Marvin Dolgay is componist.
Er zijn 10 films gevonden.

Toy Shop

1996 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Richard Allen.

Sussex 1910. Na de dood van haar moeder wordt de kleine Katherine door haar tante Haggis in huis opgenomen. Deze stuurse vrouw ziet kinderen vooral als een plaag en ze wil dan ook dat Katherine zich als een jonge dame gedraagt. Het meisje voelt zich ongelukkig en eenzaam. Tot op de dag dat tante haar voorstelt aan haar neefje Matthew, een nuchtere jonge kerel die ervan droomt om bankier te worden. Ze lopen rond in de stad en ontdekken een mirakuleuze speelgoedwinkel waarin ze opgesloten geraken. 's Nachts komt het speelgoed eensklaps tot leven en met hen beleven de twee kinderen een sprookjesachtig avontuur dat van Matthew terug het kind maakt dat hij is. Een sterk moraliserend sprookje dat ervoor ijvert om kinderen kind te laten zijn. De allerkleinsten zullen veel plezier beleven aan de fratsen van het speelgoed, maar oudere kinderen zullen het allemaal wel wat flauw vinden. Het verhaaltje is duidelijk gebaseerd op De notenkraker. Mark Shekter schreef het scenario en componeerde er enkele nietszeggende liedjes bij. Getekend door een studio in Zuid-Korea. In de originele versie hoor je de stemmen van David Blye, Patrick Blye, Alyson Court, Don Francks, Nonnie Griffin, Roland Parliament, James Rankin en Colette Stevenson.

The Prince And The Pauper

1996 | Animatie, Historische film, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Richard Allen.

Tommy is de zoon van een arme, maar brutale vader die wil dat de jongen bedelt om het gezin te onderhouden. Op een dag stuurt hij hem naar het koninklijk paleis. De koning is erg ziek en zijn zoon Edward, die even oud is als Tommy, voelt zich nog niet rijp genoeg om koning te worden. Bovendien beseft hij dat Lord Hartford, de gemene rijkskanselier, niets liever wil dan, na de dood van de koning, de macht te grijpen. Als Edward Tommy ontmoet valt hem hun gelijkenis onmiddellijk op. De twee besluiten voor een dag van rol te wisselen. Leuke bewerking, naar de kinderen toe, van de meermaals verfilmde klassieker van Mark Twain. De kleintjes zullen heel wat plezier beleven aan de valse rijkskanselier en aan Edgar, de sprekende vogel met hoogtevrees, die de jonge helden zal helpen. Een plezierige introductie, een Disney waardig, van een van de grote Amerikaanse klassiekers voor jongeren. De roman werd bewerkt door Mark Shekter (die ook voor de liedjes zorgde) en Sherman Snakal. Getekend in een Zuid- Koreaanse studio.

The Little Princess

1996 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

Londen rond 1890. Als haar vader op expeditie naar Indië trekt wordt de kleine Sara Crewe ondergebracht in een kostschool. Aanvankelijk is de directrice, Miss Minchin, uiterst lief, maar al gauw blijkt ze een inhalerige tang te zijn die als een dictator over de kinderen heerst. Dan komt het bericht dat Sarahs vader verongelukt is en dat alle financiële reserves uitgeput zijn. Voor de gemene Miss Minchin wordt Sarah een dienstmeid die geen enkel recht meer bezit. Een tekenfilmversie van de meermaals verfilmde klassieker van Frances Hodgson- Burnett. Dank zij enkele schattige dieren, de charmante kinderen en de door en door slechte Miss Minchin blijven de kleinste kinderen geboeid kijken, maar de ouderen zijn beter af met een van de speelfilmversies. De roman werd tot scenario verwerkt door Sherman Snukal en Mark Shekter. Deze laatste componeerde er tevens enkele minder opmerkelijke liedjes bij. Voor een Canadees productiehuis gefilmd in Zuid-Korea. In de originele versie horen we de stemmen van Melissa Bathory, Lawrence Bayne, Desmond Ellis, Nonnie Griffin, Marieve Herington, Sarena Patton, Katherine Shekter en Colette Stevenson.

