Lucien Littlefield: cast.
Er zijn 49 films gevonden.

Bop Girl

1957 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1957. Komedie van Howard W. Koch. Met o.a. Judy Tyler, Bobby Troup, Margo Woode, Lucien Littlefield en Mary Kaye Trio.

Troup, psychiater, voorspelt dat Rock 'n Roll zijn populariteit zal kwijtraken aan de Calypso. Hij had het bij het verkeerde end. Ook bekend als: BOP GIRL GOES CALYPSO.

Sudden Danger

1955 | Misdaad

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Hubert Cornfield. Met o.a. Bill Elliott, Tom Drake, Beverly Garland, Lucien Littlefield en Minerva Urecal.

Een rechtlijnige film over de jacht op een moordenaar.

Susanna Pass

1949 | Western, Muziek

Verenigde Staten 1949. Western van William Witney. Met o.a. Roy Rogers, Dale Evans, Estelita Rodriguez, Lucien Littlefield en Douglas Fowley.

Als de sheriff gewond is, gaat Rogers achter twee ontsnapte gevangenen aan. Eén van de boeven legt meteen het loodje, maar het kost Rogers nog veel moeite om de tweede te pakken te krijgen.

Lightnin' in the Forest

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van George Blair. Met o.a. Lynne Roberts, Donald Barry, Warren Douglas, Adrian Booth en Lucien Littlefield.

In dit drama chanteert Barry Douglas, een psychiater. Hij beleeft ook nog een romance met Roberts, die gek is op alles wat naar opwinding zweemt. In deze met vaart gemaakte, kleine thriller, met de nodige humor, speelt de westernheld opnieuw een bandietenrol buiten zijn genre.

Treasure of Fear

1945 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Frank McDonald. Met o.a. Jack Haley, Ann Savage, Barton MacLane, Veda Ann Borg en George E. Stone.

De nerveuze Haley speelt een klunzige journalist die stuit op een moord en een jacht naar juwelen in een wijnmakerij. Deze belegen komische thriller is blijkbaar van een slecht jaar.

Zorro's Black Whip

1944 | Western, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Western van Spencer Bennet en Wallace A. Grissell. Met o.a. Linda Stirling, George J. Lewis, Lucien Littlefield, Francis McDonald en Hal Taliaferro.

Schurken van allerhande slag vinden Zorro's gevreesde en nimmer falende zwarte zweep op hun weg in één van die zeldzaam onwaarschijnlijke maar verrukkelijk onbekommerde western-serials van Republic Pictures. De aanvankelijk uit uit twaalf deeltjes bestaande serial werd tot speelfilmlengte teruggebracht voor de tv, waardoor de film behoorlijk afweek qua verhaal. Het scenario is van Basil Dickey, Jesse Duffey, Grant Nelson en Joseph Poland naar de personages van Jonhston McCulley. Het camerawerk is van Bud Thackery. Regisseur Bennet staat bekend bij de burgerlijke stand als Spencer Gordon Bennet. Mono, RCA Sound System.

Zorro's Black Whip

1944 | Western, Mysterie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Western van Spencer Bennet, Wallace Grissell en Yakima Canutt. Met o.a. George J. Lewis, Linda Stirling, Lucien Littlefield, Francis McDonald en Hal Taliaferro.

