Jesús Puente is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

Caminos de tiza

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van José Luis Perez Tristán. Met o.a. María Fernanda D'Ocón, Jesús Puente, Mercedes Sampietro en Fiorella Faltoyano.

Een non die haar hele leven les heeft gegeven, krijgt een ziekte waardoor ze moet stoppen met het onderwijs. Ze besluit drie voormalige leerlingen op te zoeken, die destijds veel indruk op haar maakten. Jammer dat dit aparte verhaal zo slecht verfilmd is. Het dient echter gezegd te worden dat de acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers en van Aurora Redondo fantastisch zijn.

Veredicto Implacable

1987 | Avonturenfilm

Spanje 1987. Avonturenfilm van Mariano Ozores. Met o.a. José Manuel Egea, Jesús Puente, Javier Escribá en Manuel Zarzo.

Vier vrienden, experts op het gebied van vechtsporten, besluiten zich te verenigen om een aantal misdadigers te overvallen. Een van de weinige en heel slechte uitstapjes van Ozores naar een ander genre dan de komedie (die 'zijn terrein' is). Verder onder meer te zien in deze belabberde film Licia Calderón en Valentín Paredes.

Asignatura aprobada

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van José Luis Garci. Met o.a. Jesús Puente, Victoria Vera, Teresa Gimpera en Eduardo Hoyo.

Een toneelschrijver van een jaar of vijftig, die aan een depressie lijdt, breekt met zijn oude bestaan en vertrekt naar een provincieplaatsje, maar zijn misstappen uit het verleden dienen zich opnieuw bij hem aan. Een mislukte film van de man die in 1982 een Oscar ontving voor VOLVER A EMPEZAR. Een intiem werk, waarin Vera totaal onverdraaglijk is, maar met een goede vertolking van Puente.

Terroristas

1986 | Misdaad

Spanje 1986. Misdaad van Antonio Gonzalo. Met o.a. Maite Iratxe, Angel Pardo, Mario Pardo en Jesús Puente.

Twee politiebrigades, waartussen een zekere rivaliteit bestaat, moeten een bende extreem-linkse terroristen oprollen. Een zeer moeizame pseudo-detective waarin ook de musicus Teddy Bautista meedoet, die bovendien de muziek van deze film componeerde.

Los Presuntos

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Juanito Navarro.

Een onbetekenende vechtjas wordt er op uitgestuurd om een arme fotograaf te vermoorden. Eén van de grootste commerciële mislukkingen van Ozores.

El Orden cómico

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Alvaro Forqué. Met o.a. Jesús Puente, Mercedes Camins, Verónica Forqué, Enrique San Francisco en José Luis Lopéz Vázquez.

Een politicus treft in zijn huis het lijk aan van een jongen. Een onsamenhangenbde mode-komedie, die zich slechts op een karikatuur van feiten uit het hedendaagse Spanje steunt.

Capullito de Alheli

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Florinda Chico.

Twee homoseksuelen die schriftelijk met elkaar in contact zijn gekomen, besluiten tot een ontmoeting. De datum waarop zij hebben afgesproken blijkt echter 23 februari te zijn, de dag waarop een staatsgreep zal worden gepleegd. Stompzinnige, reactionaire komedie, typisch voor de maker, met onder meer Gracita Morales en María Isbert, komieken bij uitstek van de Spaanse cinema.

Violines y trompetas

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Jesús Puente, José Luis Lopéz Vázquez, Yolanda Farr en Aurora Redondo.

Twee muzikanten van middelbare leeftijd wonen samen met de minnares van de ene, tevens ex-vrouw van de andere. Deze volstrekt onuitstaanbare film is gebaseerd op een toneelstuk dat enorm succes in Spanje had.

Sesión continua

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Garcí en José Luís Garci. Met o.a. Adolfo Marsillach, Jesús Puente, María Casanova, José Bódalo en Rafael Hernández.

Twee vrienden werken aan een gemeenschappelijk ideaal: het maken van een film waarvan de titel zal luiden: 'Langzaam verlies ik de moed'. Een walgelijk zoete, zich herhalende film, alleen geschikt voor de fans van de met een Oscar onderscheiden Garcí.

Memorias del general Escobar

1984 | Biografie, Oorlogsfilm

Spanje 1984. Biografie van José Luis Madrid. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elisa Ramírez, Luis Prendes, José Antonio Ceinos en Jesús Puente.

Het leven van generaal Antonio Escobar die, in de rang van kolonel van de Guardia Civil (Corps Spaanse Rijkspolitieagenten), in 1936 trouw bleef aan de Republikeinse Regering. Een middelmatige film en in het geheel niet overtuigend wat betreft de zogenaamde historische objectiviteit.

La Avispita ruinasa

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Jesús Puente, Licia Calderón en José Sazatornil.

De film schetst de tegenspoed van een 'holding' in een crisissituatie. Voor dit opportunistische broddelwerk werd gebruik gemaakt van een opzienbarend Spaans schandaal.

Gritos de ansiedad

1983 | Mysterie

Spanje 1983. Mysterie van José Luis Merino. Met o.a. Lola Forner, Jesús Puente, Charo Soriano en Tony Fuentes.

De tante van een jonge erfgename doet haar best om haar nicht gek te maken. Een waardeloze Spaanse navolging van de goede Engelse thrillers van eertijds.

Despido improcedente

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Joaquín Romero Marchent. Met o.a. Juanjo Menéndez, Jesús Puente, Rosana Yanni en Rafael Fernández.

