Maria Michi: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Salon Kitty

1975 | Drama, Oorlogsfilm, Erotiek

Italië 1975. Drama van Tinto Brass. Met o.a. Helmut Berger, Ingrid Thulin, Theresa Ann Savoy, Bekim Fehmiu en John Ireland.

Een Untergruppenführer vervangt hoeren in een Berlijns bordeel door fanatieke nazi-meisjes en brengt in alle kamers afluisterapparatuur aan om mogelijke oppositie bij hooggeplaatste cliënten te kunnen opsporen. Hij zelf zal uiteindelijk in de val worden gelokt door een wraakzuchtig hoertje en de madam van het bordeel. Het historisch gegeven dient als alibi voor ongegeneerd plagiaat van een reeks andere succesfilms over de nazi-periode en uitvoerige etalering van sadistische en seksuele rariteiten. De medewerking van kwaliteitsacteurs wekt verbazing, hoewel Brass vervolgens nog vele stappen verder zou gaan met CALIGULA.

Irene Irene

1975 | Drama

Italië 1975. Drama van Peter Del Monte. Met o.a. Alain Cuny, Olympia Carlisi, Maria Michi, Vania Villers en Sybilla Sedat.

Een notabel wordt na dertig jaar verlaten door zijn vrouw, die korte tijd later sterft. Hij probeert vergeefs te begrijpen wat hij in het verleden fout heeft gedaan, maar beïnvloedt ongemerkt het emancipatieproces van zijn schoondochter. Deze debuutfilm heeft kwaliteiten in scenario en vormgeving, maar de ontoereikende spelregie maakt het personage van Cuny zo onuitstaanbaar dat interesse voor zijn problemen onmogelijk wordt.

Senza ragione

1972 | Misdaad, Actiefilm

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1972. Misdaad van Silvio Narizzano. Met o.a. Franco Nero, Telly Savalas, Mark Lester, Ely Galleani en Duilio Del Prete.

Na de overval op een Romeinse juwelier kidnappen de jonge misdadigers een dertien-jarige jongen, die ze later doden. Hun leider van de bende kruimeldieven doodt in een plotselinge vlaag van verstandsverbijstering een meisje dat deel uitmaakt van zijn eigen bende en dwingt de groep tot het plegen van gruwelijke en absurde misdaden. Een gewelddadige film met veel actie. Ook bekend als REDNECK.

Last Tango in Paris

1972 | Drama, Erotiek, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1972. Drama van Bernardo Bertolucci. Met o.a. Marlon Brando, Maria Schneider, Jean-Pierre Léaud, Massimo Girotti en Catherine Allégret.

Een Amerikaan van middelbare leeftijd (Brando) uit, na de zelfmoord van zijn vrouw, in Parijs zijn frustraties en woede in liefdeloze seks met Jeanne (Schneider). De film werd een filmhuishit, maar is ook een ijkpunt geworden voor serieuze films met expliciete seks erin. Oscarnominaties voor Brando en Bertolucci, het camerawerk van Vittorio Stararo (Apocalypse Now) is inventief en mooi, maar de film is inmiddels zeer controversieel, vanwege een seksscène - die niet in het script stond, maar werd bedacht door Brando en Bertolucci - waaraan de destijds negentienjarige Schneider trauma’s overhield.

Mont-dragon

1970 | Drama, Erotiek

België​/​​Frankrijk 1970. Drama van Jean Valère. Met o.a. Jacques Brel, Françoise Prévost, Catherine Rouvel, Carole André en Paul Le Person.

Een man - die uit het leger is ontslagen na ontdekking van zijn verhouding met de vrouw van de kolonel - gaat zich later wreken. Een weduwe en een dienstbode worden verleid en vernederd, alleen de dochter zint op middelen om in verzet te komen. Dit troebel melodrama heeft cynische dialogen vol vrouwenhaat, en de humor is grotendeels onopzettelijk.

La Rupture

1970 | Drama, Thriller

Italië​/​​België​/​​Frankrijk 1970. Drama van Claude Chabrol. Met o.a. Stéphanie Audran, Jean-Pierre Cassel, Michel Bouquet, Jean-Claude Drouot en Michel Duchaussoy.

Een onvolwassen, aan drugsverslaafde rijkeluiszoon staat in zijn roes zijn zoontje naar het leven, waarna zijn vrouw zich met haar kind in een familiepension installeert en scheiding aanvraagt. Haar schoonvader houdt haar verantwoordelijk voor de verloedering van zijn zoon en wil de voogdij over zijn kleinkind, zodat hij een schoftige detective opdracht geeft om haar in discrediet te brengen. Dit melodramatisch en hoogst ingewikkeld verhaal vormt de aanleiding voor een eerbetoon aan de morele moed van Audran als de jonge moeder, waarbij de andere acteurs in vaak bizarre scènes op verrassende en geslaagde wijze rollen tegen - hun - type in, hebben gekregen.

La Monaca di Monza

1969 | Drama, Romantiek, Erotiek

Italië 1969. Drama van Eriprando Visconti. Met o.a. Anne Heywood, Antonio Sabatò, Hardy Krüger, Carla Gravina en Tino Carraro.