Serial in twaalf hoofdstukken. Californië, 1889. De bevolking staat voor de keus om via verkiezingen aansluiting van hun gebied te verkrijgen bij de USA. Tegenstanders oefenen een ware terreur uit tegen iedereen die vóór aansluiting is. Mager gedaan, met een misleidende titel want Zorro komt er helemaal niet in voor. Stirling is de gemaskerde heldin Barbara Meredith alias The Black Whip, geholpen door Lewis. Yakima Canutt regisseerde de actiescènes maar het totaal was met te weinig budget gemaakt om de aandacht van dit alle leeftijden-gedoe vast te houden. Het camerawerk is van Bud Thackery. Ronald Davidson de producent voor Republic. De in 1904 geboren Lewis, die Vic Gordon in de film is, speelde vanaf begin jaren 1940-50 in dozijnen westerns, maar bijna altijd bandietenrollen. Dat deed hij twintig jaar later nog. Het scenario is van Basil Dickey, Jesse Duffey, Grant Nelson en Joseph Poland naar de personages van Jonhston McCulley. Regisseur Bennet staat bekend bij de burgerlijke stand als Spencer Gordon Bennet. Voor tv-gebruik werd een verkorte versie in de jaren 1960 gemaakt. Mono, RCA Sound System.

Goodnight Sweetheart

1944 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1944. Drama van Joseph Santley. Met o.a. Robert (Bob) Livingstone, Ruth Terry, Henry Hull, Grant Withers en Thurston Hall.

Livingstone is een reporter die een deel van de uitgeverij erft. Hij wenst de oplage van de krant te verhogen en gaat een felle concurrentiestrijd aan met een collega. Terry maakt het allemaal verrekt problematisch: ze verraadt iedereen, en dat maakt de film. Maar de liefde overwint alles.

Casanova in Burlesque

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Leslie Goodwins. Met o.a. Joe E. Brown, June Havoc, Dale Evans, Lucien Littlefield en Ian Keith.

Shakespeariaanse professor leidt dubbel leven als clown in het Amerikaanse Variéte; levendige kleine komedie met Brown in topvorm.

Henry Aldrich Haunts A House

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Hugh Bennett. Met o.a. Jimmy Lydon, Charles Smith, John Litel, Olive Blakeney en Joan Mortimer.

Henry haalt zich nog meer moeilijkheden op de hals dan normaal, wanneer hij een reageerbuisje vol experimenteel krachtserum inslikt en in een spookhuis terechtkomt. Op zijn zachtst gezegd gekunsteld, maar wel leuk. Zie ook: 'Henry Aldrich'-serie.

Whistling in Dixie

1942 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1942. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Red Skelton, Ann Rutherford, George Bancroft, Guy Kibbee en Rags Ragland.

Skelton kruipt opnieuw in de huid van 'The Fox', een amateur radio-detective. Een rol die hij creëerde in WHISTLING IN THE DARK. Hij is net in het huwelijk getreden met Rutherford en zo brengen ze hun wittebroodsweken door in het Zuiden van de V.S., waar ze natuurlijk terecht komen in allerlei vreemde spookachtige situaties. De film is plezierig, dankzij Skeltons rol, maar qua plot laat hij wel afweten. Een tekort aan leuke gags en een gemis aan echte spanningsmomenten, maken dat de film niet meer voldoet aan de eisen van moderne filmkijker. Scenario van Nat Perrin en Wilkie Mahoney. Camerawerk van Clyde DeVinna. Gevolgd door een derde sequel, WHISTLING IN BROOKLYN.

The Great Man's Lady

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van William A. Wellman. Met o.a. Barbara Stanwyck, Joel McCrea, Brian Donlevy, Katherine Stevens en Thurston Hall.

Ziet er prachtig uit, vooral door het superieure camerawerk van William Mellor, maar de regie brengt geen pit in het toch al fragmentarische verhaal van Vina Delmar. We krijgen te zien hoe pionier Joel McCrea in de wildernis een stad bouwt, de spoorwegaanleg bevordert en op zoek gaat naar olie, altijd met zijn trouwe vrouw Barbara Stanwyck, die hem in alles aanmoedigt. Stanwyck vertelt de film als 109-jarige - vandaar de fragmenten. Boeiend is anders.

Bells of Capistrano

1942 | Western

Verenigde Staten 1942. Western van William Morgan. Met o.a. Gene Autry, Smiley Burnette, Virginia Grey, Lucien Littlefield en Morgan Conway.

