Silvano Ippoliti (1923-1994): camera.
Er zijn 10 films gevonden.

Big Man: Diva

1988 | Misdaad, Komedie

Zweden​/​​Oostenrijk​/​​Noorwegen​/​​Duitsland 1988. Misdaad van Steno. Met o.a. Bud Spencer, Ursula Andress, Raimond Harmstorf, Denis Karvil en Mylène Demongeot.

De opgeblazen Jack Clementi (Spencer) is detective in dienst van International Co, de verzekeringsmaatschappij die altijd een goed excuus heeft om nooit uit te keren. International wordt nu belaagd met zwaar aangedikte claims van ontevreden klanten en Jack moet uitzoeken wat wel en niet klopt. Zo raakt hij verstrikt in de juwelendiefstal op het jacht van een door hem zo bewonderde diva, Susy Kaminsky (Andress). Jack heeft er moeite mee om haar tegen beter weten in de hand boven het hoofd te houden, want zij heeft alles achter de schermen georganiseerd. Volledig voorspelbare, flauwe misdaadfilm met sterren, die hun beste tijd achter de rug hebben, al krijg je als kijker het gevoel dat Spencer nooit iets anders heeft uitgebeeld. Onwaardige zwanenzang van Steno, die voor het uitkomen van de film al was overleden. Het domme secenario is van Enrico Vanzina. Achter de camera stond Silvano Ippoliti. Steno heette in werkelijheid Stefano Vanzina. Exporttitel: BIG MAN: ANOTHER FALLING STAR.

Non c'è due senza quattro

1984 | Komedie, Actiefilm

Italië 1984. Komedie van Enzo Barboni. Met o.a. Bud Spencer, Terence Hill, April Clough, Harold Bergman en Dary Reis.

Twee miljonairs uit Brazilië, gespeeld door Terence Hill en Bud Spencer, worden bedreigd door criminelen. Ze zoeken dubbelgangers om zich gemakkelijker door het leven te kunnen bewegen. Wat schetst onze verbazing als twee andere personages van Hill en Spencer, een stuntman en een ex-gedetineerde, helemaal precies op de miljonairs lijken! Behalve dan dat ze onvoorstelbaar onbeleefd zijn en niet vies van een vuistgevecht. 'De vier vuisten in het kwadraat' was de Nederlandse titel voor deze spaghetti-knokfilm. Het was een van de laatste samenwerkingsverbanden tussen Hill en Spencer, maar de formule blijft bijzonder: waardeloze productiekwaliteit met uitstekende komieken-chemie en bandeloze geweldmalligheid.

Double Trouble

1984 | Actiefilm, Komedie

Italië 1984. Actiefilm van Enzo Barboni. Met o.a. Terence Hill, Bud Spencer en April Clough.

Twee miljonairs uit Brazilië, gespeeld door Terence Hill en Bud Spencer, worden bedreigd door criminelen. Ze zoeken dubbelgangers om zich gemakkelijker door het leven te kunnen bewegen. Wat schetst onze verbazing als twee andere personages van Hill en Spencer, een stuntman en een ex-gedetineerde, precies op de miljonairs lijken. Behalve dan dat ze onvoorstelbaar onbeleefd zijn en niet vies van een vuistgevecht. 'De vier vuisten in het kwadraat' was de Nederlandse titel voor deze spaghetti-knokfilm. Het was een van de laatste samenwerkingsverbanden tussen Hill en Spencer, maar de formule blijft bijzonder: waardeloze productiekwaliteit met uitstekende komieken-chemie en bandeloze geweldmalligheid.

Caligola

1979 | Historische film, Erotiek

Italië​/​​Verenigde Staten 1979. Historische film van Tinto Brass. Met o.a. Malcolm McDowell, Teresa Ann Savoy, John Gielgud, Peter O'Toole en Adriana Asti.

Het scenario van Gore Vidal over de psychotische Romeinse keizer werd in 1976 verfilmd met zoveel accent op sensatie en sadisme dat de schrijver zijn naam er niet aan wilde verbinden. De producent, Penthouse-uitgever Bob Guccione, besteedde nog vier jaar aan ingelaste pornoscènes die ook Brass te bar waren. Het resultaat is, ook door de brokkelige montage en een ratjetoe aan muziek, een geheel stijlloze film waar na de eerste verbazing om slecht spelende, respectabele acteurs tussen lamlendige seksscènes te zien rondwandelen, de verveling snel toeslaat. Door keuring of zelfcensuur van distributeurs rouleert de film in uiteenlopende lengten. Hier geldt, hoe korter hoe beter.

Un homme est mort

1972 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1972. Misdaad van Jacques Deray. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Ann-Margret, Roy Scheider, Angie Dickinson en Umberto Orsini.

Een Franse gokker vlucht voor schuldeisers naar LA waar hij voor een onbekende opdrachtgever een oude gangster moet liquideren. De terugkeer naar Frankrijk wordt hem daarna onmogelijk gemaakt. Dit standaardmisdaadverhaal is een alibi voor een beeld van LA gezien door de ogen van een buitenstaander die vergeefs zijn weg probeert te vinden. Een goede rol van Trintignant met kleurrijk tegenspel.

