Paul Hartmann: cast.
Er zijn 36 films gevonden.

Luv

1967 | Komedie

Verenigde Staten 1967. Komedie van Clive Donner. Met o.a. Jack Lemmon, Peter Falk, Elaine May, Eddie Mayehoff en Paul Hartman.

Murray Schisgals succesvolle toneelstuk over pseudo- intellectuelen, leende zich niet bij uitstek voor de film, maar deze versie is werkelijk verschrikkelijk. De acteurs doen hun best. Let op een jonge Harrison Ford.

Waldrausch

1962 | Drama

Oostenrijk 1962. Drama van Paul May. Met o.a. Gerhard Riedmann, Marianne Hold en Paul Hartmann.

Na jaren van afwezigheid keert de gerenommeerde ingenieur Ambros Lutz terug naar zijn geboortedorp Maria Schnee om de bouw van een stuwdam te realiseren. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot: liefdesperikelen, jaloezie en hebzucht leiden tot ruzies. Zelfs de natuur schijnt zich tegen de bouw te verzetten.

Rosen für den Staatsanwalt

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Ingrid van Bergen, Werner Finck, Walter Giller en Camilla Spira.

Een straatventer, een voormalige Wehrmachtsoldaat die om een reep chocolade tijdens WO II ter dood veroordeeld werd, ontmaskert een gevierde Officier van Justie in de West-Duitse Wirtschaftswunder-staat als de vroegere oorlogsmisdadiger, die ook nu nog steeds een antisemitisch heerschap blijkt te zijn. De regie die wat overdadig aandoet en enscenering die wat artistiekerig overkomt, kunnen het kreupele scenario in deze bijtende satire op de moderne Duitse maaatschappij van toen helaas niet verhullen.

Rivalen der Manege

1958 | Drama, Actiefilm

Duitsland 1958. Drama van Harald Philipp. Met o.a. Claus Holm, Germaine Damar, Elma Karlowa, Marina Orschel en Helmut Schmid.

Bimbo Tagore (Holm) en zijn vrouw Marianne (Orschel) voeren een adembenemend trapezenummer uit in het circus Williams, dat het hoogtepunt van de voorstelling is. Bimbo en Marianne hebben een dochtertje dat Monika (Aberle) heet en zijn zowel in de ring als daarbuiten gelukkig. Voor de techniek is Bimbo`s halfbroer Kovacz (Schmid) verantwoordelijk. Kovacz is jaloers op hun geluk en op een kwade dag is er iets met de springplank niet in orde, waardoor Marianne neerstort en morsdood is. Omdat Bimbo aan de drank raakt en gedeprimeerd is, weet Monika`s tante (Prandhoff) de voogdij over haar nichtje verkrijgen. Met Bimbo valt daarop geen land meer te bezeilen hoewel de nieuwe, knappe op Bimbo verliefde dompteuse Yvonne (Karlowa) een poging doet met hem een nummer op te zetten. Van kwaad tot erger gekomen kan circusdirecteur Williams (Hartmann) Bimbo niet meer handhaven en ontslaat hem. Kovacz ziet nu zijn kans schoon om met Yvonne aan te pappen. Doch na een bezoekje van Bimbo`s agente (Heuser), ontwaakt Bimbo uit zijn roes en keert terug naar het circus. Het komt tot een gevecht met Kovacz, die het loodje legt en op zijn sterfbed een bekentenis doet, waardoor nog een ramp voorkomen kan worden. Een zwaar verouderd melodrama, niet in de traditie van de grote genrefilms, bovendien houterig gespeeld en zwakjes verfilmd. Het scenario is van Hans Raspotnik en Erich Kröhnke. Het camerawerk is van Willi Winterstein. Eastmancolor.

Es wird alles wieder gut

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Johanna Matz, Paul Hartmann, Trude Hesterberg, Franz Schafheitlin en Bernard Wicki.

