Pascal Le Pennec

Componist

Pascal Le Pennec is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Louise en hiver

2016 | Animatie

Frankrijk/Canada 2016. Animatie van Jean-François Laguionie. Met o.a. Dominique Frot, Jean-François Laguionie, Antony Hickling en Diane Dassigny.

Vijfde speelfilm van de Franse animatiemeester Laguionie (1939), die in 1978 een Gouden Palm won voor zijn korte allegorie op het huwelijk La traversée de l'Atlantique à la rame, waarin een stel per roeibootje de oceaan oversteekt. Qua thematiek en narratieve stijl is deze film, met haar pastelkleurige, surrealistische bespiegelingen over tijd en liefde, daar nauw aan verwant. Het titelpersonage is een oude vrouw die alleen met haar herinneringen overwintert in een verlaten badplaats. Delicaat, scherpzinnig en een tikje ondeugend.

Le tableau

2011 | Animatie

Frankrijk 2011. Animatie van Jean-François Laguionie. Met o.a. JB Blanc, Steve Blum, Eden Riegel en Spike Spencer.

Een kunstschilder laat het canvas van een sprookjeskasteel onvoltooid. Daarop ontbrandt een conflict tussen de drie categorieën figuren die erop te zien zijn: de volledig geschilderden, de onvolledigen en de geschetsten. Dit gegeven wordt, verbeeld in een raamvertelling met een oogverblindende melange van klassieke en digitale animatietechnieken, filmpoëzie die betovert, beroert en beklijft. Onmiskenbaar Frans in zijn cultuurhistorische rijkdom en scenariogelaagdheid, is Le tableau wat visuele elegantie betreft duidelijk beïnvloed door Paul Grimaults Le roi et l'oiseau. Volop knipogen naar Modigliani, Matisse, Chagall, Bonnard, Picasso.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pascal Le Pennec op televisie komt.

Reageer