Shiho Fujimura

Acteur

Shiho Fujimura is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Sôseiji

1999 | Horror, Mysterie, Actiefilm

Japan 1999. Horror van Shinya Tsukamoto. Met o.a. Masahiro Motoki, Yasutaka Tsutsui, Akaji Maro, Renji Ishibashi en Shiho Fujimura.

Yukio Daitokuji (Motoki) is een jonge dokter die samen met zijn vrouw Rin (Ryo) en zijn ouders in een van de betere buurten van Tokio woont. Yukio en Rin zijn pasgetrouwd en gelukkig, ook al lijdt Rin aan geheugenverlies, waardoor haar verleden een gesloten boek blijft. Het gevoel dat iemand hen gadeslaat werpt een schaduw op hun geluk. Dit gevoel slaat om in verschrikking als een in lompen geklede vagabond Yukio's ouders op beestachtige manier vermoordt. Kort daarop wordt Yukio aangevallen door een man die als twee druppels water op hem lijkt. Zijn aanvaller laat hem achter in een leegstaande waterput om hem te verhongeren. Vervolgens neemt hij beetje bij beetje het leven van de dokter over. Een sombere griezelthriller vol spookachtige beelden, die baadt in een angstaanjagende sfeer. Tsukamoto filmt hier in een heel andere stijl dan in zijn cultklassieker TETSUO, maar zijn fascinatie voor woede en wraak in zijn meest extreme vorm vinden we toch ook nu terug. Een bizarre, vreemde film die niet iedereen zal aanspreken. Tsukamoto schreef het scenario samen met Edogawa Rampo. De regisseur zelf was verantwoordelijk voor de fotografie. Dolby Stereo.

Kaidan Yukijore

1969 | Fantasy

Japan 1969. Fantasy van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Shiho Fujimura, Akira Ishihama, Machiko Ashegawa, Taketoshi Naitô en Mizuho Suzuki.

In de diepte spelonken van een berg zien een jongeman en zijn meester de verschijning waar van de Sneeuwgeest. De verfilming van een van de vele legenden die karakterestiek zijn voor de Japanse mythologie. Mooie beelden en een aannemelijk verhaal.

ZatoTchi Tekka Tabi

1968 | Avonturenfilm

Japan 1968. Avonturenfilm van Kimiyoshi Yasuda. Met o.a. Shintarô Katsu, Shiho Fujimura, Eijirô Tono en Tatsuo Endo.

Zato Ichi is vastbesloten zijn leven als bestrijder van het onrecht op te geven en zich terug te trekken. Dat lukt niet, want overal om hem heen gebeuren oneerlijke zaken waartegen hij ten strijde moet trekken. Typisch, alledaags vehikel met de blinde schermer en worstelaar Ichi met zijn degen in een bamboestok. Hij was een soort volksheld zeer geliefd bij het publiek.

Zatoichi Kenkatabi

1965 | Actiefilm, Avonturenfilm

Japan 1965. Actiefilm van Kimiyoshi Yasuda. Met o.a. Shintarô Katsu, Shiho Fujimura, Ryuzo Shimada en Reiko Fujiwara.

Masseur-schermmeester Ichi bemiddelt in een conflict tussen verschillende samoerai-clans. Een van de films uit de serie die gewijd is aan de blinde Ichi, een personage die later werd geplagieerd in de Amerikaanse film BLIND FURY.

Shinobi no Mono

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Raizo Tchikawa, Shiho Fujimura, Reiko fujiwara en Yunosuke Itch.

In 1570 ontstaat er een plan om generaal Nobunaga Oda te vermoorden. Een avonturenfilm die op originele wijze de hoofdingrediënten van dit soort films vermengt met esoterische elementen die kenmerkend zijn voor de oosterse cultuur.

Zohyo Monogatari

1963 | Avonturenfilm, Komedie

Japan 1963. Avonturenfilm van Kazuo Ikehiro. Met o.a. Shintarô Katsu, Eiji Funakoshi, Shiho Fujimura en Katsuhiko Kobayashi.

De hoge pieten uit het leger trekken door de bossen om soldaten te recruteren onder boerenzonen. Redelijk goede avonturenfilm met komische trekjes.

Kujiragami

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Tokuzo Tanaka. Met o.a. Kojiro Hongo, Shintarô Katsu, Shiho Fujimura en Kyoko Enami.

In het zuiden van Japan, gaat eens per jaar de gemeenschap van walvisjagers van Wadaura op jacht naar een uniek exemplaar, bijna een monster. Deze keer staan Shaki (wiens familie gedood is door de reuzenwalvis) en Kishu, die Shaki's verloofde heeft verkracht tegenover elkaar. Een goede avonturenfilm, die zich afspeelt in een ongeciviliseerde samenleving. Het verhaal is bewerkt door de beroemde regisseur Kaneto Shindo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shiho Fujimura op televisie komt.

Reageer