Als de vader van Beate Horstmann komt te overlijden, stort haar wereldje ineen. Ze kan haar school niet meer afmaken, maar ze krijgt een baantje bij de tv (die net in opkomst is) als secretaresse. Haar baas is de sympathieke, maar verlegen Dr. Johann Krapp (Wicki). Toch blijkt onze Beate onder een gelukkig gesternte geboren te zijn: ze heeft zangtalent en met behulp van de handige Peter Link (Biederstaedt) stijgt ze snel naar de top. Dan moet Beate kiezen tussen Peter en Johann. Onrealistisch, lichthartig gedroom uit het tijdperk van het Wirtschaftwunder, niet oncharmant gebracht en gespeeld, maar op den duur verslagen door Vadertje Tijd. Het scenario werd geschreven door Robert A. Stemmle (zelf een regisseur die dergelijke onzinfilms ook draaide) en Manfred Barthel. Het camerawerk is van Willi Sohm.

Der Fuchs von Paris

1957 | Oorlogsfilm

Duitsland 1957. Oorlogsfilm van Paul May. Met o.a. Martin Held, Hardy Krüger, Marianne Koch, Paul Hartmann en Peter Mosbacher.

Een bekwame verfilming over een geheime Duitse operatie binnen het Franse verzet tijdens WO II in Parijs van de hand van 08/15-filmer May.

Rosen im Herbst

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Ruth Leuwerik, Bernhard Wicki, Paul Hartmann, Lil Dagover en Carl Raddatz.

Niet de eerste bewerking van Theodor Fontanes klassieke roman Effi Briest, over een zeventienjarig meisje dat wordt uitgehuwelijkt aan de twee maal zo oude baron Geert von Innstetten, en zeker niet een van de betere. Ruth Leuwerik, 'koningin van het melodrama', is ondanks haar 31 jaar goed gecast als Effi Briest, maar verder is het allemaal te voorzichtig en te banaal om de tragische schoonheid van het boek recht te doen. Voor een echt geslaagde adaptatie, kijk naar Rainer Werner Fassbinders verfilming uit 1974.

Die Barrings

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Paul Hartmann, Dieter Borsche, Lil Dagover, Nadja Tiller en Olga Tschechowa.

Gerda von Barring jaagt na haar vaders dood de hele erfenis erdoor, feestend en genietend in Berlijn. Haar man is zo onthutst door haar karakter dat hij eraan sterft. Dit 19e-eeuwse melodrama had in Thiele's filmbewerking zo'n succes dat er een vervolg kwam: FRIEDERIKE VON BARRING. Scenario van Felix Lützkendorf en Rolf Thiele. Camerawerk van Günther Anders en Hannes Staudinger.

Rittmeister Wronski

1954 | Thriller

Duitsland 1954. Thriller van Ulrich Erfurth. Met o.a. Willy Birgel, Elisabeth Flickenschildt, Antje Weisgerber, Ilse Steppat en Irene von Meyendorff.

Birgel is een aan de grond geraakte Poolse ritmeester, die voor de Duitse Abwehr gaat spioneren - hij doet dat op een bijzondere manier: hij verleidt met zijn charme de vrouwen van invloedrijke politici en hoge ambtenaren. Als hij teruggeroepen wordt naar Polen, raakt hij in zijn eigen val verstrikt: hij is echt verliefd. Naar de waar gebeurde affaire Sosnowski uit 1934. Spannend maar wat ongeloofwaardig.

Mit 17 beginnt das Leben

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Hubschmid, Anne-Marie Blanc, Paul Hörbiger en Loni Heuser.

E[KA1]en van de drie films, die Martin dat jaar draaide voor een verstrooiing zoekend publiek met een behoorlijke rolbezetting. Een wat drakerig verhaal over een geslaagde kunstschilder, die nooit de tijd kon vinden voor zijn geliefde en spijt krijgt als zij plotseling komt te overlijden. Uit schuldgevoel neemt hij haar vijftien-jarige dochter (Ziemann) in huis, die verliefd wordt op hem. Nadat hij haar voor een tweetal jaar weggestuurd had, trouwt hij met het zeventien-jarige meisje, omdat zij nog altijd even verliefd op hem is. Ziemann is een aantrekkelijke dame. De regisseur schreef samen met Gerda Corbett het scenario.

Der Klosterjäger

1953 | Romantiek, Drama, Historische film

Duitsland 1953. Romantiek van Harald Reinl. Met o.a. Paul Hartmann, Erich Auer, Marianne Koch, Joe Stöckl en Willy Rösner.

