André Antoine

Regisseur, Acteur

André Antoine is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

L' Hirondelle et la Mésange

1920 | Drama

Frankrijk 1920. Drama van André Antoine.

Een ooit zoekgeraakte film die zestig jaar later is teruggevonden. Deze zeemansgeschiedenis ([KL]L`Hirondelle[KLE] en [KLE]La Mesange[KLE] zijn twee schuiten) is opgenomen in Belgi[KA3]e en werd nooit openbaar vertoond omdat hij zijn tijd ver vooruit was. Hoewel Antoine in het theater beroemd werd, was hij niet minder een - even vernieuwend als onbegrepen - filmer. Deze film, door Henri Colpi uit acht uur oorspronkelijke `rushes` op opmerkelijke wijze gemonteerd, is een geslaagde mix van fantasie en werkelijkheid, die even ongrijpbaar, dromerig en vreemd is als L`ATALANTE van Jean Vigo (1934). Prachtige beelden en verrassend modern spel van Alcover.

Ceux de chez nous

1915 | Experimenteel, Historische film

Frankrijk 1915. Experimenteel van Sacha Guitry. Met o.a. Sarah Bernhardt, Anatole France, Hilaire Degas, Auguste Rodin en Camille Saint-Saëns.

Eerste speelfilm van Guitry. De film kwam tijdens de oorlog uit, als reactie op een Duits manifest, om de vitaliteit van het artistieke leven in Frankrijk aan te tonen. We zien Rodin beeldhouwen, Saint-Sa[KA3]ens een orkest dirigeren, Robert voor de rechter een zaak bepleiten, Monet nymfen schilderen, Rostand een sonnet schrijven, Antoine een toneelrepetitie leiden, Renoir schilderen (bijna verlamd - zijn zoon ondersteunt zijn arm) enz. Degas weigerde zich te laten filmen maar werd desondanks door de camera overvallen. Guitry begon zonder het geringste kapitaal aan deze film (in 1914) en had het voor zijn tijd ingenieuze idee de zaak te synchroniseren met de beschikbare middelen. Bepaalde scènes zijn duidelijke voorbodes van de cinéma- vérité. In 1953 maakte Guitry een geluidsversie die twee keer zo was: 44m Deze waardevolle en opmerkelijke getuigenis was in 1954 op de tv te zien, met commentaar van de maker. Duur van de bekeken versie: 68m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Antoine op televisie komt.

Reageer