Christa

Acteur, Scenarist

Christa is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Christa & Christophe

1986 | Drama, Sportfilm, Familiefilm

België 1986. Drama van Jan Keymeulen. Met o.a. Christa, Karen, Ellen, Tom en Mieke.

De slechtziende Christa en de blinde Christophe mogen naar Oostenrijk voor een ski-vakantie. De film volgt de langzame opbouw van hun zelfvertrouwen en hun band met hun ski-leraar (Holzmann). Het is een gevoelig kinderportret dat aantoont dat met een doorzettingsvermogen een handicap overwonnen kan worden: wat is er onwaarschijnlijker dan blinde kinderen die skiën. De vriendjes die meegaan, houden geen rekening met hun gebrek. Bij het blindemannetje spelen zijn de blinde kinderen zelfs niet eens de besten. Het scenario is van regisseur Keymeulen. Het camerawerk is van Michel Van Laer. Deze korte film werd gemaakt met medewerking van het Koninklijk MPI Spermalie Brugge.

Der geteilte Himmel

1964 | Drama

Duitsland/DDDE 1964. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Renate Blume, Eberhard Esche, Hans Hardt-Hardtloff, Hilmar Thate en Martin Flörchinger.

Esche is een `laffe` DDR-chemicus, die naar West-Berlijn vlucht maar zijn vaderlandslievende geliefde Blume gaat niet mee. De DEFA-kijk - goed gemaakt (daar niet van) naar het gelijknamige boek Christa Wolf - op de steeds groter wordende innerlijke drang van de burgers om te willen vluchten nadat Honnecker en Chroestsjov drie jaar ervoor de deur dicht hadden gedaan door de Muur neer te zetten. Hoewel de film in een vlaag van liberale verstandsverbijstering van het regime gemaakt mocht worden en kon uitkomen, kreeg dit tamelijk tamme product in toenemende mate kritiek van de partijgenoten. De titel is raak. Het scenario is van Christa en Gerhard Wolf, Konrad Wolf, Willi Brückner en Kurt Barthel. Het camerawerk is van Werner Bergmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christa op televisie komt.

Reageer