Autry helpt Grey tegen Conway met wie hij in een concurrentiestrijd is verwikkeld. Conway deinst voor niets terug dus moet Autry Grey helpen. Niet de beste Autry-western, en het was zijn laatste voor hij in dienst ging. Het betekende ook een voorlopig eind aan de samenwerking met Burnette die nu naar de Charles Starrett-westerns overging. Autry zou pas eind 1946 zijn westernserie voortzetten. Roy Rogers werd in zijn plaats 'The King of the Cowboys'

Life With Henry

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Ted Reed. Met o.a. Jackie Cooper, Leila Ernst, Eddie Bracken, Fred Niblo en Hedda Hopper.

In dit vervolg op WHAT A LIFE vertolkt Cooper opnieuw de rol van Henry Aldrich, de onverbeterlijke kluns, die ditmaal een reis naar Alaska wil winnen. Bracken is lachen geblazen als zijn komische maatje. Zie ook: 'Henry Aldrich'-serie.

Henry Aldrich for President

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Hugh Bennett. Met o.a. Jimmy Lydon, Charles Smith, June Preisser, Mary Anderson en Martha O'Driscoll.

Henry voert campagne om voorzitter te worden van de studentenraad van Centerville High School, waarmee hij zich zoals gebruikelijk in de nesten werkt. In deze eerste film uit de reeks wordt Lydon geflankeerd door een bijzonder aantrekkelijk gezelschap van veelbelovende jonge Hollywood-acteurs. Zie ook: 'Henry Aldrich'-serie.

Those Were The Days

1940 |

1940. J. Theodore Reed. Met o.a. Ezra Stone, Vaughan Glaser, Judith Barrett, Lucien Littlefield en Bonita Granville.

Henry voert campagne om voorzitter te worden van de studentenraad van Centerville High School, waarmee hij zich zoals gebruikelijk in de nesten werkt. In deze eerste film uit de reeks wordt Lydon geflankeerd door een bijzonder aantrekkelijk gezelschap van veelbelovende jonge Hollywood-acteurs. Zie ook: 'Henry Aldrich'-serie.

What a Life

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Jay Theodore Reed. Met o.a. Jackie Cooper, Betty Field, John Howard, Janice Logan en Vaughan Glaser.

De bitterzoete wederwaardigheden van Henry Aldrich, het domste studentje ter wereld. Een zachtaardig verhaal over de belevenissen op een middelbare school. Billy Wilder en Charles Brackett bewerkten het toneelstuk van Clifford Goldsmith, dat in een Broadway-theater liep en de aanleiding was voor de bioscoop- serie.

Jeepers Creepers

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Frank McDonald. Met o.a. Leon Weaver, Frank Weaver, Roy Rogers, Elviry en Maris Wrixon.

Hall vindt op het land van de Weaver Brothers steenkool, reden om de broers van hun land te verjagen. Het is aan sheriff Roy Rogers om dat te verhinderen. Een van de zeer weinige films die Roy speelde buiten zijn westernserie om. Hij werd min of meer gedwongen door Republic, de maatschappij waarvoor hij, ononderbroken van 1938 tot 1951, zijn serie zou maken.

Wide Open Faces

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Kurt Neumann. Met o.a. Joe E. Brown, Jane Wyman, Alison Skipworth, Lyda Roberti en Alan Baxter.

Een plezierige Brown-produktie met eersteklas medespelers. Een onschuldige bediende uit een ijssalon raakt betrokken bij gangsters.

Unmarried

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Kurt Neumann. Met o.a. Buck Jones, Helen Twelvetrees, Donald O'Connor, John Hartley en Robert Armstrong.

Een herverfilming van LADY AND GENT uit 1932 toen George Bancroft de hoofdrol speelde. Tussen zijn vele westerns door vond Jones de tijd deze niet-western te maken. Het werd hem niet in dank afgenomen. Hij speelt de rol van een verlopen bokser. De film kent nog een westernheld: Buster Crabbe, wiens western- carrière spoedig zou losbarsten. O'Connor speelt één van zijn eerste rollen na zijn filmdebuut in 1937.

