René Laloux

1929 -2004 Regisseur, Scenarist

René Laloux (1929-2004) is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Gandahar

1987 | Animatie, Avonturenfilm, Sciencefiction

Frankrijk 1987. Animatie van René Lalou, Philippe Caza en René Laloux. Met o.a. David Johansen, Glenn Close, John Shea, Jennifer Grey en Christopher Plummer.

Na Topor (LA PLAN[KA2]ETE SAUVAGE) en Moebius (LES MAÎTRES DU TEMPS) heeft Laloux een science fiction-verhaal geschreven, dat door Caza, wiens sombere en wrede albums bekend zijn, werd geïllustreerd. In het land Gandahar, dat wordt geregeerd door de Raad der Vrouwen, heerst vrede. Het land wordt aangevallen door vreemde indringers met een onoverwinnelijk leger van metalen [KA3]mannen[KA3]. Het verhaal wordt bevolkt door de meest fantastische wezens. De onwaarschijnlijke avonturen bevatten echter een boodschap en deze film toont duidelijk de originaliteit van Laloux op het gebied van de volwassen tekenfilm.

Les Maîtres du Temps

1981 | Animatie, Sciencefiction, Fantasy

Frankrijk 1981. Animatie van René Laloux.

Opnieuw, na LA PLANETE SAUVAGE, bewerkt René Laloux een roman van Stefan Wul, te weten L'Orphelin de Perdide, waarmee hij onvermoeibaar zijn werk als maker van animatiefilms voor volwassenen, zonder ook maar één concessie te doen aan de commercie, voortzet. Hij laat zich hier ook weer door de mooie tekeningen van Moebius inspireren en de dialogen zijn van Jean-Patrick Manchette. Een duidelijke vertelling, een betoverende SF-fantasie, maar vooral een fascinerende poëtische schoonheid maakt dit werk zo bijzonder en buitengewoon charmant.

La planète sauvage

1973 | Animatie, Sciencefiction

Servië en Montenegro/Frankrijk 1973. Animatie van René Laloux. Met o.a. Barry Bostwick, Jennifer Drake en Eric Baugin.

Animatie van René Laloux. In een verre toekomst houdt een hoogontwikkeld buitenaards ras, de Draag, op hun planeet mensen als huisdieren en noemt hen Oms. Het Om-kind Terr groeit op met het Draag-meisje Tiva en zal een beslissende rol spelen in de verhouding tussen de twee rassen. Fantastische, hyperoriginele sf-animatie naar Oms en série van Stefan Wul stroomt over van wonderwezens en surrealiteiten, inbreng van co-scenarist Roland Topor. Prachtig, schilderachtig tekenwerk. Fabelachtige psych-soundtrack van Alain Goraguer. Met stripauteurs Moebius en Caza maakte Laloux (1929-2004) later respectievelijk Les maîtres du temps en Gandahar. Grand Prix, Cannes 1973.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer René Laloux op televisie komt.

Reageer