moe om te eten, te moe om op te zijn, te moe om trouwgrage prinsen te ontvangen enz. `s Ochtends staan er wel bijna geheel versleten dansschoentjes voor hun slaapkamerdeuren. Dansen ze soms de ganse nacht? De koning vaardigt een dansverbod uit en plaatst schildwachten voor de deuren van hun vertrekken. Het lijkt niet te helpen totdat de mandenvlechter Peter (Hádek) in het geweer komt met de hulp van een goede fee. Als beloning mag hij huwen met de jongste prinses op wie hij verliefd is. En zij leefden nog heel lang en gelukkig. Degelijke sprookjesfilm voor kleine kijkers, die net iets langer duurt dan een uur - een ideale lengte. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jirí Kadanka.

Die Ringe des Saturn (2)

1992 |

Oostenrijk/Duitsland/Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Slot van een tweedelige miniserie. Antiheld en geheimagent zonder succes Morak keert terug van zijn mislukte missie naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar hij met de aantrekkelijke Mettler terechtkomt in een 'Mittel-europäisch' wespennest dat hem voert naar Polen en Wit-Rusland naar de ontrafeling van de duistere krachten die zich in de voormalige Sovjetunie bezig zijn te ontketenen. Hij komt in aanraking met voormalige knechten van Hitler. Wie van dit genre houdt, kan zijn hart ophalen. Sterker dan het eerste deel. Het script is van Michael Kehlmann en Peter Zeindler, die menige prijs voor zijn werk in de wacht sleepte.

Pan Tau - der Film

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland/Servië en Montenegro 1988. Familiefilm van Jindrich Polák. Met o.a. Otto Simanek, Dana Vávrová, Ute Christensen, Jan Vlasak en Karel Soukup.

Pan Tau, de van tv bekende en geliefde tovenaar met de bolhoed, keert terug. Een film in een film: in de decors van een SF-film zal een nieuw avontuur worden opgenomen. Maar de acteur die vroeger Pan Tau speelde is intussen een oude, verbitterde alcoholist geworden. Dus wordt er een dubbelganger van stal gehaald, die voor de nodige opwinding zorgt. Scenario van Ota Hofman en Jindrich Polak. Camerawerk van Emil Sirotek.

Experiment Eva

1986 | Drama

Servië en Montenegro 1986. Drama van Jaroslav Balik. Met o.a. Magda Wollejko, Josef Abrhám, Ota Sklenčka, Viktor Preiss en Hanna Bieluszko.

Eva, 30 jaar oud en lerares, die zes jaar in haar gezin heeft geleefd, neemt een baan op een school aan en probeert haar nieuwe problemen de baas te worden. Zij beziet haar pedagogische taak nu vanuit een andere gezichtshoek en heeft zware kritiek op haar conformistische echtgenoot. Dit portret van een vrijgevochten vrouw met Beethoven's negende op de achtergrond doet nogal pretentieus aan.

S certy nejsou zerty

1984 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1984. Familiefilm van Hynek Bočan en Hynek Bocan. Met o.a. Vladimír Dlouhý, Ondrej Vetchy, Monika Pelcová, Dana Bartunková en Jaroslava Kretschmerova.

De afgezant van de duivel Vetchy wordt naar de Aarde gestuurd om een hele slechte molenaarsvrouw naar de hel te sturen, maar zij is telkens de knecht (Vetchy) van Lucifer te slim af, totdat hij hulp krijgt van Dlouhý, een soldaat, die door haar toedoen in het leger werd ingelijfd. De milde verfilming van een bekend Tsjechisch sprookje van Božena Nemcová. Niet eng; geschikt voor eerste-klassertjes of groep drie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Viktor Preiss op televisie komt.

Reageer