Julia Caba Alba

Acteur

Julia Caba Alba is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

La Mies es mucha

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Sara Montiel, Enrique Guitart en Julia Caba Alba.

De dramatische wederwaardigheden van een Spaanse missionaris in India. Een retorische, pedante film, hoewel in die tijd zeer goed ontvangen in de Spaanse pers.

Hay que educar a papá

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Julia Caba Alba, Máximo Valverde en Helga Liné.

Een dorpeling besluit het leven van zijn neef, die hippie, is in goede banen te leiden. De eeuwige komedie van Martínez Soria, net zo stompzinnig en reactionair als al zijn overige films.

La Decente

1970 | Komedie, Misdaad

Spanje 1970. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Alfredo Landa, José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Guillén en Julia Caba Alba.

Een getrouwde vrouw weigert haar echtgenoot met haar ware liefde te bedriegen. Een thriller geïnspireerd op het toneelstuk van Miguel Mihura die op goede acteurs kan bogen, vooral de ervaren Caba Alba.

Se armó el belén

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Paco Martínez Soria, Germán Cobos, Irán Eory en Julia Caba Alba.

Een priester op leeftijd wordt naar een Madrileense buitenwijk gezonden. Deze film met Martínez Soria is nog achterlijker en onuitstaanbaarder dan gemiddeld.

Verde doncella

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Sonia Bruno, Juanjo Menendez, Antonio Garisa en Julia Caba Alba.

Een verdorven miljonair biedt een verloofd stel een fortuin aan op voorwaarde dat hij in de huwelijksnacht de verloofde mag vervangen. Achterlijk knoeiwerk rondom de corrumperende macht van het geld.

El Camino

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Ana Mariscal. Met o.a. Julia Caba Alba, Mary Delgado, Joaquín Roa, Maruchi Fresno en Maribel Martín.

Het dagelijkse leven van een paar jonge mensen die in een Castiliaans dorpje wonen. Een zeer middelmatige film naar de roman van Miguel Delibes.

Historia de una noche

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Luis Savlasky. Met o.a. Paquita Rico, Jorge Mistral, Adolfo Marsillach en Julia Caba Alba.

Een getrouwde vrouw wordt door haar voormalige minnaar belaagd. Een aardige film, van een Argentijnse regisseur die lang in Spanje heeft gewerkt.

El Gafe

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Antonio Garisa, José Luis Ozores, Teresa del Río en Julia Caba Alba.

Een keurig persoon heeft het ongeluk, dat hij anderen in de ellende stort. Best een behoorlijke komedie.

Suspenso en comunismo

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. Antonio Vico, Alfredo Mayo, Juanjo Menéndez en Julia Caba Alba.

Drie communistische spionnen komen in Spanje aan met terroristische bedoelingen, maar uiteindelijk vestigen ze zich in het land. Een achterlijke en beschamende komedie, die midden in de koude oorlog opgenomen werd.

El Malvado Carabel

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Luz Galicia, Julia Caba Alba en Rafael López Somoza.

Een herverfilming van de gelijknamige film die, ondanks de combinatie van de talentvolle Fernán-Gómez als acteur en regisseur, niet in staat was de eerste versie te evenaren.

Nadie lo sabrá

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Julia Martínez, Félix Fernández en Julia Caba Alba.

Een eenvoudige en keurige kassier wordt verliefd op een vrouw uit een veel hoger sociaal milieu. Dit slechte en moralistische drama werd gemaakt door een regisseur die eigenlijk niet veel voorstelt.

Maldición gitana

1953 | Komedie, Fantasy

Spanje 1953. Komedie van Jerónimo Mihura. Met o.a. Luis Sandrini, Elena Espejo, Julia Caba Alba en Eduardo Sandrini.

Een ongelukkige violist, die voor de tweede keer getrouwd is, krijgt voortdurend bezoek van het spook van zijn eerste schoonmoeder. Een van de Spaanse films waarin de destijds beroemde Zuidamerikaanse komiek Sandrini de hoofrol speelde. Echt een curieuze film; de regisseur zou alsnog méér waardering moeten verdienen.

Aeropuerto

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Margarita Andrey, Fernando Rey, Juanita Reina en María Asquerino.

Er vinden voorvallen van verschillende aard plaats op een luchthaven. Dit is één van de weinige scènische films die in Spanje zijn gemaakt. Enkele van de populairste Spaanse acteurs doen mee.

La Hermana San Sulpicio

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Carmen Sevilla, Jorge Mistral, Manuel Luna en Julia Caba Alba.

De derde versie van deze film, maar nu in kleur. Regisseur Lucia heeft eveneens de vierde versie op zijn naam staan, die dan de titel LA NOVICIA REBELDE draagt.

La Canción de la malibrán

1951 | Biografie, Musical

Spanje 1951. Biografie van Luis Escobar. Met o.a. María de los Angeles Morales, Carlos Agosti, Luis Hurtado en Julia Caba Alba.

Het ongelukkige leven van de zangeres María Felicia. Een van de films die werd geregisseerd door de aristocraat Luis Escobar, die later bekendheid genoot als acteur.

2 mujeres en la niebla

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Domingo Viladomat. Met o.a. Mario Berriatúa, Isabela de España, Nani Fernández en Julia Caba Alba.

In dichte mist ziet de bewaker van een vuurtoren zijn verloofde in de armen van een andere man en verliest vervolgens zijn verstand. Een liefdestragedie met een zekere poëtische kracht en een ongetwijfeld aantrekkelijk onderwerp.

Barrio

1947 | Drama, Misdaad

Spanje 1947. Drama van Ladislao Vajda. Met o.a. Irene Caba Alba, Julia Caba Alba, Milú en Guillermo Marín.

De minnaar van de artieste Ninón pleegt een misdrijf vanwege zijn ongelukkige, hartstochtelijke liefde voor haar. Dit ongewone en sombere detectivedrama is kundig gemaakt.

Boda en el infierno

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Antonio Román. Met o.a. Conchita Montenegro, José Nieto, Conchita Tapia en Julia Caba Alba.

Een Spaanse militair wordt verliefd op een jonge Russische vrouw die hij gered heeft. Een krankzinnig anti-communistisch misbaksel, kenmerkend voor het naoorlogse Spanje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julia Caba Alba op televisie komt.

Reageer