Kathryn Walker: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Emma & Elvis

1991 | Romantiek

Verenigde Staten 1991. Romantiek van Julia Reichert. Met o.a. Kathryn Walker, Jason Duchin, Mark Blum, Mike Hodge en William Cain.

De linkse documentaire-maker Reichert (SEEING RED: STORIES OF AMERICAN COMMUNISTS) waagt zich aan een speelfilm en komt tevoorschijn met een teleurstellend, clich[KA1]ematig verhaal over een oudere linkse documentaire-maker (wat anders?) die weer het heilige vuur krijgt als hij een opstandig jongmens ontmoet. Figuren uit de jaren 1960-1970 als Tom Hayden en Angela Davis voorzien het geheel van commentaar. Ook bekend als THE LAST RESORT.

The Murder of Mary Phagan

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Billy Hale. Met o.a. Jack Lemmon, Peter Gallagher, Richard Jordan, Robert Prosky en Paul Dooley.

Sterke reconstructie van een moordzaak die in 1913 heel wat stof deed opwaaien. In een fabriek in Atlanta wordt een dertien- jarige arbeidster vermoord. De directeur wordt voorgeleid als verdachte, en de jonge openbare aanklager, Jordan, ziet een kans om zijn populariteit te vergroten. Hij wil namelijk gouverneur worden. Door manipulatie van getuigen krijgt hij een veroordeling voor elkaar: doodstraf voor de man, die echter volhoudt onschuldig te zijn. Gouverneur Lemmon, die de executie moet bekrachtigen, krijgt twijfels en wil zelf de getuigen horen. Het scenario van Jeffrey Lane en George Stevens Jr., naar een verhaal van Larry McMurtry, brengt een sterk sociaal-kritisch tijdsdocument, waarin kinderarbeid, politieke corruptie, de macht van het kapitaal en rassendiscriminatie aan bod komen. Lemmon en Jordan zijn schitterend. Fotografie is van Nic Knowland, en de muziek werd gecomponeerd door Maurice Jarre. De film blijft vier uur lang boeien. Oorspronkelijk vertoond in twee delen. In 1937 was de moordzaak al het onderwerp van de film THEY WON'T FORGET.

Dangerous Game

1988 | Thriller, Actiefilm

Australië 1988. Thriller van Stephen Hopkins. Met o.a. Steven Grives, Miles Buchanan, Marcus Graham, Kathryn Walker en Sandy Lillingston.

Een psychotische politieman sluit `s nachts een paar vervelende jongeren op in een reusachtig warenhuis. De vijanden achtervolgen, bedreigen en verwonden elkaar gedurende de rest van deze film, waar geen einde aan lijkt te komen. Dit ergerlijke en weerzinwekkende gedoe (de ontoerekeningsvatbaarheid van de smeris wordt toegeschreven aan zijn Ierse achtergrond) had door de sinistere kunstgreep aan het eind goedgemaakt kunnen worden, maar debuterend regisseur Hopkins verprutst de slotscène, zodat niet duidelijk wordt, wat nu precies de bedoeling is. Een produktie, waarmee veel geld verspild werd, en die zodoende wel vergeleken kan worden met DIE HARD. Het decor van het enorme warenhuis was, naar verluidt, het grootste dat ooit voor een Australische film binnenshuis werd gebouwd.

Uncle Tom's Cabin

1987 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Drama van Stan Lathan. Met o.a. Avery Brooks, Kate Burton, Bruce Dern, Paula Kelly en Phylicia Rashad.

Een ambitieuze `eigentijdse bewerking` (dus een bijgewerkte versie) van de roman van Harriet Beecher Stowe door John Gay. De eerste Amerikaanse geluidsversie (na de Duitse produktie uit 1965) bevat niet de scène waarin Eliza het ijs oversteekt, maar heeft wel een eersteklas rolbezetting, met Woodward als Simon Legree.

Mrs. Delafield Wants to Marry

1986 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1986. Romantiek van George Schaefer. Met o.a. Katharine Hepburn, Harold Gould, Denholm Elliott, David Ogden Stiers en Charles Frank.

Een zonnige romantische komedie, speciaal voor Hepburn geschreven door de van Broadway bekende toneelschrijver James Prideaux: de liefde tussen een vrouw uit een streng katholiek milieu van Italo-Amerikanen uit New England en haar joodse dokter. Dit valt bij geen van de families in goede aarde en ze spannen samen, ieder op hun eigen manier om het te laten mislukken.

