Carlos Rivas

Acteur

Carlos Rivas is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Topaz

1969 | Thriller

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1969. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. John Forsythe, Frederick Stafford, Dany Robin, John Vernon en Karin Dor.

Kopenhagen 1962. Een Sovjetspion vraagt politiek asiel aan bij de Amerikaanse ambassade. Op basis van door hem verstrekte gegevens moeten de Franse geheim agent Stafford en CIA-man Forsythe samenwerken in het onderzoek naar inmenging van de Sovjet-Unie in Cubaanse aangelegenheden. Wie zijn de leden van het mysterieuze verbond 'Topaz', gespecialiseerd in de verkoop van Franse geheimen? Wie bedriegt wie in de Cubaanse affaire? Vragen die opgelost moeten worden, maar de grootste vraag is of de kijker het allemaal wel kan volgen. Ook al zitten er weer enkele geniale fragmenten in de film, het is toch niet het beste van Hitchcock die met gelijkwaardig materiaal in de jaren 1930-40 monumenten van spanning kon maken. Het feit dat de film bestaat met drie verschillende slotsequenties bewijst dat de meester zelf onzeker was. Scenario van Samuel Taylor naar de roman van Leon Uris. Fotografie van Jack Hildyard en een vlotte score van Maurice Jarre.

El cuarto chino

1966 | Horror, Erotiek

Verenigde Staten/Mexico 1966. Horror van Albert Zugsmith. Met o.a. Guillermo Murray, Elizabeth Campbell, Carlos Rivas en Regina Torné.

Een echtpaar, een van hun bedienden, een arts en een secretaresse raken betrokken bij de moord op een dienstmeisje van het echtpaar. Vrijwel allemaal eten ze paddestoelen die hallucinaties veroorzaken. Een mengeling van horror, erotiek en mooie plaatjes, de blijkbaar onvermijdelijke beelden van Acapulco.

They Saved Hitler's Brain

1964 | Thriller

Verenigde Staten 1964. Thriller van David Bradley. Met o.a. Walter Stocker, Audrey Caire, John Holland, Carlos Rivas en Marshall Reed.

Het hoofd van Hitler leeft en leidt een groep neo-nazi`s in het staatje Mandoras. Het doel is nog steeds de wereld te veroveren. Gelukkig maar dat de Amerikaanse geheime dienst lucht van de zaak heeft gekregen! Het verhaal en de speciale effecten (zoals het kreten slakende hoofd van Hitler) zijn net zo slap en lachwekkend als de acteerprestaties.

The Dalton that got away

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Jimmy Salvador. Met o.a. Mike Connors, Elsa Cardenas, Carlos Rivas, Felix Moreno en Zachary Milton.

Een duister westernfilmpje dat in weinig landen uitgebracht is. Het verhaaltje slaat nergens op ([KA1]e[KA1]en Dalton broer zou het overleefd hebben). Het goedkoop, in zwart/wit opgenomen prul laat alleen enige ruimte voor Connors (de latere Mannix van de TV) om een stereotyp rolletje te spelen.

Yo sabía demasiado!

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Carlos Rivas, Lorena Velázquez en Xavier Loyá.

Een meisje moet samen met een journalist een reeks moelijkheden en achtervolgingen overwinnen, omdat zij in het bezit is van een bandje waarop opdracht wordt gegeven voor de moord op een politieke vluchteling. Grof plagiaat van NORTH BY NORTHWEST van Alfred Hitchcock. Er is zelfs een scène waarin de twee hoofdrolspelers worden achtervolgd door een vliegtuig. Niettemin niet onverdienstelijk.

Viva la soldadera

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Flor Silvestre, Armando Silvestre, Carlos Rivas en Germán Robles.

Een revolutionair trouwt ondanks het verbod van de prefect van Zurinda. Om niet gepakt te worden, voegt hij zich bij de troepen van twee revolutionaire generaals. De opvolger van PUEBLO EN ARMAS, beter dan de eerste, maar nochtans niet spectaculair. Het zou de laatste film zijn van deze veteraan van de Mexicaanse film.

The Black Scorpion

1957 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Edward Ludwig. Met o.a. Richard Denning, Carlos Rivas, Mara Corday en Mario Navarro.

Willis O'Brien, de animator van KING KONG, was verantwoordelijk voor de reusachtige zwarte monsters die uit een Mexicaanse vulkaan tevoorschijn komen. Dat is het enige bezienswaardige in deze film die sterk lijkt op de veel betere THEM!

The Big Boodle

1957 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Richard Wilson. Met o.a. Errol Flynn, Pedro Armendáriz, Rossana Rory, Jacques Aubuchon en Gia Scala.

Armzalig derderangs product, dat de nadruk legt op Flynns neergaande carrière en waarin het gaat om een bende gangsters en vals geld; speelt in Havana. Scenario van Jo Eisinger naar een roman van Robert Sylvester. Camerawerk van Lee Garmes.

Panama Sal

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van William Witney. Met o.a. Elena Verdugo, Carlos Rivas, Joe Flynn en Edward Kemmer.

Een slappe mengeling van magere komedie en saaie liedjes.

Panama Lady

1957 |

1957. William Witney. Met o.a. Carlos Rivas, Elena Verdugo en Joe Flynn.

Een slappe mengeling van magere komedie en saaie liedjes.

The Beast of Hollow Mountain

1956 | Western, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten/Mexico 1956. Western van Edward Nassour en Ismael Rodriguez. Met o.a. Guy Madison, Patricia Medina, Eduardo Noriega en Carlos Rivas.

De ongebruikelijke combinatie van Western en monsterfilm werkt hier goed. De film eindigt sterk. Opgenomen in Mexico.

La Ciudad de los niños

1956 |

Mexico 1956. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Sara García en Carlos Rivas.

Een priester richt een Kinderdorp op voor arme weeskindertjes. Een uitermate stichtelijk maar dodelijk vervelend melodrama, ook met de Spaanse acteur Eduardo Fajardo (die zo graag jankt).

De carne somos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Carlos Rivas, José María Linares en Amanda del Llano.

Een meisje prostitueert zich om de schrijver op wie zij verliefd is te kunnen onderhouden. Vlakke regie in een melodrama met maatschappijkritische pretenties. Desondanks verdient de uitstekende vertolking van de hoofdrolspeelster extra vermelding.

Amor en cuatro tiempos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Luis Spota. Met o.a. Arturo de Córdova, Ariadna Welter, Marga López en Carlos Rivas.

Vier verschillende liefdesverhalen in een film die de stupiditeit en aanstellerigheid ten top voert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Rivas op televisie komt.

Reageer