Vidar Flataukan

1975 Editor

Vidar Flataukan (1975) is editor.
Er zijn 7 films gevonden.

An Affair

2018 | Drama, Erotiek

Noorwegen 2018. Drama van Henrik Martin Dahlsbakken. Met o.a. Andrea Bræin Hovig, Tarjei Sandvik Moe, Anneke von der Lippe, Carsten Bjørnlund en Agnes Kittelsen.

Wanneer Anita met haar nieuwe baan als gymdocente start, is haar achttienjarige leerling Marcus meteen gecharmeerd van haar. Al snel komt ze erachter dat hij door haar is geobsedeerd is, en wordt ook Anita’s verlangen naar hem steeds groter.

Askeladden - I Dovregubbens hall

2017 | Avonturenfilm

Noorwegen 2017. Avonturenfilm van Mikkel Brænne Sandemose. Met o.a. Vebjørn Enger, Eili Harboe, Allan Hyde, Mads Sjøgård Pettersen en Elias Holmen Sørensen.

Prinses Kristin (Harboe), net achttien geworden, ontvlucht haar aanstaande huwelijk met een man die haar koninklijke ouders hebben uitgezocht. Boerenzoon Espen (Enger) besluit de prinses in nood te gaan helpen, ook omdat hij daarmee misschien de boerderij van zijn vader kan redden. In eigen land succesvolle avonturenfilm met fantasyelementen speelt zich af in donkere Noorse naaldbossen waar immense voetstappen in de bodem voor spannende momenten zorgen. Aardig, vermakelijk sprookje, met trollen en andere vreemde verschijningen.

Company Orheim

2012 | Drama

Noorwegen 2012. Drama van Arild Andresen. Met o.a. Kristoffer Joner, Rolf Kristian Larsen, Henrik Mestad en Cecilie A. Mosli.

Dit ingetogen drama over alcoholisme brengt weinig dat we niet al eerder zagen, maar betokkelt subtiel de emotionele snaren, zit vol rake observaties en is feilloos uitgewerkt. Arild Andresen bouwt de dramatische spanning zorgvuldig op en verspilt geen tijd met het uitmelken van sentimenten. Het feit dat je ondanks de fysieke en psychologische mishandeling door de alcoholische Terje toch enige sympathie voor hem op kunt brengen, is te danken aan de sterke regie en het verbluffende acteerwerk van Kristoffer Joner.

Headhunters

2011 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Noorwegen/Zweden/Denemarken/Duitsland 2011. Actiefilm van Morten Tyldum. Met o.a. Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau, Joachim Rafaelsen en Baard Owe.

Headhunters, gebaseerd op de gelijknamige Noorse roman van Jo Nesbø, is niet de beste thriller die rond 2011 uit Scandinavië kwam overwaaien, maar bij vlagen vermakelijk. De gladde en onsympathieke zakenman/kunstdief Roger Brown moet vluchten nadat een klus verkeerd uitpakt. De onwaarschijnlijkheden onderweg storen, maar worden ook snel vergeten door de vaart en originele plotwendingen van het verhaal. Stijlvolle decors, gladde beelden en montage; Headhunters is een makkelijk wegkijkende actiefilm met weinig pretenties.

Knoester

2009 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm, Fantasy

Noorwegen 2009. Avonturenfilm van Åsleik Engmark. Met o.a. Adrian Grønnevik Smith, Petrus A. Christensen en Pernille Sørensen.

Knoester is een stuk hout in de vorm van een mannetje en hij is de beste (ingebeelde) vriend van Junior, een zesjarig jongetje in Noorwegen anno 1967 dat net is verhuisd naar een bouwvallig huis op het platteland. Ze beleven immense avonturen - slechts kleine gebeurtenissen voor volwassenen - en ontdekken samen hoe ze moeten omgaan met de enge en de plezierige kanten van een nieuwe woonomgeving. Knoester schuwt de nostalgie niet en levert een genoeglijke pastiche van de leefwereld van een kind in het predigitale tijdperk.

The Man Who Loved Yngve

2008 | Drama

Noorwegen 2008. Drama van Stian Kristiansen. Met o.a. Rolf Kristian Larsen en Ole Christoffer Ertvåg.

Jari komt nieuw op school in het Noorse Stavanger waar hij al vlug zijn weg vindt. Hij maakt vrienden en krijgt een vriendin. Maar op een dag komt er een nieuwe jongen, Yngve, op school die een vreemde aantrekkingskracht op hem uitoefent.

The Bothersome Man

2006 | Drama, Komedie

Noorwegen/IJsland 2006. Drama van Jens Lien. Met o.a. Trond Fausa Aurvaag, Petronella Barker, Per Schaaning, Birgitte Larsen en Johannes Joner.

De tweede speelfilm van de Noorse regisseur Jens Lien is een fraai gefotografeerde, onderkoelde tragikomedie waarin een zelfmoordenaar terechtkomt in de hel, die is vormgegeven als een perfecte, grijze wereld. Iedereen heeft het er prima naar zijn zin, maar ‘de vervelende man’ gaat het al snel tegenstaan dat hij niets voelt en proeft en dat hij maar niet dronken wordt, hoeveel hij ook drinkt. De mengeling van horror, maatschappijkritiek en zwarte humor was in 2007 op het Amsterdam Fantastic Film Festival goed voor de Black Tulip Award.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vidar Flataukan op televisie komt.

Reageer