Alain Chartrand

Regisseur

Alain Chartrand is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le jardin d'Anna

1992 | Drama

Canada 1992. Drama van Alain Chartrand. Met o.a. Danielle Proulx, Jessica Barker, Roger Léger, Vincent Bolduc en Marie-Claud Lefebvre.

Hoe sportieve Barker en haar familie zich door een diepe crisis slaan, als blijkt dat zij aan leukemie lijdt. Naar een scenario van Diane Cailhier.

Des amis pour la vie

1989 | Thriller, Drama

Canada 1989. Thriller van Alain Chartrand. Met o.a. François Faucher, Paul Hébert, Roger Joubert, Jean Mathieu en Gisèle Schmidt.

Na dertig jaar vriendschap besluit een groepje mannen en vrouwen hun eigen rusthuis op te richten en er samen te gaan wonen. Alles verloopt volgens plan tot op het moment dat anonieme brieven de rust komt verstoren. De schuldige wordt echter ontmaskerd. Neigt naar het drama maar daar blijft het bij. De toon is meer die van een warme, persoonlijke vertelling. Met aardige observaties van de karakters en de gedragingen, sarcastische humor en wat nostalgie. Een pretentieloze maar aardige film. Aan dit gunstige resultaat droegen overtuigende, zij het aan deze zijde van de Atlantische Oceaan totaal onbekende acteurs, het hunne bij.

Isis au 8

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Alain Chartrand. Met o.a. Jean-Pierre Cantin, Marie-Andrée Chartrand, Raymond Belise, Philippe Emmanuel Chartrand en Henri Hébert.

Een jongeman heeft de stad verlaten om met zijn vrouw op het platteland te gaan wonen. Als zijn vrouw sterft, verandert zijn leven totaal, maar toch besluit hij zijn bestaan in de wereld buiten de stad voort te zetten in een omgeving, die aan haar doet herinneren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Chartrand op televisie komt.

Reageer