Tony Palazzo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Naufraghi sotto costa

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Marco Colli. Met o.a. Claudio Spadaro, Sabrina Ferilli, Tony Palazzo, David Brandon en Giorgio Trestini.

Tweede film van regisseur Colli, die in 1987 debuteerde met GIOVANNI SENZAPENSIERI. Een Griekse tragedie, die zich afspeelt in het heden, op het geheimzinnige eiland Mozia, in een lagune aan de Siciliaanse kust die 2500 jaar geleden een Fenicische haven was. De figuren leven tussen een groots verleden en een miezerig heden en zitten vast aan symbolen die verwijzen naar drama's uit de Griekse oudheid. Hoofdpersoon is de conservator van een museumpje, die geen ander doel in het leven heeft dan het beschermen van een waardevol godenbeeld. Zijn rusteloze, ontevreden dochter wil weg van het eiland. Verder is er nog een jongeman die een treurig handeltje drijft in archeologische rommel. Het mooist aan de film zijn de opnamen van de zee en de natuur. Gefilmd op 16mm en opgeblazen tot 35mm.

A tutte le volante

1991 | Misdaad

Italië 1991. Misdaad van Romolo Guerrieri. Met o.a. Tony Palazzo en Massimiliano Pazzaglia.

Een kijkje achter de schermen van een politiepost ergens in een grote stad, waar de gebeurtenissen hun weerslag hebben op het leven en het gedrag van de politiemensen die er werken. Slap gedoe waarbij je halverwege in slaap valt. Onbekende acteurs laten zien waarom ze onbekend zijn (en zullen blijven). Er is wel zorg aan besteed, maar de regie kon geen kant op met script en spelers. De film heeft kort gedraaid in de bioscoop en is toen voor televisie vertoond als pilot voor een serie.

Volevo i pantaloni

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Maurizio Ponzi. Met o.a. Giulia Fossà, Lucia Bosé, Ángela Molina, Natasha Hovey en Pino Colizzi.

Naar de controversionele roman van Lara Cardella over een Siciliaans meisje dat beklemd zit tussen hypocriete onverdraagzaamheid in een gehucht en de onderdrukking van haar ouders. Een schoolvriendin met rijke ouders ontrukt haar aan haar milieu en neemt haar mee naar een feestje waar ze een jongeman ontmoet. Als ze elkaar kussen worden ze ontdekt en een schandaal ontketend, met als gevolg vernedering en de toegang tot de school wordt geweigerd. Ze trekt in bij een tante en oom, die haar naderhand probeert aan te randen. Een fijnzinnige film over een nimmer veranderende stijl van leven op Sicilië.