Frank Gallacher: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Child Star: The Shirley Temple Story

2001 | Biografie, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Biografie van Nadia Tass. Met o.a. Ashley Rose Orr, Emily Anne Hart, Connie Britton, Colin Friels en Hinton Battle.

One Way Ticket

1997 | Drama

Australië​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Richard Franklin. Met o.a. Peter Phelps, Rachel Blakely, Chris Haywood, Jane Hall en Joseph Spano.

Mr. Reliable

1996 | Misdaad, Komedie, Drama, Biografie

Australië​/​​Verenigde Staten 1996. Misdaad van Nadia Tass. Met o.a. Colin Friels, Gerry Skilton, Errol O'Neill, Jonathan Hardy en Jacqueline McKenzie.

The Bite

1995 | Thriller

Australië 1995. Thriller van Terry Johnson. Met o.a. Hugo Weaving, Lesley Manville, Pamela Rabe, Frank Gallacher en Keith Allen.

Een Australische familie, vader, moeder en twaalf-jaar oude dochter, verhuizen naar Myanmar (voormalig Birma) om daar hun geluk te beproeven. Bureaucratie en corruptie vertroebelen hun droom, ondanks de hulp van een Brit die de plaatselijke situatie goed kent. Als het faillissement van hun bedrijf dreigt, raken ze betrokken in heroïnesmokkel - althans dat wordt hen voorgesteld. Als ze ermee naar de politie gaan, worden ze onmiddellijk als dubbele agenten gerecruteerd en fors gemanipuleerd. Verbergen in het kader van een getuigenbeschermingsprogramma lukt maar nauwelijks in Australië en het voert ze naar Engeland, waar de lange arm van de misdaad hen in Cornwall echter tracht te bereiken. Behoorlijk gemaakte, en gespeelde maar niet al te originele tv- thriller naar een weinig verrassend scenario van Terry Johnson. De fotografie is van Stephen Windon. Oorspronkelijk in twee delen, naar dikwijls met een uur bekort en in één deel uitgezonden.

Proof

1991 | Komedie

Australië 1991. Komedie van Jocelyn Moorhouse. Met o.a. Hugo Weaving, Geneviève Picot, Heather Mitchell, Jeffrey Walker en Frank Gallacher.

De ervaringen van een blinde jongeman met een voor zijn handicap ongewone hobby: de fotografie. Hij heeft een geregeld leven tot een vriend-kelner hem zijn foto's beschrijft en hij een gewrongen relatie aangaat met zijn jonge huishoudster. Veelbelovende zij het wat aparte debuutfilm van Moorhouse, die ook het scenario schreef, over de in beeld en geluid vertaalde leefwereld der blinden. Camerawerk van Martin McGrath.

Hammers Over the Anvil

1991 | Drama, Familiefilm

Australië 1991. Drama van Ann Turner. Met o.a. Charlotte Rampling, Russell Crowe, Alexander Outhred, Frankie J. Holden en Jake Frost.

Deze film speelt in de zomer (van 1910), waarin de veertien- jarige Alan Marshall (Outhred) de eerste schreden zet op de moeizame weg naar de volwassenheid. Vanwege een kinderverlamming loopt hij op krukken. Zijn moeder is gestorven toen hij nog klein was. Hij woont in de Australische outback met zijn vader, die een winkel heeft. Zijn idool is de ruige, ijzersterke East Driscoll (Crowe) een man, die wilde paarden temt en buiten de gemeenschap leeft. Dan komen Grace McAlister (Rampling) en haar man (Lee) in het dorp wonen. Ze hebben veel land. Grace is een chique, rijpe Engelse dame van aristocratische afkomst. Ze is aardig tegen Alan, die een zwak voor haar krijgt. Dan treffen Grace en East zich, aanvankelijk over het huren van een dekhengst, maar later steeds veelvuldiger en Alan observeert hen als ze de liefde bedrijven in een schuur. Hij houdt uit piëteit voor beiden stijf zijn mond. Toch komt McAlister erachter tijdens het jaarlijkse dansfeest. Het komt tot een uitbarsting als Grace weigert met East het feest te verlaten. East voelt zich vernederd en bedrinkt zich. Als hij terugrijdt krijgt hij een ongeluk en wordt de volgende morgen door Alan gevonden, die ervoor zorgt dat hij in het ziekenhuis terecht komt. De gevolgen voor East zijn verschrikkelijk: hij houdt een blijvend hersenletsel over, maar Grace neemt haar verantwoording op zich. Ze gaat met East terug naar Engeland, terwijl Alan de held van het dorp is vanwege zijn reddingsactie. Het scenario van Peter Hepworth en Ann Turner naar een autobiografisch verhaal van Alan Marshall die in 1984 overleed, is nogal sentimenteel. Omdat het ingedeeld is in episoden, verloopt de vertelling nogal springerig. De spelprestaties zijn middelmatig. Het camerawerk is van James Bartle.

Deadly

1991 | Misdaad, Thriller

Australië 1991. Misdaad van Esben Storm. Met o.a. Jerome Ehlers, Frank Gallacher, Lydia Miller, John Moore en Caz Lederman.

In een kleine plaats in de Australische staat New South Wales worden door arrestanten, die tot de oorspronkelijke bewoners behoren, opvallend veel zelfmoorden gepleegd. Men besluit de enigszins rauwe, niet al te genuanceerde politieman Ehlers op onderzoek uit te sturen en rekent erop dat zijn enqu[KA4]ete niets zal opleveren. Het pakt echter geheel anders uit. Ehlers blijkt effici[KA3]ent en eerlijk. Een spannende, ijzersterke prent die het latent aanwezige racisme van `red-neck` Australi[KA3]ers aan de kaak stelt middels deze door Geoffrey Simpson (GREEN CARD) mooi gefotografeerde suspensefilm. Scenario van regisseur Storm, die even te zien als een harteloze tv- journalist. De passende muziek is van Graeme Revell (DEAD CALM). Het stadje Yabbabri is in werkelijkheid Wilcannia.

All the Rivers Run

1983 | Avonturenfilm, Romantiek

Australië 1983. Avonturenfilm van George Miller en Pino Amenta. Met o.a. Sigrid Thornton, John Waters, Charles Tingwell, William Upjohn en Diane Craig.

Mini-serie in vier delen. Het verhaal van een weeskind, Thornton, dat later mede-eigenaresse wordt van een rivier-boot. Alles speelt in het begin van deze eeuw, met veel romantiek van Thornton en Waters. Regisseur Miller is verantwoordelijk voor deel 1 en 3, Amenta voor de andere twee delen. Miller en Thornton hadden een jaar eerder al samengewerkt in de film THE MAN FROM SNOWY RIVER. In Amerika was het de eerste mini-serie die via de kabel werd uitgezonden en niet via een normale zender.

The Humpty Dumpty Man

1980 | Thriller, Actiefilm

Australië 1980. Thriller van Paul Hogan. Met o.a. Jim Holt, Frank Gallacher, Deborra-Lee Furness, Rod Mullinar en Robin Harrison.

De Australische regering besluit haar spionagedienst af te bouwen, maar rekent er niet op dat ze daarmee de KGB een vitale verbinding ontneemt, omdat die een mol binnen de dienst heeft. De KGB ontketent een incident om de zaak in de lucht te houden, maar uiteindelijk klapt de zaak toch. Voorspelbare, clichëmatige spionage-thriller, die het regiedebuut markeerde van Hogan.