Queta Claver is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

Contra el viento

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Fancisco Periñán. Met o.a. Antonio Banderas, Emma Suárez, Rosario Flores, Rafael Díaz en Bruce Mc.Guire.

Juan vlucht voor een incestueuze verhouding met zijn zus en verschuilt zich in een dorpje in Andalusi[KA3]e waar hij werk vindt als dagloner. Zijn zus gaat hem echter zoeken. Troebel, erotisch-psychologisch drama dat niet verstoken is van cinematografische kwaliteiten, ondanks een zekere professionele onrijpheid van de debuterende cineast (eveneens scenarioschrijver en co-producent).

El Pecador impecable

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Augusto Martínez Torres en Augusto Martinez Torres. Met o.a. Alfredo Landa, Chus Lampreave, Rafaela Aparicio en Queta Claver.

Wanneer zijn moeder sterft, ontdekt een verstokte vrijgezel dat hij iets heeft waardoor alle vrouwen voor hem vallen. Een onbenullige, belachelijke en onuitstaanbare film, geschikt voor beperkte geesten. Het verhaal is van niemand minder dan Manuel Hidalgo.

Otra vuelta de tuerca

1985 | Drama, Fantasy

Spanje 1985. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Pedro Mari Sánchez, Queta Claver, Asier Hernández Landa en Cristina Reparaz.

Een jonge jezuïet krijgt de taak om voor twee kinderen met psychologische problemen te zorgen. Een herverfilming van de film THE INNOCENTS van Jack Clayton. Onberispelijk gerealiseerd, hoewel het de film aan dramatische kracht ontbreekt.

amor Perdóname

1982 | Romantiek

Spanje 1982. Romantiek van Luis Gómez Valdivieso. Met o.a. María Jiménez, José Sancho, Alfredo Mayo en Queta Claver.

Een meisje van lage komaf, dat verloofd is met een net zo gewone jongen, wordt door de dorpspotentaat begeerd. Een ongelooflijk slechte film.

Pestañas postizas

1982 | Romantiek

Spanje 1982. Romantiek van Enrique Belloch. Met o.a. Queta Claver, Carmen Belloch, Antonio Banderas en Francisco Valladares.

Twee vrouwen van verschillende leeftijd klampen zich vast aan dezelfde liefde. In één woord verschrikkelijk.

La Momia nacional

1980 | Horror, Erotiek

Spanje 1980. Horror van José Ramón Larraz. Met o.a. Francisco Algora, Azucena Hernández, Quique Camoiras en Queta Claver.

Een duizend jaar oude mummie verrijst uit de dood met slechts wellustige bedoelingen. Een grove bespotting van de prachtige mythe van de necrofilie van THE MUMMY. Alternative title: THE NATIONAL MUMMY.

Gata caliente

1979 | Komedie, Erotiek

Spanje 1979. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Maria Rosaria Omaggio, José Sancho, Queta Claver en Josele Román.

Bovennatuurlijke krachten lijken hulp te bieden aan Visanteta als iemand haar gaat ontmaagden. Een weerzinwekkende en betreurenswaardige combinatie van seks, mysticisme, komedie en eschatologie.

Una Noche embarazosa

1978 | Komedie

Spanje/Mexico 1978. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Lando Buzzanca, Claudia Islas, Carlos Estrada en Queta Claver.

Verschillende liefdesavonturen spelen zich in Acapulco af. Naar een idee van Luis G. Berlanga dat overgenomen werd door René Cardona Jr., hetgeen nauwelijks verschil opleverde.

El Virgo de Visanteta

1978 | Komedie, Erotiek

Spanje 1978. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Maria Rosaria Omaggio, Antonio Ferrandis, José Sancho en Queta Claver.

Telkens wanneer zij op het punt staat te worden ontmaagd, ontvangt de jonge Valenciaanse Visanteta de bovennatuurlijke kracht, zich daartegen te verzetten. De regisseur weet de hartstocht voor de erotische film op dat moment, te combineren met de degelijke katholieke film.

El Diputado

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, José Luis Alonso, Queta Claver en Agustín González.

In het Spanje van 1977 wordt een communistische afgevaardigde door extreem rechts gechanteerd omdat hij homosexueel is. Een onzinnig onderwerp dat echter niet afglijdt tot het belachelijke dankzij de persoonlijke betrokkenheid, het gevoel voor verhoudingen en het observatievermogen dat De la Iglesia bij de mise-en-scene aan de dag legde. Een belangrijke film uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Parranda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Luis Gómez, Fernando Fernán-Gómez en Charo López.

Een feestdag uit het leven van drie armzalige Asturische mijnwerkers in de negentiende eeuw. Een onnauwkeurige en weinig overtuigende film van schrijver-regisseur Suárez, die het midden houdt tussen een fantastische fabel en een surrealistische vertelling.