Private Sessions

1985 | Romantiek

Verenigde Staten 1985. Romantiek van Michael Pressman. Met o.a. Mike Farrell, Maureen Stapleton, Kelly McGillis, Hope Lange en Tom Bosley.

Ongeïnspireerde pilot voor een mogelijke tv-serie over een psychotherapeut die de eerste regel van zijn beroepscode overtreedt door betrokken te raken bij het persoonlijke leven van zijn patienten. Enorm goede bezetting maar mist bezieling.

D.A.R.Y.L.

1985 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Komedie van Simon Wincer. Met o.a. Mary Beth Hurt, Michael McKean, Barret Oliver, Kathryn Walker en Colleen Camp.

Een kinderloos stel adopteert een jongen, die lijdt aan geheugenverlies. Het kind blijkt in alles perfect te zijn, tot ontdekt wordt dat hij in feite een robot is. Hij wordt opgeëist door de adoptiegevers, want het leger, de opdrachtgever achter de schermen, wil het programma schrappen. Sommers, die het project leidt, weigert de robot, die steeds meer menselijke trekjes vertoont, te vernietigen en laat hem ontsnappen in een spectaculaire climax. Een verrukkelijke SF- film, met uitstekende speciale effecten, naar een scenario van David Ambrose, Allan Scott en Jeffrey Ellis. Oliver als de jongen is een echte hartedief. De fotografie was in handen van Frank Watts. Een film die je met het hele gezin kunt bekijken.

D.A.R.Y.L

1985 | Sciencefiction, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Sciencefiction van Simon Wincer. Met o.a. Kathryn Walker, Michael McKean, Josef Sommer, Colleen Camp en Steve Ryan.

Ouders Michael McKean en Mary Beth Hurt adopteren in deze sci-fi een jongen met geheugenverlies, Daryl genaamd, en missen vervolgens heel wat signalen voordat ze doorhebben dat de jongen een robot is en dat Daryl afgeleid is van Data Analyzing Robot Youth Lifeform. De overheid wil Daryl en iedereen die van hem afweet doen verdwijnen. Een prettige sf-film, met uitstekende speciale effecten, naar een scenario van David Ambrose, Allan Scott en Jeffrey Ellis. Barry Oliver doet het uitstekend in de titelrol. De fotografie was in handen van Frank Watts.

Special Bulletin

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Marshall Herkovitz en Marshall Herskovitz. Met o.a. Ed Flanders, Kathryn Walker, David Clennon en Michael Madsen.

Een gedramatiseerde documentaire over de gevolgen van een gefingeerde nucleaire catastrofe. Beter dan dit is op de televisie waarschijnlijk niet mogelijk. Een moedige en belangrijke produktie van NBC-TV.

Private Contentment

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Vivian Matalon. Met o.a. Trini Alvarado, Peter Gallagher, John McMartin, Kathryn Walker en Beatrice Winde.

Intelligent maar soms wat heetgebakerd melodrama over Callagher, soldaat in WO II, de hereniging met zijn gezin en de geraamten die uit de kast komen kruipen. Televisiespel van Raynolds Price.

Neighbors

1981 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1981. Drama van John G. Avildsen. Met o.a. John Belushi, Dan Aykroyd, Cathy Moriarty, Kathryn Walker en Lauren-Marie Taylor.

Zogenaamd een komedie, maar dat predikaat verdient de film niet. Hij is helemaal niet leuk en erg vermoeiend. Gebaseerd op een roman van Thomas Berger over een brave burger uit de middenklasse wiens vredige bestaan in een buitenwijk wordt verstoord door de komst van een stel vreemde en wat destructief ingestelde buren. Het script staat op naam van Larry Gelbart. Dit waardeloze ding was helaas Belushi's laatste film.

Family Reunion

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Bette Davis, J. Ashley Hyman, David Huddleston, John Shea en Roy Dotrice.

Lerares, die na vijftig jaar de laan wordt uitgestuurd, begint haar uitgebreide familie te herontdekken, met op sleeptouw een jongetje uit de buurt (gespeeld door Davis' kleinzoon in zijn filmdebuut). Er worden genoeg familiepersonages geïntroduceerd om een eventuele tv-serie jarenlang gaande te houden, maar alle ogen zijn gericht op Davis, vooral wanneer ze sinistere familiepraktijken onthult.

A Whale for the Killing

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Peter Strauss, Richard Widmark, Kathryn Walker, Bruce McGill en Ken James.

