Ann Wedgeworth: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

The Whole Wide World

1996 | Romantiek, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1996. Romantiek van Dan Ireland. Met o.a. Vincent D'Onofrio, Renée Zellweger, Ann Wedgeworth, Harve Presnell en Benjamin Mouton.

Mooie en interessante verfilming van de memoires van Novalyne Price Ellis, die in de jaren '30 van de 20ste eeuw een romance had met Robert E. Howard, beroemd schrijver van gespierde pulpfictie als 'Conan the Barbarian'. Novalyne (Zellweger) wil graag schrijfster worden en leert de echte schrijver Howard (D'Onofrio) kennen. De vriendschap die ontstaat is fantasievol maar ook lastig doordat Howard gepreoccupeerd is met zijn zieke moeder en zijn verhalen. (RdL/VPRO Gids)

Fight For Justice: The Nancy Conn Story

1995 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1995. Misdaad van Bradford May. Met o.a. Marilu Henner, Doug Savant, Ann Wedgeworth, Peri Gilpin en Lisa Jakub.

Birmingham, Alabama 1982. Tijdens een avondje uit worden Henner en haar vriend aangevallen door een psychopaat die hen van hun vrijheid berooft en ze naar een afgelegen plaats rijdt. Een dag lang solt hij met zijn slachtoffers om ze erna voor dood achter te laten. Henner overleeft echter. Als de maniak dit via de media hoort, probeert hij haar vooralsnog in het ziekenhuis te vermoorden, maar in plaats daarvan wordt hij gearresteerd. Voor zijn wandaden krijgt hij levenslang, maar een jaar later ontsnapt hij. In de film wordt de vraag opgeworpen wat nu eigenlijk de rechten van het slachtoffer zijn dat zonder hulp en onbeschermd achterblijft, terwijl de dader 'veilig' achter de tralies zit. Er zijn helemaal geen goede voorzieningen getroffen voor het geval de misdadiger vrijkomt of zoals hier het geval is, ontsnapt. Boeiend scenario van Carmen Culver, met een sterke Henner in de hoofdrol. Fotografie van regisseur May zelf. Naar een ware gebeurtenis.

A burning Passion: The Margaret Mitchell Story

1994 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1994. Biografie van Larry Peerce. Met o.a. Shannen Doherty, Dale Midkiff, Matt Mulhern, Ann Wedgeworth en Morgan Weisser.

Een armzalige, deels fictieve biografie van Margaret Mitchell, schrijfster van Gone With The Wind. Shannen Doherty speelt Mitchell en mag in deze soap-opera-achtige tv-film naar hartelust haar zuidelijke accent en haar één- dimensionale acteertalent ten toon spreiden. Het verhaal, dat vooral ingaat op het liefdesleven van de schrijfster, speelt in het Atlanta van 1918 tot 1937, in de toenmalige jazz-scene en tussen de romances die ze in haar boek verwerkte. Alles en iedereen is even ongeloofwaardig en theatraal, met uitzondering van Midkiff, die haar drank smokkelende en rauwe echtgenoot Red Upshaw speelt en heel overtuigend weet te suggereren dat de Rhett Butler uit de roman naar hem is gemodelleerd. Scenarioschrijver Robert Hamilton schreef een aantal historisch slechte dialogen. De regie van Peerce is al even beroerd. Alleen het camerawerk van Don E. Fauntleroy getuigt van kwaliteit.

Hard Promises

1991 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1991. Romantiek van Martin Davidson. Met o.a. Sissy Spacek, Brian Kerwin, Mare Winningham, Jeff Perry en Olivia Burnette.