Een revolutionair tegen de Spaanse bezetting van Italië wordt door een bevriende priester een schuilplaats in een klooster bezorgd waar hij de autoritaire moeder-overste verleidt en zwanger maakt. Jaloezie van een lekezuster brengt het geheim buiten de kloostermuren. Bevrijdingspogingen na zijn arrestatie mislukken. De man wordt vermoord en de non wordt veroordeeld en levend ingemetseld. Ondanks de prestige-rolbezetting en het scenario van toneelschrijver Edward Bond is de nieuwe filmversie van het beroemde drama nog melodramatischer dan zijn voorgangers, met uitvoerige martelscènes waarbij Heywood ijselijk blijkt te kunnen gillen. Ook bekend als THE LADY OF MONZA.

Legge di guerra

1961 | Drama, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1961. Drama van Bruno Paolinelli. Met o.a. Mel Ferrer, Peter van Eyck, Magali Noël, Jean Desailly en Maria Michi.

Italiaanse partizanen hebben een Duitse militaire trein opgeblazen, waarop het Obercommando dertig dorpelingen gijzelt die ge[KA3]executeerd zullen worden als de schuldigen zich niet melden. Hun verwanten verdenken een horlogemaker van een sabotage-actie en zij leveren hem uit aan de Duitsers, waarna de werkelijk verantwoordelijke burgemeester zichzelf min of meer aangeeft om geen onschuldige slachtoffers te maken. Een vaker voor de film gebruikt gewetensconflict krijgt extra spanning door eenheid van tijd en de beklemmende fotografie (van Aldo Scavarda) van het ingesneeuwde dorp. In de sterke rolbezetting is Ferrer als de verzetsheld-in-crisis de enige zwakke plek.

La chartreuse de Parme

1947 | Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1947. Romantiek van Christian-Jaque. Met o.a. Gérard Philipe, María Casares, Renée Faure, Louis Salou en Lucien Coëdel.

Een jonge aristocraat wordt vergeefs bemind door zijn jonge tante, maar heeft zelf andere liefdes en doodt een rivaal. In de gevangenis van Parma komen vele gestraften op mysterieuze wijze om het leven, zodat de verliefde gouveneursdochter met hulp van de tante en de aanvoerder van een liberale groepering zijn ontsnapping organiseert. De film doet, ondanks de lengte, onvoldoende recht aan alle nuances van de roman van Stendhal, zodat goed geacteerde romantiek in luxueuze decors overblijft. Opnieuw verfilmd in 1981. Scenario van Pierre Jany, Pierre Very en de regisseur.

L'Altra

1947 | Drama

Italië 1947. Drama van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Fosco Giachetti, Maria Michi en Blanchette Brunoy.

Roerende film, die toch niet overdreven sentimenteel is. Een vrouw trouwt en krijgt een kind van een ander. Zij vertrouwt haar geheim toe aan een vriendin en dat leidt geleidelijk tot complicaties. Goede acteurs, maar het gaat vooral om het verhaal.

Paisà

1946 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1946. Oorlogsfilm van Roberto Rossellini. Met o.a. Carmela Sazio, Robert Van Loon, Gar Moore, William Tubbs en Dots Johnson.

De gevolgen van de geallieerde, Amerikaanse invasie en opmars in Italië tijdens WO II wordt in zes episodes op zes verschillende plaatsen van Sicilië tot aan de Po-vlakte getoond. De neo-realistische aanpak doet de zorgvuldige vormgeving en gedetailleerde karaktertekening bijna over het hoofd zien, waarmee Rossellini zich meer dan alleen ooggetuige betoont, zonder zijn visie aan de stof op te dringen. De Romeinse episode waarin een dronken G.I. de nacht bij een prostituee doorbrengt, aanvankelijk zonder in haar het meisje te herkennen dat hij bij de bevrijding heeft ontmoet, en andersom, is een meesterstukje van observatie en vertelt meer van de naoorlogse ontreddering dan complete of pamflettistische films.

Fatalità

1946 | Drama

Italië 1946. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Amedeo Nazzari, Maria Michi en Massimo Girotti.

Een getrouwde vrouw heeft een affaire met een ander, maar weigert om er met haar minnaar vandoor te gaan. Helaas ontdekt haar man dat zij een buitenechtelijke relatie heeft. Geen bijzondere film, maar prima acteerprestaties.

Roma, città aperta

1945 | Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel

Italië 1945. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Anna Magnani, Aldo Fabrizi, Marcello Pagliero, Vito Annicchiaro en Maria Michi.

Verzetsstrijder Giorgi Manfredi met de deknaam Luigi Ferrari (Pagliero) wordt door de Gestapo gezocht en vlucht uit zijn Romeinse woning naar een onderduikadres in de voorstad, maar wordt door zijn vriendin Marina Mari (Michi) verraden, die door de Duitsers gemanipuleerd wordt. Pina (Magnani), de verloofde van zijn vriend Francesco (Grandjacquet) en de priester Don Pietro Pellegrini (Fabrizi) proberen hem te redden, maar hij wordt toch gearresteerd. Deze klassieke film van het neorealisme werd opgenomen in de straten en tussen het puin van het nog maar net bevrijde Rome en heeft met de jaren niets van zijn oorspronkelijke werking verloren, evenmin als het opmerkelijke spel van Magnani. De opnames werden gedeeltelijk gedraaid onder de neus van de niets vermoedende bezetter. Kreeg in Cannes op het eerste festival met acht andere films de Grote Prijs. Het scenario is van Sergio Amidei, Federico Fellini en regisseur Rossellini, die met Amidei en Alberto Consiglio het verhaal bedacht. Het camerawerk is van Ubaldo Arata. Mono. Ook bekend als ROME, OPEN CITY.