Ashley Wanninger

Acteur

Ashley Wanninger is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Romance

1999 | Erotiek, Drama, Romantiek

Frankrijk 1999. Erotiek van Catherine Breillat. Met o.a. Caroline Ducey, Sagamore Stévenin, François Berléand, Rocco Siffredi en Reza Habouhossein.

'Ongelooflijk, echt ongelooflijk,' zei exploitatieregisseur Aristide Massaccesi over pornodekhengst Rocco Siffredi in een interview met het Nederlandse filmfanzine Camera Obscura in 1998; 'Wanneer je 'Actie!' zegt, staat hij meteen in het gelid.' Handig voor feministische kunstfilmer Breillat, want voor Romance wilde geen 'gewone' acteur met de billen bloot. Zonder er wezenlijk blijer van te worden verkent lerares Marie (Ducey) seksuele relaties, want vriend Paul (Stévenin) heeft weinig bedzin en Marie veel. Simpel? Niet chez Breillat. Heftig (verkrachtingsfantasie), kil (man-vrouwverhoudingen) en analytisch zonder conclusies: Romance is het bewust deprimerende tegendeel van zijn titel.

Europa, Europa

1990 | Biografie, Oorlogsfilm, Drama

Duitsland/Frankrijk 1990. Biografie van Agnieszka Holland. Met o.a. Marco Hofschneider, Piotr Kozlowski, Klaus Abramowski, Michèle Gleizer en Andrzej Mastalerz.

Hier herleeft het waar gebeurde en ontstellende verhaal van de jonge Duitse jood Salmon P[KA1]erel, die in 1925 geboren werd. Na een samenloop van omstandigheden (hij sprak vloeiend Duits) geeft hij zich uit voor een Ari[KA3]er. Hij wordt door het regime als een held beschouwd en als beloning (!) naar een eliteschool van de Hitlerjugend gestuurd. Daar moet hij tot aan het einde van de oorlog zijn rol spelen als de volmaakte kleine nazi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ashley Wanninger op televisie komt.

Reageer