Rita Poelvoorde

Acteur

Rita Poelvoorde is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les uns et les autres

1981 | Musical, Drama, Komedie

Frankrijk 1981. Musical van Claude Lelouch. Met o.a. James Caan, Fanny Ardant, Geraldine Chaplin, Robert Hossein en Nicole Garcia.

Vier muzikale families, uit Frankrijk (variété), Amerika (jazz), Duitsland (klassiek) en Rusland (ballet), worden gevolgd van 1936 tot in 1980 als de diverse wegen en ontwikkelingen zich kruisen op een UNICEF-gala. Deze epische film neemt een hink-stap-sprong door de geschiedenis en maakt gebruik van bekende en onbekende ware incidenten. De pretenties worden lang niet allemaal waargemaakt en de overzichtelijkheid is met acteurs die zowel eerste als tweede generatie spelen vaak ver te zoeken. Muziek als bindmiddel en filmische lef van Lelouch heffen bedenkingen op zolang de film duurt. De finale toont Maurice Béjarts choreografie van Ravels Boléro.
In 2017 opnieuw uitgebracht in de bioscopen in de digitale restauratie.

Je t'aime... tu danses

1973 | Experimenteel

België 1973. Experimenteel van François Weyergans. Met o.a. Maurice Béjard, Delphine Seyrig en Rita Poelvoorde.

Volgens het scenario mediteert Béjart zowel over de eenzaamheid als over een 'pas de deux' die hem de kans geeft zijn belangrijkste werkinstrument, dat wil zeggen zijn eigen lichaam, opnieuw te ontdekken. Maar hij is niet tevreden over het resultaat en zal het zelf nooit dansen voor publiek. Béjart is perfect als zichzelf maar het geheel doet erg intellectueel aan, in de negatieve betekenis van het woord. Een kille en nogal ontoegankelijke film, buiten het feit om dat de muziek van Wagner niet zo goed bij het onderwerp 'aansluit'.

Vrijgezel met 40 kinderen

1958 | Komedie

België 1958. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Sabrina Hey, Irma DE Veirman, Co Flower en Willy Vandermeulen.

Verschrikkelijke melodramatische toestanden die voor een lach en een traan moeten zorgen. Vrijgezel Janssens erft miljoenen op voorwaarde dat hij het voortbestaan waarborgt van een weeshuis: hij wordt vader van veertig kinderen... Toppunt van tranerigheid is de opname in het tehuis van een z.g. weesmeisje, terwijl haar moeder de nieuwe schoonmaakster is. Drama of komedie? Een komedie om mee te wenen, een drama om mee te lachen. Het hoeft niemand te verbazen dat dit Bruyninckx' laatste speelfilm was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rita Poelvoorde op televisie komt.

Reageer