Annicka Kronberg

Acteur

Annicka Kronberg is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Frihetens murar

1978 | Drama

Zweden 1978. Drama van Marianne Ahrne. Met o.a. Renzo Casali, Annicka Kronberg, Marianne Stjernqvist, Christina Kronberg en Lilga Kovanka.

Een Argentijnse acteur komt als politieke banneling in Zweden aan vol optimistische verwachtingen over democratie. Letterlijke en mentale kilte plus de taalbarrière maken zijn isolement echter steeds groter. Dit wordt ook door de in eigen problemen verstrikte vrouwen met wie hij een relatie heeft niet doorbroken. In zijn tweede film maakt Ahrne opnieuw een amateur tot poëtisch symbool en zet neuroses van haar heldinnen al te snel overduidelijk aan, waardoor de interessante thematiek en soms frappante vormgeving ondermijnd worden door voorspelbaarheid.

Lȧngt borta och nära

1976 | Drama

Zweden 1976. Drama van Marianne Ahrne. Met o.a. Lilga Kovanko, Robert Farrant, Annicka Kronberg, Helge Skoog en Jan Erik Lindqvist.

Een jonge vrouw loopt stage in een psychiatrische kliniek en voelt zich steeds meer betrokken bij een zich in zwijgen verschuilende patiënt. De artsen hebben tegengestelde opvattingen over de psychiatrie: een van hen ziet de patiënt als een curieus studie-object, een andere probeert hem op gelijkwaardig niveau te begrijpen. Het gebrek aan afstandsname van de vrouw pakt catastrofaal uit. Een op zich boeiende film over de alternatieve psychiatrie en het willekeurige onderscheid tussen ziek en normaal, wordt dramatisch zeer ondermijnd door het vanaf het begin overduidelijk getroebleerd acteren van de vrouwelijke hoofdrolspeler dat alles erg voorspelbaar maakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Annicka Kronberg op televisie komt.

Reageer