Cheerleader Christine (Spacek) trouwt met de aanvoerder van het footballteam Joey Calter (Petersen). Na twaalf jaar huwelijk, blijkt hij slechts drie ervan thuis te hebben doorgebracht. Tijdens zijn afwezigheid leert Christine Walter Humphrey (Kerwin) kennen, en een scheiding in absentia wordt uitgesproken, zodat Christine met Walter kan trouwen. Vlak voor hun huwelijk hoort Joey ervan en spoedt zich naar huis om zijn vrouw te heroveren. Deze gebeurtenissen spelen zich bijna af voordat de film begonnen is en de rest van de film gaat erover hoe Joey zijn vrouw terugkrijgt. Hij ziet er beter uit dan zijn rivaal Walter, maar die is geschikter dan de rondtrekkende Joey. Verder wordt de kijker op anderhalf uur clichés getracteerd met een leuk spelende Sissy, maar zoiets redt de film natuurlijk niet. Het scenario is van Jule Selbo; het is niet slecht, maar men had gewoon iets anders moeten verfilmen. Het camerawerk is van Andrzej Bartkowiak en dat is ook niet slecht, maar aan hem had een andere film besteed moeten worden. Aleen voor mensen die echt niets te doen hebben. Deluxe color. De muziek is C & W, maar liefhebbers gaan hiervoor natuurlijk niet zitten.

Green Card

1990 | Romantische komedie

Australië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1990. Romantische komedie van Peter Weir. Met o.a. Gérard Depardieu, Andie MacDowell, Bebe Neuwirth, Gregg Edelman en Robert Prosky.

Georges (Depardieu in zijn eerste Amerikaanse film), trouwt met Brontë (MacDowell) om zo een verblijfsvergunning te bemachtigen. Om het schijnhuwelijk gestalte te geven moeten ze instanties én familie en vrienden zien te overtuigen van hun wederzijdse liefde, wat resulteert in een aaneenschakeling van hilarische scènes. Depardieu is fantastisch als de rokende, koffie drinkende en rood vlees etende Fransman tegenover de frêle gezondheidsfreak Brontë. De Australische regisseur Peter Weir (Witness, Fearless, The Truman Show) kreeg een Oscarnominatie voor zijn scenario. Fraai camerawerk van Geoffrey Simpson, terwijl Hans Zimmer componeerde.

Miss Firecracker

1989 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Thomas Schlamme. Met o.a. Holly Hunter, Mary Steenburgen, Tim Robbins, Alfre Woodard en Scott Glenn.

Carnelle Scott is een groot bewonderaar van haar nicht Elain, die ooit Miss Firecracker is geweest. Dit jaar wil Carnelle zelf meedoen aan de schoonheidswedstrijd en vraagt een paar bizarre mensen om hulp.

Far North

1988 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1988. Drama van Sam Shepard. Met o.a. Jessica Lange, Charles Durning, Tess Harper, Donald Moffat en Ann Wedgeworth.

Het regiedebuut van Shepard, waarvoor hij ook het script schreef, is een zinloos, gekunsteld stuk over de verschillende leden van een gezin in Minnesota en over de gebeurtenissen nadat het hoofd van de familie Durning bijna gedood wordt door een wild paard. Jammer van de goede rolbezetting.

Made in Heaven

1987 | Romantiek, Fantasy, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1987. Romantiek van Alan Rudolph. Met o.a. Timothy Hutton, Kelly McGillis, Maureen Stapleton, Don Murray en Ann Wedgeworth.

In 1948 komt een jongeman (Hutton) bij een reddingspoging om het leven. In de hemel wordt hij verliefd op een nog `ongeboren` jonge vrouw (McGillis). Een tijdje later komt ze inderdaad op aarde ter wereld. Na lang smeken, krijgt `overledene` een tweede kans van de `directeur van de hemel`. Hij wordt opnieuw geboren, zonder dat hij zich iets herinnert van het leven na de dood. Ook krijgt hij dertig jaar de tijd om de vrouw van zijn dromen terug te vinden en weer verliefd te worden. Niet een verfijnd lyrisch liefdessprookje, maar stilistisch knap verfilmd door regisseur Rudolph, met aardig wat bekende gezichten in kleine bijrolletjes, zoals een onherkenbare Debra Winger (als Huttons beschermengel), Ellen Barkin, Tom Petty, Neil Young en Tom Robbins. De voorstelling van de hemel is lijkt nogal kitscherig en naïef, maar werkt bijzonder ontwapenend. Het magere scenario is van Bruce Evans en Raynold Gideon. Het camerawerk is van Jan Kiesser en de muziek van Mark Isham.

A Tiger's Tale

1987 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1987. Komedie van Peter Douglas. Met o.a. Ann-Margret, C. Thomas Howell, Charles During, Kelly Preston en William Zabka.

