Andrew Douglas

Regisseur, Producer, Cameraman

Andrew Douglas is regisseur, producer en cameraman.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Mindhunter

2017 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 2017. Misdaad van Joe Penhall. Met o.a. Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Sonny Valicenti en Anna Torv.

The Amityville Horror

2005 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2005. Horror van Andrew Douglas. Met o.a. Melissa George, Ryan Reynolds, Jesse James, Chloë Grace Moretz en Philip Baker Hall.

Twee jongens, een meisje en hun moeder betrekken een oud huis, dat omineus uittorent boven de omgeving. Dom natuurlijk, want vroeger vermoordde een gestoorde psychopaat er zijn ouders, broers en zussen. En de makelaar durfde niet mee de kelder in. En misschien staat het huis ook wel op een oude Indiaanse begraafplaats. De makers van The Amityville Horror, een remake van niet eens zo'n goede horrorfilm uit 1979, schuwen geen enkel cliché. Het gezin wordt belaagd door bovennatuurlijke verschijningen en mysterieuze stemmen, maar echt spannend wordt het nooit.

Searching for the Wrong-Eyed Jesus

2003 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2003. Documentaire van Andrew Douglas.

De zanger en liedjesschrijver Jim White vangt verhalen, en verpakt ze in mooie of swingende melodieën. Die verhalen gaan vaak over zijn belevenissen in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is God nooit ver uit de buurt, schallen in de kerkdiensten funky rockgitaren en schudden oude moedertjes met de handen in de hoogte hun heupen. Regisseur Andrew Douglas maakt Jim White tot gids van zijn documentaire. We stappen bij hem aan boord van de oude Chevy, laden een fors Jezusbeeld in de kofferbak en bezoeken plekken waar we anders nooit zouden komen. En we ontmoeten opmerkelijke zuiderlingen, zoals de Singing Hall Sisters, die in een luizige take-away meerstemmig het evangelie vertolken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrew Douglas op televisie komt.

Reageer