Antonio Prieto is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

De profesión sospechosos

1966 | Komedie

Spanje/Argentinië 1966. Komedie van Enrique Carreras. Met o.a. José Marrone, Antonio Prieto, Graciela Borges en Teresa Salvador.

Een groep vrienden schrijft een brief aan de tweede vrouw van een beroemde zanger, om haar mede te delen dat haar man zijn eerste vrouw heeft vermoord ... Een zeer behoorlijke komedie - veel meer op zijn Argentijns dan Spaans.

La Pérgola de las flores

1965 | Musical

Argentinië/Spanje 1965. Musical van Román Viñoly Barreto. Met o.a. Maruja Díaz, Antonio Prieto, María Antonia Tejedor en Dringue Farias.

Een Spaanse zangeres wordt een 'grande dame' in Chili. Een afschuwelijk knoeiwerk.

Flor salvaje

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Javier Setó. Met o.a. Rosa Morena, Luis Dávila, Antonio Prieto en Mónica Randall.

De ontluikende liefde tussen een zigeunerin met een jaloerse verloofde en een getrouwde man. Een lachwekkende, afgezaagde liefdestragedie.

Rififi en la ciudad

1964 | Thriller

Spanje/Frankrijk 1964. Thriller van Jesús Franco. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Jean Servais, Robert Manuel, Marie Vincent en Antonio Prieto.

In een Zuid-Amerikaans land wordt een politieke misdaad gepleegd. Een draak van een thriller met sociale trekjes, waarin Jesús Franco zijn bewondering voor de films van Orson Welles overduidelijk laat blijken. Dat komt vooral naar voren in de sfeer die het beste deel van de film uitmaakt, terwijl de dialogen duidelijk minder zijn.

Platero y yo

1964 | Biografie

Spanje 1964. Biografie van Alfredo Castellón. Met o.a. Simón Martín, María Cuadra, Elisa Ramírez, Roberto Camardiel en Carlos Casaravilla.

Het levensverhaal van de dichter Juan Ramón Jiménez aan de hand van de anekdotes die ten grondslag lagen aan zijn beroemdste werk: Platero y yo . Een nietszeggende film.

El Tímido

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Mari Carmen Prendes, Maruja Bustos en Antonio Prieto.

Het verhaal van een schuchtere museumbeambte, zoon van een alcoholist. Een vreemde, zuurzoete komedie, geschreven door de veelzijdige Marsillach, die eveneens de hoofdrol vertolkt.

Los Tarantos

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Sara Lezana, Daniel Martín, Carmen Amaya, Antonio Prieto en Antonio Gades.

De zoon van een zigeneurfamilie wordt verliefd op de dochter van een concurrerende clan. Een film in de trant van EL AMOR BRUJO, die in cinematografisch opzicht niet zo geslaagd is. Scenario van Francesco Rovira-Beleta en Alfredo Mañas. Camerawerk van Massimo Dallamano.

Llanto por un bandido

1963 | Drama, Historische film

Frankrijk/Italië/Spanje 1963. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Francisco Rabal, Lea Massari, Philippe Leroy, Lino Ventura en Manuel Zarzo.

Een Andalusische bandiet is met zijn bende ondergedoken in de Siera Morena. Hij krijgt van de koning amnestie aangeboden, op voorwaarde dat hij behulpzaam zal zijn bij de jacht op zijn vroegere medestanders. Dit historische fresco rond de legendarische 'El tempranillo', die in de vorige eeuw leefde, heeft als co-produktie onvoldoende middelen om spectaculair te worden. De film overtuigt vooral in de huwelijksscènes van Rabal en Massari. De keuring greep destijds in en verwijderde de rolletjes van maatschappijkritische intellectuelen als revolutionairen, hoewel het gastoptreden van Buñuel als beul gespaard bleef. De Italiaanse versie werd nauwelijks gecensureerd, waardoor het mogelijk was 25 jaar later het oorspronkelijke werk te reconstrueren.

Las 3 espadas del Zorro

1963 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1963. Avonturenfilm van Ricardo Blasco. Met o.a. Guy Stockwell, Mikaela, Antonio Prieto en Gloria Milland.

Zorro komt in opstand tegen een tirannieke leider. Een van de B-films die in de jaren zestig in Europa over Zorro zijn gemaakt.

Suspendido en sinverguenza

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Antonio Prieto.

Een keurige jongeman wil zijn leven veranderen, maar tevergeefs.Een zeer slechte komedie, die echter hoe dan ook beter is dan de meer recente films van Ozores.

Madrugada

1957 | Misdaad

Spanje 1957. Misdaad van Antonio Román. Met o.a. Luis Peña, Zully Moreno, Antonio Prieto en Mara Cruz.

Een vrouw maakt plannen om in bezit van het fortuin van haar net overleden minnaar te komen. Een curieus onderwerp dat door een slechte regie verpest werd.

Duelo de pasiones

1956 | Thriller

Spanje 1956. Thriller van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Peter Damon, Antonio Prieto, Jose Manuel Martin en Manolo Gómez Bur.

Een weduwe wordt door twee wellustige misdadigers gevangen genomen. Een thriller met een aardig begin die vervolgens echter ontspoort vanwege de slechte regie van Setó. Het scenario is van Faustino González Aller en regisseur Séto naar een verhaal van Julio Coll en José Germán Huici, die ook meewerkten aan het script. Het camerawerk is van Sebastián Perera. Mono.

La vida es maravillosa

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Elena Espejo, Antonio Prieto en Juanjo Menéndez.

Deze film vertelt ons dat het leven geweldig is, ondanks de hindernissen en problemen waar de mensen mee te maken hebben. Een van de minder populaire rolprenten van deze regisseur, verzadigd met een te kunstmatig optimisme.

Cuerda de presos

1955 | Avonturenfilm

Spanje 1955. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Prieto, Germán Cobos, Fernando Sancho en Maite Pardo.

Verscheidene gevangenen worden bewaakt door de Guardia Civil. In de beste film van Lazaga wordt het landschap op een fantastische manier gebruikt en acteert Antonio Prieto erg goed. De film had zo sterk te lijden onder de censuur, dat hij drie dagen na de première uit de roulatie moest worden genomen.

Mañana cuando amanezca

1954 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Abel Salazar, Manuel Monroy en Antonio Prieto.

Een man zit gevangen in een concentratiekamp. Een even afgezaagde als vervelende film.

El Mensaje

1953 | Avonturenfilm

Spanje 1953. Avonturenfilm van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Elisa Montés, Antonio Prieto en José María Lado.

Tijdens de Spaanse Vrijheidsoorlog moet een belangrijke boodschap naar de opperbevelhebber worden gebracht. Dit was de eerste film die Fernán-Gómez alleen regisseerde; tevens de film waarin de actrice Montés haar debuut maakte.