Strauss' persoonlijke pleidooi tegen de afslachting van walvissen aan de kust van New Foundland. Krachtig, maar iets te veel een praatdrama, geschreven door Lionel Chetwynd, naar het boek van Farley Mowat.

Too Far to Go

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Michael Moriarty, Blythe Danner, Kathryn Walker, Ken Kercheval en Josef Sommer.

Moriarty en Danner geven nog wat klasse aan deze rommelige weergave over het uiteenvallen van een huwelijk. Samengesteld uit zeventien korte verhalen van John Updike.

Rich Kids

1979 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1979. Drama van Robert M. Young. Met o.a. Trini Alvarado, Jeremy Levy, John Lithgow, Kathryn Walker en Terry Kiser.

Franny (Alvarado) en Jamie (Levy) zijn kinderen uit de betere kringen in New York die met elkaar bevriend raken wanneer haar ouders gaan scheiden. De uitwerking van het gebroken huwelijk is het centrale gegeven in dit schoolvoorbeeld van goed acteerspel, terwijl er tevens goed gebruik wordt gemaakt van New Yorkse locaties. Geproduceerd door Robert Altman. Scenario van Judith Ross. Het camerawerk is van Ralf D. Bode.

The Winds of Kitty Hawk

1978 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1978. Biografie van E.W. Swackhamer. Met o.a. Michael Moriarty, David Huffman, Tom Bower, Eugene Roche en Scott Hylands.

Oogverblindende fotografie in een taai, praterig drama over de gebroeders Wright, hun vliegpogingen en hun onenigheid met Glenn Curtiss en diens baas Alexander Graham Bell. Zodra ze in de lucht zijn, dan is er de betovering.

Girlfriends

1978 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1978. Komedie van Claudia Weill. Met o.a. Melanie Mayron, Anita Skinner, Eli Wallach, Christopher Guest en Bob Balaban.

Mayron is een jonge joodse vrouw die van de fotografie haar beroep wil maken. Ze woont samen met een vriendin in een flat. Als haar vriendin wil trouwen blijft Mayron wat verloren achter. Via een reeks verwarrende ontmoetingen ontdekt ze dat vriendschap, sympathie en ambitie geen garantie zijn voor een carrière. Een in losse vervolgen opgebouwd portret van een jonge, sympathieke vrouw die probeert iets van haar leven te maken. Mayron is een ware revelatie, die echter later nog maar weinig van zich liet horen. Claudia Weill en Vicki Polon schreven het verhaal dat door Polon in scenariovorm gegoten werd. Fred Murphy stond in voor de fotografie.

Slap Shot

1977 | Sportfilm

Verenigde Staten 1977. Sportfilm van George Roy Hill. Met o.a. Paul Newman, Jennifer Warren, Michael Ontkean, Strother Martin en Lindsay Crouse.

Newman speelt de coach van een ijshockeyteam vol losers en lomperiken, dat nog één kans heeft op succes. Een standaard sportfilmgegeven, ware het niet dat Slap Shot nu eens geen inspirerend familiedrama is, maar een rauw, politiek incorrect en bij vlagen hilarisch portret van een van de bruutste professionele sporten. De getoonde uitspattingen schijnen niet eens ver van de werkelijkheid te liggen: scenarist Nancy Dowd liet zich nauwkeurig voorlichten door haar broer Ned, een ijshockeyster. Newman en regisseur Hill maakten samen klassiekers als Butch Cassidy and the Sundance Kid en The Sting - Slap Shot is van een andere orde, maar eveneens erg genietbaar.

The Adams Chronicles

1976 | Biografie

Verenigde Staten 1976. Biografie van Paul Bogart en Anthony Page. Met o.a. George Grizzard, David Birney, William Daniels, Kathryn Walker en Tammy Heinz.

Mini-serie in dertien delen. Gedramatiseerde documentaire over het leven van de Adams-familie, een geslacht dat twee Amerikaanse presidenten voortbracht en een minister tussen 1750 en 1900. Walker kreeg voor haar spel de Emmy Award.

Blade

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Ernest Pintoff. Met o.a. John Marley, Jon Cypher, Kathryn Walker, William Prince en John Schuck.

Een actiefilm in New York gemaakt over een vrouwenhater Cypher die zich overgeeft aan gewelddadige moorden en de harde politieluitenant Marley die hem achtervolgt. Enigszins pretentieus en ingewikkeld; redelijk aanvaardbaar.