Martin Armiger: muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Fetch

1998 | Korte film

Australië​/​​Oostenrijk 1998. Korte film van Lynn-Maree Danzey. Met o.a. Mindy, Rebecca Frith en Matt Day.

The Other Side of Paradise

1992 | Drama

Nieuw-Zeeland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Australië 1992. Drama van Renny Rye. Met o.a. Jason Connery, Josephine Byrnes, Richard Wilson, Hywel Bennett en Vivien Tan.

Vlak voor WO II wordt Connery (de zoon van Sean) als jonge arts door een domme samenloop van omstandigheden verplicht uit te wijken naar een paradijselijk eiland in de Grote Oceaan, waar hij zich met poliopati[KA3]enten gaat bezighouden. Hij maakt er kennis met de kleine Britse gemeenschap, die er de scepter zwaait: Wilson als oude collega-arts, Byrnes als diens sympathieke en knappe dochter waarop hij meteen verliefd wordt (of zij op hem), Bennett als een gestrande dichter-filosoof, etc. Tan, als de plaatselijke mooie prinses, wordt echter zijn grote liefde. Spanningen tussen de autochtonen en de Britten, de cultuurkloof en de oorlog die uitbreekt met Japanners die komen aanrukken zijn er de oorzaak van dat het water tussen de twee geliefden te breed en te diep is. Eind goed, al goed. Een te schalks uitziende Connery doet zijn best om niet te ongeloofwaardig over te komen, de prentjes zijn mooi - opgenomen op de Cookeilanden - en aan melodramatische toestanden geen gebrek. Naar de roman van Noel Barber.

Children of the Dragon

1991 | Drama

Australië 1991. Drama van Peter Smith. Met o.a. Bob Peck, Lily Chen, Linda Cropper, Gary Sweet en Hsia Hsueh.

Peck is een Australisch kankerspecialist die na de dood van zijn vijftien-jarige zoon, gestorven aan de gevolgen van een behandeling die hij zelf voorschreef, met allerlei schuldvragen naar Beijing vertrekt. Hij wil een oude Chinese prof en specialist op zijn vakgebied ontmoeten, in de hoop dat deze zijn diagnose kan bevestigen. Na een trage start (van de film) volgen wat voor de hand liggende observaties omtrent de culturele kloof. Het drama krijgt vaart als wordt ingehaakt op de groeiende spanningen die leidden tot de studentenmoord op het Plein van de Hemelse Vrede in de lente van 1989. Na een lange, wat onwaarschijnlijke zoektocht vindt Peck de de bewuste professor (Liew). Maar eerst wint hij de liefde van enkele vrouwen, zoals de Amerikaanse arts Cropper en de Chinese tolk Chen. Hoewel integraal in Sidney gedraaid, lijken de Chinese decors en de sfeer levensecht. Peck zorgt voor een meesterlijke, zeer subtiele vertolking. Het scenario is van Robert Caswell, naar de roman Avenue of Eternal Peace van Nicholas Jose. Camerawerk van Stephen Windon. Wordt meestal uitzonden in twee of vier delen.

The Crossing

1990 | Romantiek, Drama

Australië 1990. Romantiek van George Ogilvie. Met o.a. Danielle Spencer, Robert Mammone, Russell Crowe en Daphne Gray.

Een onderhoudende film over een liefdesaffaire annex driehoeksverhouding, gesitueerd in een klein gehucht in Australië rond 1965. Een pittige boerenmeid is verliefd op een ruige avonturier, maar gaat onderuit voor een jongeman met hondeogen en verliest haar onschuld. Prima vertolkingen en met gevoel in beeld gebracht. Een niet te versmaden film. The Proclaimers scoorden een hit-single met de soundtrack. Scenario van Ranald Allan. Camerawerk van Jeff Darling.

Sweetie

1989 | Drama, Komedie

Australië 1989. Drama van Jane Campion. Met o.a. Genevieve Lemon, Karen Colston, Tom Lycos, Jon Darling en Dorothy Barry.

Lemon, een fabrieksarbeidster die bang is voor bomen maar in waarzegsters gelooft, weet de verloofde van haar vriendin in te palmen en gaat met hem hokken. Kort daarop komt haar niet al te snuggere, bezitterige zus Colston aan de deur rammelen met een verslaafde vriend in haar kielzog. Bijzondere tragikomedie over de verstoorde en gestoorde relatie van twee zusters, met enkele hele sterke scènes. Invloedrijk speelfilmdebuut van de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane,Campion, die later onder meer een Gouden Palm won voor The Piano.

Young Einstein

1988 | Komedie, Fantasy

Australië 1988. Komedie van Yahoo Serious. Met o.a. Yahoo Serious, Odile Le Clezio, John Howard, Pee Wee Wilson en Su Cruickshank.

Een te maffe komedie die een loopje neemt met de wetenschap: Einstein zou de zoon zijn van een fruitteler uit Tasmanië en heeft de rock 'n' roll uitgevonden. Bij toeval zou hij - in een dronken bui - zijn beroemde formule e=mc%SU met de daarbij behorende theorie hebben neergepend. Hij knoopt een relatie aan met Marie Curie. Bovendien vindt hij dat Darwin, Freud en Marconi maar wat aanrommelen. De uitvinder van de atoombom, Preston, steekt hij de loef af. Slapstick en heerlijke fantastische, anachronistische onzin.

I Own The Racecourse

1986 | Familiefilm

Australië 1986. Familiefilm van Stephen Ramsey. Met o.a. Gully Coote, Tony Barry, Norman Kaye, Safier Redzeposki en Rooney Burke.

De jonge Coote leeft in zijn eigen fantasiewereld. Op een dag 'koopt' hij van een dronken zwerver het plaatselijke race- parcours voor twintig dollar. Hij is ervan overtuigd de nieuwe eigenaar te zijn en de opzichter Barry speelt dit spelletje mee. De renbaan wordt echter regelmatig 'bezocht' door vandalen en de ware eigenaar heeft de politie ingeschakeld. Sympathieke onschuldige jeugdfilm met een gezonde dosis humor en spanning, ook al is het verhaal wat aan de naïeve kant. Vertolking van zowel jongeren als volwassenen is goed. De vriendschap tussen Coote en Barry staat in schril contrast met de ijdelheid van de eigenaar. Ramsey en John Edwards baseerden hun script op een roman van Patricia Wrightson. Knappe fotografie van Geoff Burton.

The Empty Beach

1985 | Mysterie, Thriller

Australië​/​​Verenigde Staten 1985. Mysterie van Chris Thomson. Met o.a. Bryan Brown, Anna Maria Monticelli, Ray Barrett, Nick Tate en Belinda Giblin.

Een getrouwde vrouw neemt een detective in dienst om haar man te zoeken, die volgens zeggen bij een ongeluk op zee is omgekomen. Middelmatige, zeer vervelende film. Het scenario is van Keith Dewhurst naar een roman van Peter Corris. Het camerawerk is van John Seale.