Marcada por los hombres

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van José Merino. Met o.a. María José Cantudo, Armando Calvo, Máximo Valverde en Queta Claver.

Een naïef meisje komt in Madrid aan en wekt daar allerlei soorten hartstochten op. Een onuitstaanbaar erotisch-moraliserend melodrama, typerend voor de toenmalige Spaanse cinema.

La Corea

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Queta Claver, Angel Pardo, Cristina Galbó en Dean Selmier.

Een jongen uit de provincie gaat naar Madrid waar hij al spoedig in handen van `La Corea` (de Koreaanse) valt. Dit is een ex-prostituée die zich bezighoudt met het werven van jongens voor de Amerikaanse militairen. Een grote filmische flop, ondanks de goede vertolking van Queta Claver.

Estoy hecho un chaval

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Queta Claver, Rafaela Aparicio en Roberto Font.

Een ambtenaar die op het punt staat met pensioen te gaan, ontvangt het bericht dat hij weer vader wordt...De vertolking van de onuitstaanbare Martínez Soria is weinig verrassend.

Nosotros los decentes

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Carmen Sevilla, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico en Queta Claver.

De volmaakte en zuivere liefde die ontstaat tussen een getrouwde man en een vrouw die voor haar stervende echtgenoot zorgt. Een film die in alle opzichten erbarmelijk genoemd mag worden.

Los Buenos días perdidos

1975 | Drama, Romantiek

Spanje 1975. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Teresa Rabal, Queta Claver en Manuel Galiana.

De hartstocht die er bestaat tussen een op het platteland wonende politieagent, de koster, zijn vrouw en zijn moeder. Een afschuwelijke en theatrale produktie.

Una Chica y un señor

1973 | Romantiek

Spanje 1973. Romantiek van Pedro Masó. Met o.a. Ornella Muti, Sergio Fantoni, Eduardo Fajardo, Helga Liné en Emilio Gutiérrez Caba.

Het liefdesverhaal tussen een man van middelbare leeftijd en een mooi meisje. Deze echt afschuwelijk commerciële film ziet er uit als een beeldroman.

Grandeur Nature

1973 | Drama

Spanje/Frankrijk 1973. Drama van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Michel Piccoli, Rada Rassimov, Amparo Soler Leal, Queta Claver en Manuel Alexandre.

Een tandarts besluit zijn leven door te brengen met uitsluitend een 'life size'-pop. Al is dit niet een van de beste produkten van Berlanga, het blijft een degelijke en opmerkelijke film: een bespiegeling over de onmogelijkheid om erotische liefdesrelaties verder dan tot een bepaald punt op te voeren. Ook bekend als TAMANO NATURAL, FORMATO NATURALE, LA POUPEE en LIFE SIZE.

El Chulo

1973 | Drama, Erotiek

Spanje 1973. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Javier Escrivá, Silvia Tortosa, Nadiuska, Queta Claver en Elisa Montes.

Als gevolg van een jeugdtrauma heeft een man de aanwezigheid van een levensgrote pop nodig om de liefde te kunnen bedrijven met zijn talrijke veroveringen. Een uiterst belachelijk knoeiwerk dat gerealiseerd werd in een periode van versoepeling van de censuur in Spanje.

Doctor, me gustan las mujeres, es grave?

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Queta Claver, José Vivó en Manuel Alexandre.

Als zijn moeder overlijdt ontdekt een leraar op leeftijd de seks. Een zielig bijprodukt dat het moralisme uit de provincie aan de kaak zou willen stellen maar het in werkelijkheid ophemelt.

Corazón solitario

1972 | Romantiek, Drama

Spanje/Frankrijk 1972. Romantiek van Francisco Betriu. Met o.a. Jacques Dufilho, La Polaca, Máximo Valverde en Queta Claver.

Een ongelukkige jongen tobt zich af om voor het knappe meisje te zorgen dat bij hem is komen wonen. Zij streeft echter uitsluitend naar roem. Merkwaardig en aangrijpend melodrama, dat zijn kracht ontleent aan de tegenstelling tussen de twee hoofdrolspelers en de nauwkeurige observatie van het milieu waarin de film zich afspeelt.

La Bella Mimí

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van José María Elorrierta. Met o.a. Queta Claver, Jaime Avellán, Antonio Amorós, Soledad Miranda en Antonio Garisa.

De artieste Mimi wordt ontslagen wegens verduistering. Ze is evenwel onschuldig. Dientengevolge wil zij wraak nemen op haar impressario. Middelmatige komedie, spelend in de sfeer van de oude Madrileense Music Hall