Een super drakerig melodrama over een arme boer, die zo weinig te eten heeft dat hij gaat stropen en op heterdaad betrapt wordt door de jachtopziener van het klooster. Hij steekt hem neer, maar heeft spijt van zijn daad en neemt de levensgevaarlijk gewonde koddebeier mee naar het boerenhof, waar zijn stiefzuster, die een onecht kind van een graaf is, de jachtopziener verzorgt. Die twee worden verliefd op elkaar, maar de jachtopziener vreest dat de leenheer een huwelijk zal afkeuren. De fraaie landschapsopnamen en de situering in de middeleeuwen zijn de belangrijkste positieve kanten van deze huilerige sentimentele rolprent.

Der große Zapfenstreich

1952 | Historische film, Drama

Duitsland 1952. Historische film van George Hurdalek. Met o.a. Johanna Matz, Jan Hendriks, Friedrich Domin, Paul Hartmann en O.E. Hasse.

Een kazerne aan de Frans-Duitse grens, voor het uitbreken van WO I. Een luitenant van adellijke komaf wordt verliefd op een burgermeisje, de dochter van een wachtmeester. Ze kunnen hun liefde niet lang geheim houden, maar na een paar dramatische gebeurtenissen overwinnen zij zowel de strenge code van de adel als de conventies in het leger. Een voor die tijd uitzonderlijk goed gemaakte film met grote acteursprestaties en een gezonde portie maatschappijkritiek.

Das Tor zum Frieden

1951 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk 1951. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Paul Hartmann, Vilma Degischer, Michael Tellering, Ida Krottendorfer en Hilde Krahl.

De hoogdravende geschiedenis rond een Oostenrijkse familie van grootgrondbezitters, gedurende twee generaties. Deze sentimentele film, die zich afspeelt in de bedevaartplaats Mariazell, lijdt onder de duidelijke tekortkomingen van het draaiboek.

Gefährtin meines Sommers

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Fritz Peter Buch. Met o.a. Anna Dammann, Paul Hartmann, Wolfgang Lukschy, O.E. Hasse en Viktoria von Ballasko.

Een pianiste geeft haar carrière op ter wille van haar jeugdvriend, die dorpsdokter is geworden. Hier en daar is de film wat traag, maar er wordt soms intelligent met beeld en geluid gespeeld en er zijn goede rollen van vooral Dammann, Hartmann en Knuth.

Ÿber alles in der Welt

1941 |

Duitsland 1941. Karl Ritter. Met o.a. Carl Raddatz, Hannes Stelzer, Berta Drews, Marina von Ditmar en Fritz Kampers.

De niet te stuiten opmars van de nazi-legers. Ritter in zijn element in een film waarvan de titel alle twijfel omtrent aard en bedoeling uitsluit.

Sunny

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Ray Bolger, John Carroll, Edward Everett Horton en Grace Hartman.

Rijke Carroll houdt van variété-artieste Neagle in een alleraardigste muzikale komedie waarin de dansnummers van haar en Bolger verrukkelijke scènes vormen.

Ich klage an

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heidemarie Hatheyer, Paul Hartmann, Mathias Wieman, Harald Paulsen en Charlotte Thiele.

Een arts verlost zijn vrouw, die lijdt aan multiple sclerose, uit haar lijden. Deze op zich indrukwekkende film over euthanasie krijgt een sinister karakter als men hem beschouwt tegen de achtergrond van hetgeen de nazi's in het geheim met onder andere geesteszieken deden. Daardoor valt deze film in de categorie gevaarlijke propagandafilms.

Bismarck

1940 | Historische film

Duitsland 1940. Historische film van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Paul Hartmann, Friedrich Kayssler, Maria Koppenhöfer, Werner Hinz en Walter Franck.

Bismarck wordt door keizer Wilhelm I tot kanselier benoemd en gaat zijn gang: het parlement wordt afgeschaft, Sleeswijk- Holstein van Denemarken afgenomen, Frankrijk politiek uitgeschakeld en Oostenrijk de oorlog verklaard. Je reinste pro- Hitler propaganda zonder enig gevoel voor historie en de geest des tijds. Scenario van Rolf Lauckner en de regisseur.

