Alice Brauner is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Wunderkinder

2011 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 2011. Oorlogsfilm van Markus Rosenmüller. Met o.a. Mathilda Adamik, Catherine Flemming, Elin Kolev, Gudrun Landgrebe en Natalia Avelon.

Violiste Hanna, dochter van een steenrijke Duitse brouwer, woont met haar familie in de Oekraïense stad Poltava. Daar raakt ze bevriend met de Russisch-Joodse Abrascha en Larissa, die als klassieke musici bekend staan als de wonderkinderen van de stad. Maar dan valt Hitler in 1941 de Sovjet-Unie binnen, en wordt alles anders. Heftige Holocaust-film die het melodrama niet schuwt. De jonge acteurs zijn fantastisch. In het bijzonder Elin Kolev, die ook in het echt een zeer getalenteerde violist is, als Abrascha.

Ein Leben für die Traumfabrik

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Michael Strauven. Met o.a. Arthur Brauner, Claudia Dillmann-Kühn en Alice Brauner.

Arthur Brauner, zowat de bekendste Duitse na-oorlogse filmproducent, werd geboren te Lodz (Polen) op 1 augustus 1918. Ondanks het feit dat hij jood is overleefde hij het nazisme, in tegenstelling tot het merendeel van zijn familie. Kort na WOII bouwde hij op de gronden van een oude fabriek in Spandau een filmstudio en richtte hij het productiehuis CCC-Films op. In 1950 kwam zijn eerste film in de zalen. Met films als DIE RATTEN (1952), M[KA3]ADCHEN IN UNIFORM (1958), GRAND HOTEL (1959) en DER BRAVE SOLDAT SCHWEJK (1960) bouwde hij zich een onverwoestbaar imperium op. In totaal produceerde hij meer dan driehonderd films, meestal de smaak van het Duitse publiek volgend, maar af en toe toch ook een erg persoonlijke film, zoals VON H[KA3]OLLE ZU H[KA3]OLLE (1961), waarin hij de jodenvervolging toont na WOII in zijn geboorteland Polen. Hij bracht in de jaren 1960 ook Duitse bannelingen als Fritz Lang en Robert Siodmak terug naar Duitsland. Sinds de jaren 1980 opereert hij vanuit Rusland omdat de productiekosten daar veel lager liggen. Ook al kreeg hij meermaals uitnodigingen uit Hollywood om daar te werken, weigerde hij steeds daar de Amerikaanse studio's nooit de films zouden tolereren die hij wou maken. Deze documentaire, waarin ook filmhistorica Dillmann-Kühn en Brauners dochter Alice aan het woord komen, werd gemaakt t.g.v. zijn tachtigste verjaardag. Strauven schreef het scenario, terwijl Jutta Kuhlenberg instond voor de montage. Fotografie is van George Pahl en Peter Gonscherowski.