Daniel Wachsmann

Regisseur, Producer

Daniel Wachsmann is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Shirat Ha'galil

1996 |

Israël 1996. Daniel Wachsmann.

Hameuad

1990 | Komedie

Israël 1990. Komedie van Daniel Wachsmann. Met o.a. Shuli Rand, Ronit Elkabetz, Zvi Shissel, Shabtai Conortti en David Danino.

Een jonge man weigert zijn vader op te volgen als rabbijn. Hij geeft de voorkeur aan een leven op de straat. Met een vriend geeft hij goochelvoorstellingen. Tijdens een ontmoeting met een vrouwelijk 'medium' raakt hij er van overtuigd dat hij over echte magische krachten beschikt, en gedrieën organiseren ze een telepathiespektakel waarbij ze op afstand voorwerpen in brand steken. Het succes is verpletterend. Hij gaat terug naar zijn eigen dorp. Ondanks verzet van de rabbijnen wordt hij een beroemde genezer en zelfs een notabele. Aan het einde van de film weten we het nog niet: is hij medium of goochelaar? De in Amerikaanse films vaak behandelde relatie tussen kwakzalverij en religie wordt hier nog wat gecompliceerder door de rol van religieuze fanatici. Dit maakt het er voor westerse kijker niet altijd even duidelijk op, maar alles wordt levendig gebracht, met een humor die niet ontbloot is van sarcasme. Hoofdrolspeler Rand speelt zijn eigen autobiografie en komt dan ook zeer overtuigend over!

Hamsin

1982 | Drama

Israël 1982. Drama van Daniel Wachsmann. Met o.a. Shlomo Tarshish, Hemda Levy, Yasin Shawap en Ruth Geler.

Aan de hand van een landaankoop in Galilea, die dreigt te mislukken, en een door alle kanten niet geappreciëerde liefdesaffaire tussen een joods meisje en een jonge arabische arbeider, schetst Wachsman op gevoelige wijze de emotionele problemen rond de aanspraak van Palestijnen op de grond, en het recht van joden op hun eigen, veilige staat - een bijna onverenigbare zaak, die alleen maar tot een goed einde gebracht kan worden als alle partijen willen meewerken. Boeiend gedaan en goed gespeeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Wachsmann op televisie komt.

Reageer