Noah's Magic Arc

1996 | Animatie, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

De dieren in het bos zijn harteloos geworden en alle solidariteit is hen vreemd. Als het kaolabeertje Vincent droomt dat er een ramp op komst is, wordt hij uitgelachen. Op het strand ontdekken Vincent en zijn vriendin Greta een oude man die een gigantisch schip bouwt. Het is Noah en hij bereidt zich voor op de zondvloed die hem geopenbaard werd. Van elk dier moet hij een mannelijk en vrouwelijk exemplaar hebben, zodat geen enkele soort uitsterft. Maar grote baas Luther de krokodil wil een stokje steken voor de hele onderneming, want die zondvloed lijkt hem maar larie. Disney-achtige bewerking van het Bijbelse verhaal van Noah's ark. De kleinste kinderen zullen er ongetwijfeld door geboeid worden, maar het wordt allemaal nogal simplistisch voorgesteld en regelmatig onderbroken door weinig ter zake doende liedjes, geschreven door Mark Shekter, die tevens verantwoordelijk is voor het scenario. In de originele versie hoor je de stemmen van Bernard Behrens, Jayne Eastwood, James Rankin, Al Waxman, Josh Wittig, Katie Zegers en Colette Stevenson. Gemaakt in Zuid-Korea.

Moby - The Adventures of Young Moby Dick

1996 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

Terwijl hij nog een witte baby-walvis is wordt de moeder van Moby gedood door Kapitein Ahab, die in het gevecht een been verliest. De eenzame Moby sluit vriendschap met het komische zeepaardje Whinny en de stralende zeester Stella. In de haven monsteren de jonge Ismaël en de indiaan Queequeg aan op de Pequod, de walvisvaarder van Ahab, die de zee afschuimt op zoek naar de witte walvis die verantwoordelijk is voor het verlies van zijn been. Oppervlakkige bewerking van de romanklassieker Moby Dick van Herman Melville, gezien vanuit het standpunt van de walvis. De allerkleinsten zullen vertederd worden door de gekke vriendjes van Moby, maar opgroeiende jeugd en volwassenen kunnen zich enkel ergeren aan het ontbreken van de verbitterde sfeer die uit de roman straalt. Mark Shekter en Robert Sandler schreven het scenario. Shekter componeerde er tevens enkele weinig ter zake doende liedjes bij. In de originele versie horen we de stemmen van Lawrence Bayne, Desmond Ellis, Mairlyn Smith, Allen Stewart-Coates, Stuart Stone, John White, Caroline Yeager en Colette Stevenson. Gemaakt in Zuid-Korea.

Jungle Boy

1996 | Animatie, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Laura Shepherd.

In het oerwoud van Indonesië nemen twee genadeloze avonturiers, Mr. Jim en Prof. Henry, de tijger Taka gevangen. Eensklaps verschijnt uit de jungle een jongen die de tijger bevrijdt. De mysterieuze jungle boy maakt internationaal furore. In Engeland vermoedt Mrs. Weatherby dat dit wel eens haar zoontje zou kunnen zijn dat dertien jaar geleden bij een aardbeving verdween. Ondanks de sceptische houding van haar man trekken ze toch naar Indonesië. Ondertussen maken de twee jagers jacht op de jongen die opgroeide als welp in een tijgergezin. Hij wil niet geloven dat hij menselijk is, tot hij Melissa ontmoet, de knappe dochter van Mr. Jim. Charmant, kleurrijk en met een positieve moraal zal deze tekenfilm, die vrij geïnspireerd is op het werk van Rudyard Kipling, de jongsten zeker weten te boeien. De dieren zijn humaner dan de meeste mensen, maar de romantische nevengeschiedenis zal de meisjes zeker aanspreken. Voor de jongens is er het spannende mysterie van een verborgen tempel waarop een vloek rust. Mark Shekter schreef het scenario en componeerde er enkele liedjes bij. Gefilmd in Zuid-Korea met in de originele versie de stemmen van Don Francks, Stuart Stone, Richard Fitzpatrick, Sabrina Grdevich, James Rankin, Janet-Laine Green en Colette Stevenson.