Een onwaarschijnlijke, romantische komedie over een schooljongen die verwikkeld raakt in een affaire met de moeder van zijn vriendin, een verpleegster die Rose Butts heet. Moeten we u nog meer vertellen? De debuterende schrijver/regisseur Douglas (een zoon van Kirk) heeft teveel hooi op zijn vork genomen, en wij zitten met de brokken. Ann-Margret speelt aardig, maar heeft zoals altijd de verkeerde rol gekregen.

A Stranger Waits

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Robert Lewis. Met o.a. Suzanne Pleshette, Tom Atkins, Paul Benjamin, Justin Deas en Kenneth Welsh.

Stinkendrijke weduwe krijgt te maken met een mysterieuze jongeman. Matige suspense, geschreven door Durrell Royce Crays naar een verhaal van Bruce Lansbury.

The Men's Club

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Peter Medak. Met o.a. David Dukes, Richard Jordan, Harvey Keitel, Frank Langella en Roy Scheider.

Deze mislukte film naar het gelijknamige boek van Leonard Michael (door de schrijver zelf bewerkt voor film) was nauwelijks in de bioscoop te zien. Zeven mannen proberen een praatgroep op te richten in het huis van Jordan. De interessante bezetting doet beter spel verwachten. Noemenswaard is alleen het elegante bordeel voor hoogvliegers, The House of Affection. Een belachelijk slot.

Sweet Dreams

1985 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1985. Biografie van Karel Reisz. Met o.a. Jessica Lange, Ed Harris, Ann Wedgeworth, David Clennon en James Staley.

Aardige, stijlvolle film over het leven van country-zangeres Patsy Cline, een grote ster uit de jaren 1950-60. Niets minder, maar ook niet meer dan talloze andere gelijksoortige films. De nadruk ligt op Cline`s huwelijk met de weinig succesvolle Harris en ook dat is vaker vertoond. De moeite waard dankzij het goede spel (bijvoorbeeld van Wedgeworth als Patsy`s moeder) en veel schitterende muziek (Lange 'zingt' de originele opnamen van Cline in play-back). Scenario van Robert Getchell.

Right to Kill?

1985 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1985. Thriller van John Erman. Met o.a. Frederic Forrest, Christopher Collet, Karmin Murcelo, Justine Bateman en Ann Wedgeworth.

Naar buiten toe vormen ze een voorbeeldig gezin: niemand die vermoedt dat vader Forrest zijn vrouw, zoon en dochter terroriseert en mishandelt. Deze tirannie neemt psychopatische vormen aan, en uit angst dat zijn vader op een dag zijn zus of moeder zal doodslaan, vermoordt de zoon hem. Het gerecht staat voor een dilemma: had de jongen het recht zijn vader te doden? Aangrijpend drama, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Forrest is demonisch genoeg om de daad van de jongen te rechtvaardigen. Het scenario van Joyce Eliason legt de nadruk op de hulpeloosheid van jongeren die door hun ouders worden mishandeld. Zij worden niet geholpen door het gerecht, maar wanneer ze zelf handelen zijn ze moordenaars. Goede fotografie van Gayne Rescher.

My Science Project

1985 | Komedie, Fantasy, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Komedie van Jonathan Beteul en Jonathan Beutel. Met o.a. John Stockwell, Danielle Von Zerneck, Fisher Stevens, Raphael Sbarge en Dennis Hopper.

In 1957 geeft President Eisenhower opdracht een uitvinding te laten verdwijnen waarvan hij vreest dat zij het aanzicht van de wereld zou kunnen veranderen. In 1985 krijgt Stockwell van zijn natuurkundeleraar Hopper opdracht binnen twee weken een chemische proef af te werken. Samen met zijn vriend Stevens en zijn vriendin Von Zerneck gaat Stockwell in militair afval op zoek naar bruikbaar materiaal. Waar ze op stuiten is natuurlijk voorspelbaar, evenals de rest van het scenario (van regisseur Butuel). Zinloze tienerkomedie met SF-inslag. De enige die de film overeind kan houden is Hopper als overjarige hippie, maar zijn optreden is helaas sporadisch. David M. Walsh stond borg voor de fotografie. John Scheele verzorgde de speciale effecten.

Soggy Bottom Usa

1984 |

Verenigd Koninkrijk 1984. Met o.a. Dub Taylor, Ann Wedgeworth, Ben Johnson, Anthony Zerbe en Lois Nettleton.

