Pascal Ulli

Acteur

Pascal Ulli is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hinter dem Regenbogen

2001 | Drama, Familiefilm

Duitsland 2001. Drama van Jan Peter. Met o.a. Annett Renneberg, Mareike Fell, Mina Tander, Pascal Ulli en Bela B. Felsenheimer.

Drie overmoedige meisjes van vijftien jaar, Iris (Renneberg), Astrud (Fell) en Marie (Tander), sluiten met elkaar een bizarre weddenschap af: ze verstoppen zich in het zolderappartement van ruige rocker Ray (Ulli), gooien de sleutel weg en vieren een houseparty voor vier - wie Ray voor zich wint, mag hem hebben. In hun naïviteit hebben ze niet aan Ray gedacht - zijn voorstelling is maar een act en daarbuiten blijkt hij een keurige jongen te zijn. De zaken lopen echter behoorlijk uit de hand waardoor ze met de donkere kanten van de in het nauw gedreven Ray te maken krijgen. Een rommelige film, die de aandacht niet goed vasthoudt. Het scenario is van Yuri Winterberg en regisseur Peter. Het camerawerk is van Sönke Hansen.

Tatort - Am Ende der Welt

1998 | Mysterie

Duitsland/Zwitserland 1998. Mysterie van Helmut Förnbacher. Met o.a. Laszlo I. Kish, Ernst C. Sigrist, Charlotte Schwab, Jean-Pierre Gos en Hans Wyprächtiger.

Jonge landmeter, zoon van invloedrijk advocaat, is bij ongeluk in Zwitserse Jura om het leven gekomen. Kommissar Philipp von Burg (Kish, met hippe baseball-cape) en zijn collega Markus Gertsch (Sigrist) van de politie van Bern vermoeden dat de man vermoord werd: als radicale milieu-activist had hij zich bij de boeren van de streek heel wat vijanden gemaakt. De onderzoekers stoten op ongerijmdheden en worden zelf doelwit van een aanslag. Oorspronkelijk in Schwyzerdütsch gesproken, maar netjes in het Duits nagesynchroniseerd. Urs Aebersold schreef het moeilijk verstaanbaar verhaal over milieuzondaars, middeleeuwse sekte- rituelen en een reeks dodelijke 'ongevallen'. Wel spanning gewaarborgd op de alpenweide.

Nacht der Gaukler

1996 | Thriller

Zwitserland 1996. Thriller van Michael Steiner en Pascal Walder. Met o.a. Pascal Ulli, Ingrid Sattes, Hans-Peter Ulli, Alexander Seibt en Ingold Wildenauer.

Gesitueerd in niet nader genoemde centraal-Europese politiestaat wordt brave ambtenaar Klaus Koska (Pascal Ulli) achtervolgd. Hij is toevallig getuige van een moord en rapporteert dat op het ministerie van justitie. Niemand lijkt bereid enig geloof aan zijn verhaal te hechten. Hij barricadeert zich in zijn flat. Er verschijnt daar een grote houten krat. Net als zijn lieve buurvrouw Marlene (Sattes) en een zekere Hermann Schmidt (Seibt). Dat wakkert zijn achtervolgingswaan nog aan en hij heeft nog steeds niet begrepen dat Lubitsch (Hans-Peter Ulli), de minister van justitie, persoonlijk uit is op zijn eliminatie omdat hij de enige getuige was van de moord. Als Klaus finaal beseft dat de krat in zijn flat eigenlijk zijn eigen doodskist moet worden is het te laat. Half-surrealistische kafkaiaanse klein-budget-thriller, geschreven door Jürg Brändli, in zwart-wit en op 16mm gefotografeerd door co- regisseur Walder. Voor cinéfielen zitten er knipoogjes in naar Orson Welles en Hitchcock terwijl ook SILENCE OF THE LAMBS indruk moet hebben gemaakt op regisseursduo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pascal Ulli op televisie komt.

Reageer