Sacco e Vanzetti

1971 | Drama, Historische film

Italië 1971. Drama van Giuliano Montaldo. Met o.a. Gian Maria Volonté, Riccardo Cucciola, Cyril Cusack, Rosanna Fratello en Geoffrey Keen.

Italiaanse emigranten Nicola Sacco (Cucciola) en Bartelomeo Vanzetti (Volontè) in Massachusetts die bij de politie bekend staan als anarchisten, worden gearresteerd wegens roofoverval met doodslag en ondanks getuigenverklaringen over hun onschuld en pressie van de publieke opinie, tot de elektrische stoel veroordeeld. Dit geruchtmakend proces uit 1920 blijft in de film actueel. De nog doorwerkende politieke pressie maakte opnamen in Amerika onmogelijk, zodat de affaire gereconstrueerd moest worden met behulp van Britse acteurs. Deze smet op de authenticiteit is overkomelijk, evenals de te veel herhaalde zang van Joan Baez op de geluidsband. Cucciola werd in Cannes geëerd met de prijs als Beste Acteur. Het scenario is van Ottavio Jemma, regisseur Montaldo en Fabrizio Onofri naar een verhaal van Montaldo en Mino Roli. Het camerawerk is van Silvano Ippoliti. Technicolor, Mono.

Il grande silenzio

1968 | Western

Italië​/​​Frankrijk 1968. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Klaus Kinski, Vonetta McGee, Frank Wolff en Luigi Pistilli.

De Franse Jean-Louis Trintignant als cowboy is op zich al opmerkelijk, maar ook grote hoeveelheden sneeuw maken van Il grande Silenzio een buitenbeentje binnen het doorgaans zo stoffige spaghettiwestern genre. Trintignant speelt in een berekoud Utah een premiejager die zich laat inhuren om op te treden tegen een stelletje rotzakken onder leiding van ene Loco (Klaus Kinski in een gepaste rol). Intrigerende western met flinke aantallen doden, waarin de spreekwoordelijke zwijgzaamheid van de cowboy letterlijk wordt opgevat: Trintignant zegt gewoon niets. Vandaar dat zijn personage Silence heet. Opgenomen in Italië en de 'sneeuw' werd naar verluidt gemaakt van scheerschuim.

Un dollaro a testa

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Burt Reynolds, Aldo Sambrell, Tanya Lopert, Nicoletta Machiavalli en Antonio Imparato.

De leden van een bende `outlaws` wordt wordt stuk voor stuk geliquideerd door een geheimzinnige vreemdeling die het opperhoofd van een door hen uitgeroeide Navajostam is. Hij weet de dorpsbevolking ertoe te bewegen verzet tegen hen te organiseren, maar merkt bijna te laat de medeplichtigheid van een achtenswaardige notabel. Spaghetti-western vol verwikkelingen, die zich niet alleen onderscheidt door het uitblinken van de vrouwenrollen maar ook door de keuze van een Indiaan in de traditionele wrekersrol (voornamelijk om zijn acties door het aanbrengen van stamsymbool op de hoofden van de slachtoffers extra bloedige accenten te geven). Voor die rol werd Reynolds voordat hij de status had van superster uit Hollywood ge[KA3]importeerd - toen al bleek zijn gewoonte, later een traditie, van merkwaardige coiffures (pruiken) te zijn begonnen. Scenario van Dean Craig en Fernando di Leo naar een idee van Ugo Pirro. Camerawerk Silvano Ippoliti.

Ercole sfida sansone

1964 | Avonturenfilm, Fantasy, Animatie

Italië 1964. Avonturenfilm van Pietro Francisci. Met o.a. Kirk Morris, Richard Lloyd, Liana Orfei, Enzo Ceruscio en Andrea Fantasia.

De mythologische held en oersterke Hercules (Morris) ontmoet samen met de onvermoeibare reiziger Odysseus de bijbelse spiermassa Samson (Lloyd) in een krachtmeting. Geweld van krachtpatsers gefilmd door een der koningen van spektakelfilm, die het niet zo nauw nam met de historische verbanden en juistheid der feiten. Onderhoudend echter en in prachtige tinten en kleurige décors, gefilmd door Silvano Ippoliti. Het scenario is door de regisseur geschreven.

Sodom and Gomorrah

1962 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Italië​/​​Frankrijk 1962. Drama van Robert Aldrich. Met o.a. Stewart Granger, Pier Angeli, Stanley Baker, Rossana Podestà en Anouk Aimée.

Het koninkrijk Sodom wordt bedreigd door de barbaarse Elamieten, aangevoerd door de afgunstige broer van de vorstin. De Hebreeër Lot weet met een list de aanval te keren, maar belandt om zijn toorn over alle losbandigheid die hij ziet, desondanks in de kerkers. God laat de zondige stad ten onder gaan, waarbij alleen Lot en zijn dochters overleven. Deze spectaculaire film heeft een zwak scenario, dat de legendarische zonden alleen op slinkse wijze suggereert, hoewel Aimée als lesbische vorstin en Baker als de jaloerse en incestueuze broer met dubbelzinnige ironie acteren. Veel scènes worden verknoeid door het houtenklazerige spel van de overige rollen, zodat alleen de geslaagde speciale effecten en massa-taferelen overblijven