Bal paré

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Karl Ritter. Met o.a. Ilse Werner, Paul Hartmann, Hannes Stelzer en Käthe Haack.

Een jongeman, die verliefd wordt op een balletdanseres, ontdekt dat zijn vader haar financieel ondersteunt en legt dat verkeerd uit. Tussen al zijn nazi-propagandafilms door regisseerde Ritter deze romantische geschiedenis.

Irrtum des Herzens

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Bernd Hoffmann en Bernd Hofmann. Met o.a. Paul Hartmann, Käthe Dorsch, Hans Söhnker, Grethe Weiser en Walter Janssen.

Een arts redt het leven van de man, die het hart veroverd heeft van de vrouw die hij zelf liefheeft. Effectief geregisseerd, heel mooi door Georg Bruckbauer gefotografeerd en met goede rollen van Hartmann en Marenbach. Het scenario is van Alexander Lix en regisseur Hofmann.

Der Schritt vom Wege

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Gustaf Gründgens. Met o.a. Marianne Hoppe, Karl Ludwig Diehl, Max Gülstorff, Paul Hartmann en Käthe Haack.

Als Effi Briest, wegens overspel door haar man uit huis is gezet, en haar kind nog eens een keertje mag zien, bemerkt zij dat het dochtertje haar geheel vreemd geworden is. Een vrouw als slachtoffer van mannelijke deugd, naar Theodor Fontane's roerende roman EFFI BRIEST. Gründgens' verfilming benadert de Fassbinder-versie en Gründgens' vrouw Hoppe geeft een gevoelige vertolking van de hoofdrol.

Pour le mérite

1938 | Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Oorlogsfilm van Karl Ritter. Met o.a. Paul Hartmann, Jutta Freybe, Albert Hehn, Herbert A.E. Böhme en Carsta Löck.

Propagandafilm van het smerigste soort, al verstaat nazi- regisseur Karl Ritter zijn vak. Eskader-commandant Prank (Hartmann) kan de Duitse capitulatie na WO I niet verkroppen en hij verzet zich met hand en tand tegen de Weimar-republiek, want democratie haat hij als de pest. Als het Derde Rijk zich begint af te tekenen is zijn tijd gekomen. Hij helpt een nieuwe Duitse luchtmacht op te bouwen. Een soort superproduktie waarbij niet op geld werd gekeken en 102 acteurs meespeelden. Nu, rond 2000, is deze film (die in Duitsland nog steeds niet mag worden vertoond) fascinerend en stuitend tegelijkertijd. Een schoolvoorbeeld van hoe kunst misbruikt werd.

Es leuchten die Sterne

1938 | Musical

Duitsland 1938. Musical van Hans H. Zerlett. Met o.a. Ernst Fritz Fürbringer, Vera Bergman, Carla Rust, La Jana en Fridtjof Mjoen.

Een film voor La Jana-fans want deze actrice spant de kroon in enkele schitterend uitgevoerde nummers. Het verhaal van het secretaresje dat filmster wil worden is omspoeld door schlagers als 'Das ist Berlin, Berlin', 'Es leuchten die Sterne' en 'Du muszt die Wahrheit recht verstehen'. Meer dan vijftig persoonlijkheden uit de film- en sportwereld hebben korte bijrolletjes of een gastoptreden.

Stärker als Paragraphen

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Jürgen von Alten. Met o.a. Paul Hartmann, Manja Behrens, Aribert Wäscher en Hilde von Stolz.

De verdediger weet dat zijn cliënt de moord heeft gepleegd, maar omdat deze hem dit onder vier ogen heeft verteld, gebiedt zijn beroepsplicht hem te zwijgen. Hij besluit tóch te spreken. Paul Hartmann speelt een mooie rol onder de vaardige regie van Jürgen von Alten.

Port Arthur

1936 | Oorlogsfilm

Tsjechoslowakije​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1936. Oorlogsfilm van Nikolas Farkas en Josef Gielen. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Karin Hardt, René Deltgen, Paul Hartmann en Werner Pledath.