In 1957 geeft President Eisenhower opdracht een uitvinding te laten verdwijnen waarvan hij vreest dat zij het aanzicht van de wereld zou kunnen veranderen. In 1985 krijgt Stockwell van zijn natuurkundeleraar Hopper opdracht binnen twee weken een chemische proef af te werken. Samen met zijn vriend Stevens en zijn vriendin Von Zerneck gaat Stockwell in militair afval op zoek naar bruikbaar materiaal. Waar ze op stuiten is natuurlijk voorspelbaar, evenals de rest van het scenario (van regisseur Butuel). Zinloze tienerkomedie met SF-inslag. De enige die de film overeind kan houden is Hopper als overjarige hippie, maar zijn optreden is helaas sporadisch. David M. Walsh stond borg voor de fotografie. John Scheele verzorgde de speciale effecten.

No Small Affair

1984 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Komedie van Jerry Schatzberg. Met o.a. Jon Cryer, Demi Moore, Georg Wendt, Peter Frenchette en Elisabeth Daily.

De zestien-jarige amateurfotograaf Cryer zoekt in de haven naar geschikte onderwerpen, en zijn aandacht wordt getrokken door een bijzonder mooie vrouw, die sterk lijkt op de vrouw van zijn dromen. Hij kan een paar foto's van haar maken, maar dan verdwijnt ze. Wanhopig zoekt hij haar, en uiteindelijk ontdekt hij haar identiteit: ze is rockzangeres Moore. Vergezochte sentimentele komedie, die niet bepaald origineel te noemen is. Het scenario van Charles Bolt en Terence Mulcahy hangt van zoveel toevalligheden aan elkaar, dat het niet meer ernstig kan worden genomen. De twee hoofdpersonages zijn sympathiek, en in een bijrol is zelfs een jonge Tim Robbins te herkennen. Voor het camerawerk werd Vilmos Zsigmond ingehuurd.

Killjoy

1981 | Thriller

Verenigde Staten 1981. Thriller van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Kim Basinger, Robert Culp, Stephen Macht, Nancy Marchand en John Rubinstein.

Een vakkundige thriller over de voorbarige moord op een jonge vrouw en de verschillende personen die erbij betrokken raken; verrukkelijk geestig verteld en gevuld met boeiende wendingen tot aan de ontknoping toe. Geschreven door Sam H. Rolfe.

Elvis And the Beauty Queen

1981 | Romantiek, Biografie

Verenigde Staten 1981. Romantiek van Gus Trikonis. Met o.a. Don Johnson, Stephanie Zimbalist, Ann Dusenberry, Rick Lenz en John Crawford.

De verkoop van Elvis gaat door met dit ongeïnspireerd verslag van Elvis' romance met schoonheidskoningin Linda Thompson en hun verhouding die vijf jaar duurde.

USA Soggy Bottom

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Theodore J. Flicker. Met o.a. Ben Johnson, Ann Wedgeworth, Lois Nettleton en Dub Taylor.

Het dorpje Soggy Bottom wordt eensklaps opgeschrikt door drie belastinginspecteurs, een hondenrace, een country-zangeres en een bankoverval. Een verzorgde lachfilm met het bekende overacteren, de klassieke achtervolgingen en natuurlijk een happyend.

Bogie

1980 | Biografie

Verenigde Staten 1980. Biografie van Vincent Sherman. Met o.a. Kevin O'Connor, Kathryn Harrold, Ann Wedgeworth, Patricia Barry en Alfred Ryder.

Onappetijtelijke film over het leven van Humphrey Bogart, slaapverwekkend geacteerd door spelers die zijn ingehuurd vanwege hun gelijkenis met Bogart, Bacall en Mayo Methot, en slapjes geregisseerd door Sherman die jaren geleden enkele Bogart-films heeft gemaakt. Het scenario is van Daniel Taradash.

Thieves

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van John Berry. Met o.a. Marlo Thomas, Charles Grodin, Irwin Corey, Hector Elizondo en Mercedes McCambridge.

Een pretentieuze, vervelende bewerking van Gardners toneelstuk over dwaze mensen die hun onschuld willen bewaren in misdadig New York. Corey brengt nog wat leven in deze zogenaamde komedie. Fosse heeft een kleine rol.