Verwikkelingen en misverstanden rond twee verwijfde advocaten. Deze zeer slechte film pretendeert leuk te zijn.

Mi adúltero esposo

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Joaquín Coll Espona. Met o.a. Cassen, Esperanza Roy, Bárbara Rey en Jesús Puente.

Een goedgelovige detective krijgt van een getrouwde vrouw de opdracht om haar man met zijn minnares te fotograferen. Een zeer slechte film, die een geruchtmakend commercieel fiasco is geworden.

Marta

1971 | Horror, Romantiek

Italië/Spanje 1971. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Marisa Mell, Stephen Boyd, Isa Miranda, Jesús Puente en Howard Ross.

Een door zijn eigen problemen bezeten man raakt verliefd op een zwerfster die haar geheugen verloren is. Een aardig psychoanalytisch melodrama dat maar liefst door vier films van Hitchcock geïnspireerd is: REBECCA, VERTIGO, PSYCHO en SPELLBOUND. Opmerkelijk is de bijzondere aantrekkingskracht van Mell in haar dubbelrol.

Crimen imperfecto

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Fernán-Gómez, Jorge Rigaud, Rossana Yanni en Jesús Puente.

Het dagelijks leven van twee ongelukkige detectives wordt door een misdaad verstoord. Echt een onderhoudende komedie, waarin de regisseur Fernán-Gómez de volgende elementen op gelukkige wijze combineerde: elementen uit een lachfilm, parodieën op de gemeenplaatsen uit thrillers, kleurmontages, versneld afdraaien en erotische scènes.

Tarzán en la gruta del oro

1969 | Avonturenfilm

Puerto Rico/Spanje 1969. Avonturenfilm van Manuel Caño. Met o.a. Steve Hawkes, Krista Nell en Jesús Puente.

Surimán beschermt een goudmijn tegen de hebzucht van enkele avonturiers. Een authentiek tweederangs-produkt, waarvan Tarzan -ondanks de titel- niet de hoofdpersoon is, maar wel een duplicaat van hem dat Surimán heet.

El Regreso de Al Capone

1969 | Misdaad

Spanje 1969. Misdaad van José María Zabalza. Met o.a. Jesús Puente, José Truchado, Isana Medel en José Campos.

De inslechte Al Capone terroriseert de stad Chicago. Een belachelijke poging om gebruik te maken van de populariteit die de tv-serie THE UNTOUCHABLES destijds in Spanje genoot.

A 45 revoluciones por minuto

1969 | Muziek, Komedie

Spanje 1969. Muziek van Pedro Lazaga. Met o.a. Juan Pardo, Ivana en Jesús Puente.

Een jonge man uit de provincie probeert in Madrid iets te bereiken in de popmuziek. Deze opportunistische en zeer slechte film werd gemaakt toen het verschijnsel 'pop' in Spanje opgang maakte.

Un Gangster llegado de Brooklyn

1968 | Komedie

Italië/Spanje 1968. Komedie van Emimmo Salvi. Met o.a. Akim Tamiroff, Little Tony, Evi Marandi en Jesús Puente.

Een Amerikaanse gangster keert terug naar zijn geboortestad Rome, en stuit daar op een rock-en-roll-school die naast zijn huis gevestigd is. Een uiterst stompzinnige komedie, ter meerdere eer en glorie van de toenmalige beroemde Italiaanse zanger Little Tony.

Ypotron

1967 | Actiefilm

Spanje/Frankrijk 1967. Actiefilm van George Finley. Met o.a. Luis Dávila, Gaia Germani, Alberto Dalbes, Janine Reynaud en Jesús Puente.

Agent Logan moet een belangrijke geleerde redden in deze typische pseudo-James Bondfilm uit de tweede helft van de jaren 1960-1970.

El Ocaso de un pistolero

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Craig Hill, Gloria Milland, Conchita Núñez, Carlos Romero Marchent en Hugo Blanco.

Een bandiet wordt voortdurend achtervolgd door de plaatselijke sheriff. Een armzalige imitatie van een western uit de B-categorie.

Las malditas pistolas de Dallas

1964 | Western

Italië/Frankrijk/Spanje 1964. Western van José María Zabalza. Met o.a. Fred Beir, Evi Marandi, Jesús Puente, Oliver Mathot en Luigi Ciavalo.

Een mooie vrouw die per diligence reist, wordt ontvoerd door een bende misdadigers. Een belachelijke Europese western.

La Conquista del Pacífico

1963 | Historische film, Avonturenfilm

Spanje 1963. Historische film van José María Elorrieta. Met o.a. Frank Latimore, Pilar Cansino, Jesús Puente en Jorge Martín.

Vasco da Gama verovert Panama in één van de weinige Spaanse films die de verovering op Amerika hebben aangesneden; jammer dat het niveau van de film zo laag is.

Ella y el miedo

1962 | Thriller

Spanje 1962. Thriller van Leon Klimowsky. Met o.a. May Heatherly, Virgilio Teixeira, Jorge Rigaud en Jesús Puente.

Een huwbare jonge vrouw wordt door een misdadiger achtervolgd, aangezien zij de enige ooggetuige van zijn vergrijp is. Een wrede thriller die iets beter is dan gebruikelijk bij Klimowsky.

La hija de Juan Simón

1957 | Drama, Musical

Spanje 1957. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Mario Berriatúa, Antonio Molina, Miguel del Castille, María Cuadra en Jesús Puente.

Een remake van de gelijknamige film uit 1935, nu in de vorm van een muzikale 'flamenco'-film. Uiterst zwak.