Henry Cass is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Hand

1960 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1960. Misdaad van Henry Cass. Met o.a. Derek Bond, Ronald Leigh Hunt, Reed De Rouen en Ray Cooney.

Traag verlopend moordgeval met Scotland Yard die achter een moordenaar met één arm aanzit; een paar gruwelijke scènes.

Blood of the Vampire

1958 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1958. Horror van Henry Cass. Met o.a. Donald Wolfit, Barbara Shelley, Vincent Ball, Victor Maddern en Vincent Bal.

Dr. Ball, expert in bloedziekten, wordt aan het eind van de 18e eeuw ten onrechte beschuldigd van dood dood door nalatigheid. Hij wordt opgesloten in een gesticht voor krankzinnige criminelen, geleid door de vreemde Wolfit. Door zelf-experimenten heeft deze een geheimzinnige bloedziekte opgelopen. Hij heeft regelmatig transfusies nodig en de gevangenis is zijn 'bloedbank'. Hij manipuleerde Balls proces in de hoop dat diens onderzoek van bloedtypes hem kan helpen. Horrorfilm met cultfaam, een lange tijd verloren gewaand. Midden jaren 1970-80 werd hij teruggevonden en gerestaureerd. Origineel scenario van Jimmy Sangster werd uitmuntend in filmbeelden omgetoverd door Monty Berman. Befaamd Shakespeare-acteur Wolfit brengt een pracht van een 'mad scientist' ten tonele. Een must voor de liefhebbers.

High Terrace

1956 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1956. Misdaad van Henry Cass. Met o.a. Dale Robertson, Lois Maxwell, Derek Bond en Eric Pohlmann.

Een aankomende actrice raakt in een klein drama bij moord betrokken.

Castle In the Air

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Henry Cass. Met o.a. David Tomlinson, Helen Cherry, Margaret Rutherford, Barbara Kelly en A.E. Matthews.

Een Schotse graaf is er niet in geslaagd zijn kasteel als hotel uit te baten en nu moedigt hij zijn concurrenten aan hem uit te kopen. Leuke, charmante komedie naar het stuk van Alan Melville, met als extraatje Margaret Rutherford in een puntgaaf rolletje als excentrieke geslachtskundige.

Young Wives' Tale

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Henry Cass. Met o.a. Joan Greenwood, Nigel Patrick, Audrey Hepburn, Derek Farr en Athene Seyler.

Een spel - van - vergissingen over het naoorlogse huizentekort en allerlei misverstanden in onderlinge betrekkingen.

No Place for Jennifer

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Henry Cass. Met o.a. Leo Genn, Rosamund John, Beatrice Campbell en Guy Middleton.

Tranen met tuiten in dit somber getinte verhaal over een klein meisje dat een kille toekomst tegemoet gaat als haar ouders tot een scheiding besluiten.

The Glass Mountain

1950 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1950. Muziek van Henry Cass. Met o.a. Valentina Cortese, Michael Denison, Dulcie Gray en Sebastian Shaw.

Prachtige film over een Engelse componist die een opera schrijft, geïnspireerd door de majestueuze Italiaanse Alpen. Een traktatie voor muziekliefhebbers, veel zangers van de Milanese Scala doen mee in de operascènes.

Last Holiday

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1950. Drama van Henry Cass. Met o.a. Alec Guinness, Beatrice Campbell, Kay Walsh, Bernard Lee en Wilfrid Hyde-White.

Een gewone man krijgt te horen, dat hij stervende is en besluit het restje van zijn leven door te brengen in een sjieke plaats. Een script van J. B. Priestley vol bijtende grappen met schitterend acteerwerk van alle medespelenden. Let vooral op McCallum als blinde violist.