The War Between the Tates

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Lee Philips. Met o.a. Elizabeth Ashley, Richard Crenna, Ann Wedgeworth, Annette O'Toole en Granville Van Dusen.

Huiselijk drama over een leraar die een crisis probeert te voorkomen als zijn vrouw merkt dat hij een affaire heeft met een studente. Alison Lurie's roman verliest in deze tv-bewerking wat van de puntigheid maar Ashley's spel vergoedt veel.

Handle with Care

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Jonathan Demme. Met o.a. Paul Le Mat, Candy Clark, Ann Wedgeworth, Marcia Rodd en Charles Napier.

Mooie karakterstudies en scènes maken de tekortkomingen goed in deze vrolijke, originele film. Het is losjes rond LeMat gesitueerd en zijn obsessie voor de omroepmaatschappij CBS; de nevenintrige over een vrachtwagenchauffeur die bigamist is, is om te schaterlachen. Oorspronkelijk uitgebracht als CITIZENS BAND.

Birch Interval

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Eddie Albert, Rip Torn, Ann Wedgeworth, Susan McClung en Brian Part.

Elfjarig meisje, dat bij haar familieleden in Amish Country gaat wonen, ontdekt het leven, de liefde, lijden en medeleven. Mooie, gevoelige film.

One Summer Love

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Gilbert Cates. Met o.a. Beau Bridges, Susan Sarandon, Mildred Dunnock, Ann Wedgeworth en Michael B. Miller.

In dit pretentieuze, warrige drama probeert Bridges, die pas is ontslagen uit een zenuwinrichting, zijn familie op te sporen. Sarandon, die snoep verkoopt in een bioscoop, mag hem wel. Het script is van N. Richard Nash. De film is ook bekend als DRAGONFLY.

The Catamount Killing

1974 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1974. Misdaad van Krzysztof Zanussi en Krysztof Zanussi. Met o.a. Horst Buchholz, Ann Wedgeworth, Chip Taylor, Louise Clark en Patricia Joyce.

Duitse produktie in het Engels verfilmd in de VS door een Poolse regisseur. Twee provinciaaltjes zetten een bankkraak, maar weigeren zichzelf als criminelen te zien. Intrigerend gegeven.

Law and Disorder

1974 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1974. Komedie van Ivan Passer. Met o.a. Carroll O'Connor, Ernest Borgnine, Ann Wedgeworth, Anita Dangler en Leslie Ackerman.

Intelligent, origineel komedie-drama over twee New Yorkers van middelbare leeftijd, verontrust over de stijgende misdaad, die hulpagenten worden. Eerst zien ze het als een geintje, maar dan wordt het bloedserieus. Vol mooie nuanceringen en interessante scènes. O'Connor is hier de gevoelige man, Borgnine de heethoofdige.

Scarecrow

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Gene Hackman, Al Pacino, Dorothy Tristan, Doroty Tristan en Ann Wedgeworth.

Vroege film van hoofdrolspelers Gene Hackman en Al Pacino, die deze roadmovie ver uittillen boven het voortkabbelende script van debutant Garry Michael White en de wat fletse regie van Jerry Schatzberg. Max (Hackman) komt net uit de gevangenis, en Francis (Pacino) is net uit de marine is ontslagen. Het botert niet tussen de twee maar toch trekken ze samen op. En zoals dat gaat bij roadmovies, komen ze in de loop van de film nader tot elkaar. Scarecrow kreeg destijds een Gouden Palm in Cannes, maar moest die wel delen met de Britse film The Hireling.

Bang the Drum Slowly

1973 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 1973. Drama van John Hancock. Met o.a. Michael Moriarty, Robert De Niro, Vincent Gardenia, Phil Foster en Ann Wedgeworth.

Een aangrijpend verhaal over twee professionele baseball- spelers die onder bijzondere omstandigheden sterk bij elkaar betrokken raken. Acteerwerk van hoog niveau door de beide hoofdrolspelers, Moriarty als ster-pitcher, De Niro als de niet al te snuggere catcher. Scenario van Mark Harris, gebaseerd op zijn eigen boek. In 1956 live op tv gebracht met Paul Newman.