The Gladiator

1938 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1938. Komedie van Edward Sedgewick en Edward Sedgwick. Met o.a. Joe E. Brown, Man Mountain Dean, June Travis, Dickie Moore en Lucien Littlefield.

Een verlegen, teruggetrokken jongen neemt een drankje in en wordt de held van de school. Eenvoudig, serieus en vermakelijk.

Scandal Street

1938 | Drama, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1938. Drama van James Hogan. Met o.a. Louise Campbell, Roscoe Karns, Porter Hall, Lew Ayres en Edgar Kennedy.

Een vreemde b-film, een combinatie van melodrama, slapstick en moordmysterie. De verschillende elementen gaan niet goed samen, maar de poging ertoe is het aanzien waard. Centraal staat de aankomst van bibliothecaresse Campbell in een 'aardig klein stadje'. Gebaseerd op een verhaal van Vera Caspary.

Hell Town

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Charles Barton. Met o.a. Monte Blue, James Craig, Lucien Littlefield, Johnny Mack Brown en John Wayne.

Een vreemde b-film, een combinatie van melodrama, slapstick en moordmysterie. De verschillende elementen gaan niet goed samen, maar de poging ertoe is het aanzien waard. Centraal staat de aankomst van bibliothecaresse Campbell in een 'aardig klein stadje'. Gebaseerd op een verhaal van Vera Caspary.

Bulldog Drummond's Revenge

1937 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1937. Misdaad van Louis King. Met o.a. John Barrymore, John Howard, Louise Campbell, Reginald Denny en E.E. Clive.

Karige film, waarin Drummond (Howard) een bende spionnen opspoort die het op de formule van een geheime bom gemunt hebben. Zie ook: 'Bulldog Drummond'-serie.

Born to the West

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Charles Barton. Met o.a. John Wayne, Marsha Hunt, Johnny Mack Brown, John Patterson en Monte Blue.

Twee westernhelden in één film: ook Brown was in die tijd populair. In de film kunnen ze elkaar niet uitstaan omdat Wayne het meisje van Brown inpikt. Maar door enkele gebeurtenissen eindigen ze als vrienden. Ladd zien we in een klein rolletje: zijn tijd als ster zou snel aanbreken.

Early to Bed

1936 | Misdaad

Verenigde Staten 1936. Misdaad van Norman Z. McLeod. Met o.a. Mary Boland, George Barbier, Gail Patrick, Robert McWade en Lucien Littlefield.

Door zijn slaapwandelen raakt Ruggles betrokken bij een louche avontuur met gangsters. Boland en Ruggles vormen een sprankelend team.

The Murder Man

1935 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1935. Misdaad van Tim Whelan. Met o.a. Spencer Tracy, Virginia Bruce, Lionel Atwell, Harvey Stephens en Robert Barrat.

Reporter Tracy neemt wraak op de twee aanstichters van de zelfmoord van zijn vrouw en het verminken van zijn vader. Hij vermoordt er een en laat de ander er voor opdraaien, maar bedenkt zich op het laatst als de 'moordenaar' naar de elektrische stoel wordt gebracht. Een misdaaddrama dat door het acteren van Tracy en Bruce boven het gemiddelde uitkomt. Stewart - in zijn eerste film - speelt een collega-journalist. Het scenario is van John C. Higgins en de regisseur, het camerawerk werd verzorgd door Lester White.

One Frightened Night

1935 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1935. Komedie van Christy Cabanne. Met o.a. Charles Grapewin, Mary Carlisle, Hedda Hopper, Evalyn Knapp en Wallace Ford.

