Henry Alex Rubin

Regisseur, Cameraman

Henry Alex Rubin is regisseur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Disconnect

2012 | Drama

Verenigde Staten 2012. Drama van Henry Alex Rubin. Met o.a. Jason Bateman, Hope Davis, Frank Grillo, Jonah Bobo en Alexander Skarsgård.

Zoals Traffic het thema drugs behandelt en Crash het thema racisme, zo draait de mozaïekfilm Disconnect om het fenomeen technologie. Middels drie verschillende verhalen, losjes met elkaar verweven, worden vragen gesteld over de effecten van technologie op moderne menselijke relaties. Er wordt gebeld, ge-sms't, gechat en gehackt dat het een aard heeft, maar Disconnect wordt gelukkig nooit een prekerig pamflet, daarvoor is het script te genuanceerd en de cast te sterk. Het te dik aangezette slot is een smetje op een verder sympathiek en confronterend drama.

Murderball

2005 | Documentaire, Sportfilm

Verenigde Staten 2005. Documentaire van Henry Alex Rubin en Dana Adam Shapiro.

Als een klassiek drama opgebouwde documentaire over murderball, rolstoelrugby, een snoeiharde sport waarbij de spelers met een lichamelijke handicap in Mad Max-achtige karretjes op elkaar inbeu­ken. Centraal in de documentaire staan de Amerikaanse Mark Zupan in de rol van good guy, en Joe Soares, de bloedfanatieke coach van het Canadese team, als slechterik. De spectaculaire beelden (die deels werden geschoten met aan de rolstoelen bevestigde camera’s) worden versneld en vertraagd, de camera zoomt in op de ogen van beide hoofdrolspelers, als in een western. Zeer spannend. Murderball kreeg de publieksprijs op het Sundance Festival en een Oscarnominatie en gooide hoge ogen op het IDFA.

op televisie
1 uitzending

Disconnect (2012) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 08 december
BBC 1
01:20 - 03:15

Reageer