Journey to The Center of The Earth

1996 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1996. Animatie van Laura Shepherd.

London 1897. Een stuk lava afkomstig uit IJsland, uitgespuwd door een vulkaan in Itali[KA3]e, brengt Prof. Lyttenbrook op het idee dat er gangen onder het aardoppervlak lopen die naar het middelpunt der aarde kunnen leiden. De prof trekt naar IJsland om zijn theorie te bewijzen. Zijn dochter Alexa volgt hem als verstekeling, maar ook Dr. Greed, die met de eer van de ontdekking wil gaan lopen, zit hem op de hielen. Alexa krijgt het gezelschap van Gower, de bediende van Greed, die hen moet verraden, maar de jongen wordt verliefd op Alexa. Een vereenvoudigde interpretatie van de klassieker van Jules Verne, vatbaar gemaakt voor de jongste kijkertjes. De film bevat enkele knappe momenten, die voor kinderen verbluffend moeten overkomen, maar wordt ontsierd door enkele niets ter zake doende liedjes, gecomponeerd door Mark Shekter, die samen met Robert Sandler ook het scenario schreef. Gefilmd in de Phoenix Animation Studio`s in Seoul, Zuid-Korea. Met (in de originele versie) de stemmen van Clara Blye, Don Francks, Jennifer Martini, James Rankin, Ron Rubin, Stuart Stone en Colette Stevenson.

The Haunting Of Lisa

1995 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1995. Mysterie van Don McBrearty. Met o.a. Cheryl Ladd, Duncan Regehr, Aemilia Robinson, Don Allison en Kate Lynch.

De provincieplaats Haven Lake wordt opgeschrikt door de beestachtige moord op een klein meisje. Een ander meisje van negen beschikt over een occulte gave: het onzichtbare zien. Ze heeft visioenen over een gruwelijke moord die dertig jaar ervoor gebeurde: een stiefvader werd doodgeslagen, een moeder bijna gedood en een klein meisje verdween. Een broertje van elf overleefde en werd in een kindertehuis geplaatst. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn zusje; hij is nu teruggekeerd en kan de moordenaar zijn. Vervolgens meent het kind dat over bovennatuurlijke eigenschappen beschikt, dat de moordenaar in haar directe omgeving moet zijn. Wie-is-de-dader rond de chique Ladd (voor wie de jaren nu wel beginnen te tellen), die angstaanjagender lijkt dan hij is. Scenario van Don Henry. Werktitel THE LADY.

Drop Dead Gorgeous

1991 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1991. Thriller van Paul Lynch. Met o.a. Jennifer Rubin, Peter Outerbridge, Sally Kellerman, Stephen Shellen en Andrew Gillies.

Een vakkundig gemaakte thriller over een stijf plattelandsvrouwtje dat werkloos wordt als onderwijzeres, en zich vervolgens ontpopt als een mondaine belichtingsassistente van een fotostudio. Mannequins met doorgesneden kelen boezemen haar de nodige angst in en ze raakt helemaal vertwijfeld als ze haar cheffin, in wie zij aanvankelijk veel vertrouwen had, gaat verdenken. Hoewel het allemaal eerder vertoond is, is het evenwel onderhoudend. Lynch die oa Star Trek maakte, heeft bekende horror- en suspenswerkjes op z'n naam staan. Naar een scenario van Harriet Steinberg, achter de camera stond Brian R.R. Hebb en Csaba A. Keresz was verantwoordelijk voor de decors.

The Blue Man

1987 | Horror

Canada 1987. Horror van George Mihalka. Met o.a. Winston Rekert, Karen Black, John Novak, Patty Talbot en Andrew Bednarski.

Een lauw horrorwerkje over mysterieuze overlijdensgevallen die te maken hebben met mensen die hun geest boven hun lichaam kunnen verheffen. Een intrigrerend gegeven, maar het plot zit vol hiaten. Regisseur Mihalka hanteert effectief en op onconventionele wijze de camera (wat kostbare speciale effecten bespaart) om de spookachtige omhulsels in beeld te brengen. Ook bekend als ETERNAL EVIL.