Een onderhoudend melodrama van Mascot Pictures over een spookhuis waar verscheidene familieleden bijeenkomen in de hoop een grote erfenis te krijgen van een oude man. Een verhaal à la THE CAT AND THE CANARY in een low-budget produktie, maar met een prima cast.

Thirty Day Princess

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Marion Gering. Met o.a. Sylvia Sidney, Cary Grant, Edward Arnold, Lucien Littlefield en Vince Barnett.

Een aardige, kleine film waarin Sidney een zieke prinses vervangt die op een goodwill-toer in de VS is, wat de te verwachten gevolgen heeft.

The Bitter Tea of General Yen

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Frank Capra. Met o.a. Barbara Stanwyck, Nils Asther, Gavin Gordon, Toshia Mori en Richard Loo.

Deze film komt bij het moderne publiek ongetwijfeld als gedateerd over, maar Capra's sensuele verhaal over de vreemde fascinatie van een Amerikaanse vrouw voor een Chinees generaal is nog steeds verbijsterend. Een sfeervol, stemmig en gevoelig gespeelde film.

Sons of the Desert

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Charley Chase, Mae Busch en Dorothy Christy.

Laurel & Hardy knijpen ertussenuit om de landelijke conventie van de Sons of the Desert (een soort koddige vrijmetselaarsloge) bij te wonen. Hun beste hoofdfilm werd wel goed voorbereid. De kritieken waren juichend en de film stond destijds hoog in de film top-tien. Het lied dat in de film wordt gezongen is nog steeds het lijflied van de internationale L&H-fanclub.

Laurel & Hardy: Dirty Work

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Lloyd French en Lloyd French. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Lucien Littlefield, Sam Adams en Jiggs.

Prachtige slap-stick en fraai dialoog met Laurel en Hardy als schoorsteenvegers bij een maffe prof. Ollie staat voor aap. Op video ook uitgebracht als ingekleurde versie.

Strangers in Love

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. Kay Francis, Fredric March, Stuart Erwin, Juliette Compton en Sidney Toler.

Een rustig voortkabbelende komedie. Francis is als secretaresse verliefd op March, een zwakkeling en een playboy die gedwongen wordt zich voor zijn broer uit te geven om een familieschandaal tot klaarheid te brengen.

Shopworn

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Nick Grinde. Met o.a. Barbara Stanwyck, Regis Toomey, Zasu Pitts, Lucien Littlefield en Clara Blandick.

Een damesfilm volgens vast stramien: Toomey's rijke familie stoot in de crisistijd werkend meisje Stanwyck uit, waarna zij hun eens wat zal tonen en dus een beroemde ster wordt.

Downstairs

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Monta Bell. Met o.a. John Gilbert, Paul Lukas, Virginia Bruce, Hedda Hopper en Reginald Owen.

Krakend drama over een landloper die via het bed van de ene gegoede huishouding naar de andere hopt en daarbij zowel gebruik maakt van de vrouwen des huizes die boven wonen (upstairs) en de dienstertjes die beneden wonen (downstairs). Gilbert speelt met verve en revancheert zijn besmette reputatie als acteur van de sprekende film; uit de credits blijkt dat hij het verhaal heeft geschreven. De vrouwelijke hoofdrol werd gespeeld door Bruce, met wie hij toen in werkelijkheid getrouwd was. Karen Morley is even te zien in de slotscène en is niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Harold Rosson. Lenore Coffee en Melville Baker werkten aan het scenario.

Broken Lullaby

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Ernst Lubitsch. Met o.a. Lionel Barrymore, Nancy Carroll, Phillips Holmes, Zasu Pitts en Lucien Littlefield.

Uitstekend drama over een Franse soldaat die zich schuldig voelt over het doden van een Duitser tijdens de oorlog en verliefd wordt op het meisje van een gedode man. Scenario van Samson Raphaelson en Ernest Vajda naar het toneelstuk van Maurice Rostand. Camerawerk van Victor Milner. Hertiteld: THE MAN I KILLED.

