Noëlle Fremont

Acteur

Noëlle Fremont is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Alertez les bébés

1978 | Drama, Documentaire

Frankrijk 1978. Drama van Jean-Michel Carré. Met o.a. Philippe Bulté, Bernard Canut, Albert Carré, Marie-Jo Charles en Catherine Day.

Een deels fictieve themafilm over het traditionele schoolsysteem en mogelijke alternatieven. Vermoedelijk om de film ook voor een breed publiek toegankelijk te maken wisselt Carré documentaire gedeeltes af met niet altijd even geloofwaardige geacteerde scènes. Daardoor wordt het eindresultaat onevenwichtig en uiteindelijk noch als documentaire noch als fictiefilm overtuigend. Een en ander neemt niet weg dat het thema, zeker voor directe betrokkenen, interessant is.

Qu'est que tu veux Julie?

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Charlotte Dubreuil. Met o.a. Arlette Bonnard, Jean-Pierre Moulin, Jean-Claude Jay, Roger Ibanez en Noëlle Fremont.

Enige bijna-veertigers leven in een commune in de Provence, waar ze goede contacten met de dorpsbewoners hebben. Totdat de vrouw, die probleemloos haar gunsten en aandacht verdeelde tussen haar echtgenoot en een communistische onderwijzer, slaapt met een Spaanse gastarbeider. Alle tolerantie en ruimdenkendheid verdwijnt onmiddellijk. Eenmaal geconfronteerd met het failliet van de 1968-idealen kiest de vrouw voor een leven alléén met haar kinderen. Het zinnige doorbreken van het kaste-besef bij zogenaamd vooruitstrevende denkers en maatschappijhervormers wordt genuanceerd weergegeven en niet eenvoudigweg bespot. Vooral door Bonnard in de titelrol wordt er mooi gespeeld. Toch lijkt de regisseuse zich er niet echt van bewust te zijn hoe elitair haar keuze van personages wel is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noëlle Fremont op televisie komt.

Reageer