Paolo Bologna

Regisseur

Paolo Bologna is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Il senso del vertigine

1991 | Thriller, Mysterie

Italië 1991. Thriller van Paolo Bologna. Met o.a. Francisco Magaldi, Rosella Testa, Silvio Vannucci, Eros Pagni en Duccio Camerini.

Deze film speelt zich af in het provinciestadje Viterbo, ten noorden van Rome, waar een ex-voetballer die bij een botenverhuurbedrijf werkt, een jonge, rijke weduwe ontmoet die er door de inwoners van het stadje van verdacht wordt haar oudere echtgenoot vermoord te hebben. De aantrekkingskracht die zij op hem uitoefent, wordt een obsessie en hij komt in een doolhof van achterdocht, bedrog en chantage terecht. Uiteindelijk pleegt hij een moord en wordt gek. Ondertussen komt hij er achter dat zij onschuldig is en dat haar echtgenoot vermoord werd door landspeculanten die het op zijn hotel voorzien hadden. Dan wordt de ex-voetballer plotseling wakker en ontdekt dat het allemaal een droom was, geïnspireerd op een roman die hij aan het lezen was. Regisseur Bologna is goed in het opbouwen van een verhaal, maar zwak spel en een onnozel slot bederven de goed gestructureerde vertelling. Ook bekend als SENSE OF VERTIGO.

Fuori dal giorno

1982 | Drama

Italië 1982. Drama van Paolo Bologna. Met o.a. Leonardo Treviglio, Lidia Broccolini, Cloris Brosca, Francesco Comegna en Ennio Fantastichini.

Een surrealistische nachtelijke reis door een wereldstad, waar duistere figuren van alles aan de man brengen, van seks tot drugs. Hoofdpersoon is een jonge, vervloekte regisseur, die cocaïne verkoopt om aan geld te komen voor de film waar hij mee bezig is. Goede observatie van een man die meegezogen wordt in de draaikolk van de stedelijke hel. De hoofdfiguur vat het in een zin samen: 'Ik dacht dat het een nachtmerrie was, maar ik was klaar wakker.' Goed gespeeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paolo Bologna op televisie komt.

Reageer