Scandal Sheet

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van John Cromwell. Met o.a. George Bancroft, Kay Francis, Clive Brook, Lucien Littlefield en Jackie Searl.

Uitgever Bancroft heeft het beste voor met Brook, die er met zijn vrouw vandoor wil. De bekende driehoeksverhouding maar alles keert ten goede.

Tom Sawyer

1930 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1930. Familiefilm van John Cromwell. Met o.a. Jackie Coogan, Mitzi Green, Junior Durkin, Jackie Searle en Clara Blandick.

Een aangename, maar trage bewerking van het klassieke Mark Twain-verhaal. Coogan, Green, Durkin en Searle zijn respectievelijk Tom, Beckey Thatcher, Huck Finn en Sid Sawyer.

The Great Divide

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Reginald Barker. Met o.a. Dorothy Mackaill, Ian Keith, Myrna Loy, Lucien Littlefield en Creighton Hale.

Zwakke derde verfilming van het stuk van William Vaughn Moody, ditmaal bewerkt door Fred Myton. Slechte decorbouw, matig spel en sterke afwijking van het origineel werken niet mee om een onderhoudende western tot stand te brengen. Keith is verliefd op Mackaill, die echter verloofd is met Hale. Loy is stapelgek op Keith en poogt te voorkomen dat er wat moois groeit tussen Mackaill en Keith. Dat deze twee elkaar toch weten te vinden hoeft geen betoog. De liedjes die eraan zijn toegevoegd doen slechts afbreuk aan het geheel. Lee Garmes en Alvin Knechtel deden het camerawerk.

The Cat and the Canary

1927 | Horror

Verenigde Staten 1927. Horror van Paul Leni. Met o.a. Laura LaPlante, Tully Marshall, Flora Finch, Creighton Hale en Gertrude Astor.

Verrukkelijke zwijgende klassieker - de voorloper van alle mysteriefilms (oude donkere huizen) met de nodige humor. Erfgename LaPlante en nerveus gezelschap brengen de nacht door in een behekst huis.

My Best Girl

1927 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1927. Romantiek van Samuel A. Taylor. Met o.a. Mary Pickford, Charles 'Buddy' Rogers, Lucien Littlefield, Mack Swain en Carmelita Geraghty.

Pickford is in deze film een winkelmeisje dat verliefd wordt op een collega, zonder te weten dat hij de zoon van de baas is. Een doorsnee liefdesverhaal van United Artists.

The Torrent

1926 | Romantiek, Misdaad

Verenigde Staten 1926. Romantiek van Monta Bell. Met o.a. Greta Garbo, Ricardo Cortez, Gertrude Olmstead, Edward Conelly en Lucien Littlefield.

Garbo schittert in haar eerste Amerikaanse film als een Spaans boerenmeisje dat een beroemde prima donna wordt nadat ze in de steek is gelaten door de edelman Cortez, wiens leven door zijn moeder wordt geregeerd. Een nog altijd onderhoudend verhaal over verloren liefde, gebaseerd op een roman van Blasco-Ibanez.

Tumbleweeds

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van King Baggot. Met o.a. William S. Hart, Barbara Bedford, Lucien Littlefield, J. Gordon Russell en Richard R. Neill.

Een meesterwerk - zeker voor die tijd. Het is Harts indrukwekkende afscheid. Hij produceerde zelf de film, die geschreven werd door C. Gardner Sullivan naar een verhaal van Hal G. Evarts. Natuurlijk wilde Hart zijn vaste cameraman: Joseph August. In 1889 wordt de zogenaamde Cherokee Land Strip, tussen Kansas en Oklahoma, opengesteld voor de pioniers. Een ware vloedgolf van mensen volgt; ze willen een stuk land in bezit krijgen, in een indrukwekkende massascène die nimmer in een western herhaald is. Het is ook een ode aan Fritz, het wereldberoemde paard van Hart. Conflicten met United Artists, de filmmaatschappij, maakten Hart bitter, en hij trok zich definitief terug. In 1939 bracht Astor de film opnieuw uit als een eerbetoon aan Hart. Geluidseffecten en een 8 minuten durend interview werden eraan toegevoegd. In 1946 stierf Hart, zijn kapitaal liet hij na aan liefdadige doelen. Een westernlegende stierf, een man die wereldbefaamd was, vaak geïmiteerd zou worden maar nimmer geëvenaard. In Frankrijk kende men hem als Rio Jim. Hij was een waardig vertegenwoordiger van het oudste filmgenre dat de wereld kent.

The Rainbow Trail

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Lynn Reynolds. Met o.a. Tom Mix, Anne Cornwall, George Bancroft, Lucien Littlefield en Mark Hamilton.

Het vervolg op RIDERS OF THE PURPLE SAGE, is nog zo'n knappe vertelling van Zane Grey over een vastberaden man, die het verlaten Paradise Valley wil binnendringen, waar zijn oom zich heeft teruggetrokken met een jonge vrouw. Mooie produktie van een dikwijls verfilmd verhaal.

Gold and the Girl

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Edmund Mortimer. Met o.a. Buck Jones, Elinor Fair, Bruce Gordon, Claude Peyton en Lucien Littlefield.

John Stone schreef een western met veel actie, waarin Buck Jones zich kon uitleven. Hij deed dat als agent in dienst van een mijnfirma waarvan regelmatig goudzendingen worden overvallen. Het is aan Buck de daders te pakken te krijgen. Allen Davey was de cameraman.

Teeth

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van John G. Blystone. Met o.a. Tom Mix, Lucy Fox, George Bancroft, Edward Piel en Lucien Littlefield.

Een heel acceptabele actie-western rond de hond Teeth, de hond van Fox, die door Bancroft op hardhandige wijze uit een trein wordt gesmeten. Mix ontfermt zich over het dier. Uit wraak probeert Bancroft Mix een moord in de schoenen te schuiven, maar die weet door Teeth te ontsnappen. De climax volgt in het oerwoud, maar Mix en Fox krijgen samen Teeth voor de rest van het leven. Donald Lee was de scenario-schrijver, Daniel Clark de cameraman.

THe Deadwood Coach

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Lynn Reynolds. Met o.a. Tom Mix, George Bancroft, DeWitt Jennings, Buster Gardner en Lucien Littlefield.

Clarence E. Mulfords roman The Orphan werd bewerkt door Lynn Reynolds. Mix is de weesjongen; als kind zag hij hoe zijn ouders vermoord werden. Nu volwassen, jaagt hij op de moordenaar, Bancroft, die een bendeleider blijkt te zijn. Daniel Clark deed het camerawerk. Mulford zou grote bekendheid krijgen als de schepper van Hopalong Cassidy en zijn makkers op de Bar 20 - de western-reeks met Bill Boyd.

The Sheik

1921 | Romantiek, Avonturenfilm, Zwijgende film, Historische film

Verenigde Staten 1921. Romantiek van George Melford. Met o.a. Rudolph Valentino, Agnes Ayres, Adolphe Menjou en Lucien Littlefield.

Valentino kreeg zijn definitieve filmimago door deze romantische film, waarin hij een zwierige woestijnvagebond speelt die een verleidelijk Engels meisje vangt. Deze film had veel imitaties door zijn populariteit.

The Round Up

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van George Melford. Met o.a. Roscoe 'Fatty' Arbuckle, Tom B. Forman, Irving Cummings, Mabel Juliane Scott en Jean Acker.

Tom Forman bewerkte het verhaal van Edmund Day en maakte er een redelijk onderhoudende western van. Arbuckle is hier sheriff Slim Hector; in de versie uit 1941 was dat Wilson, waardoor deze film al een andere invalshoek heeft. Het camerawerk lag in handen van Paul Perry.