Het verhaal speelt tijdens de Russisch-Japanse oorlog van 1904-05. De Japanse Youki (Hardt), vrouw van een Russische officier (Wohlbr[KA3]uck), helpt zonder dat zij het weet haar broer (Deltgen) Russische plannen in handen te krijgen, waardoor de Russen vernietigend worden verslagen. Port Arthur valt. Youki gaat vertwijfeld aan boord van het schip, dat onder bevel staat van haar man, om zich te rechtvaardigen. Als het schip getorpedeerd wordt, komt iedereen om. Eer en vaderlandsliefde in een heldhaftige oorlogsfilm, maar door de spanning en het goede spel nog steeds boeiend. Tegelijkertijd werd een Franse versie opgenomen, met Danielle Darrieux en Charles Vanel naast Wohlbrück.

Das Schloß in Flandern

1936 | Drama, Muziek, Oorlogsfilm

Duitsland 1936. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Marta Eggerth, Paul Otto, Hilde Weißner, Valy Arnheim en Sabine Peters.

Zes officieren in een belegerd fort nabij Ypern in Vlaanderen tijdens WO I hebben als enige troost en tijdspassering een grammofoonplaat van de zangeres Gloria Delamare (Eggerth). E[KA1]en officier (Hartmann) zoekt haar na de oorlog op. Schlagers: 'Herz, du kennst meine Sehnsucht' en 'Ein neues Leben fängt an'.

Schwarzer Jäger Johanna

1934 | Historische film, Avonturenfilm

Duitsland 1934. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Marianne Hoppe, Paul Hartmann, Fita Benkhoff, Gustaf Gründgens en Margarethe Albrecht.

Een meisje trekt mannenkleren aan om naast de majoor op wie zij verliefd is ten strijde te trekken tegen Napoleon.

Unsichtbare Gegner

1933 | Avonturenfilm

Oostenrijk 1933. Avonturenfilm van Rudolf Katscher. Met o.a. Raoul Aslan, Paul Hartmann, Oskar Homolka, Peter Lorre en Paul Kemp.

Een Duitse ingenieur tracht een groots opgezette zwendel met reeds uitgeputte Zuidamerikaanse olievelden te verhinderen. Een weinig verrassingen biedende avonturenfilm, met een goede rol van Homolka, maar waarin Lorre wat tegenvalt.

Grossfürstin Alexandra

1933 | Muziek

Oostenrijk 1933. Muziek van Wilhelm Thiele. Met o.a. Maria Jeritza, Paul Hartmann, Johannes Riemann, S.Z. Sakall en Leo Slezak.

Een Russische grootvorstin wordt een gevierde zangeres in Wenen. Er is maar weinig kans dat men deze film, met de wereldberoemde sopraan Maria Jeritza en speciaal voor haar gecomponeerde muziek van Franz Lehár, ooit te zien krijgt: na de vernietigende kritieken kocht Jeritza's toenmalige echtgenoot alle kopieën op.

Der Tunnel

1933 | Sciencefiction

Frankrijk​/​​Duitsland 1933. Sciencefiction van Curtis Bernhardt. Met o.a. Paul Hartmann, Gustaf Gründgens, Attila Hörbiger, Otto Wernicke en Olly von Flint.

Er wordt een tunnel gegraven van Europa naar Amerika, maar een speculant heeft er belang bij dat het werk gesaboteerd wordt, zodat tweehonderd arbeiders worden gedood. Naar de populaire Duitse SF-roman van Bernhard Kellermann. Een interessante film met twijfelachtige moraal omdat de arbeiders als soldaten worden beschouwd die tijdens het werk kunnen sneuvelen. Het thema werd door de nazi's nog tot 1945 naar hartelust uitvoerig geëxploiteerd. Gelijktijdig werd een Franstalige versie opgenomen met veel betere acteerprestaties: LE TUNNEL. Het scenario voor beide versies is van regisseur Bernhardt en Reinhart Steinbicker, terwijl de Engelse versie voor THE TUNNEL uit 1935 geschreven werd door Curt Siodmak, L. DuGarde Peach en Clemence Dane. Ze zijn allen gebaseerd op het boek van Bernhard Kellermann uit 1913. Het camerawerk is van Carl Hoffmann. De indrukwekkende decors zijn van Karl Vollbrecht en Heinz Fenchel.

F.P. 1 Antwortet Nicht

1932 | Sciencefiction

Duitsland 1932. Sciencefiction van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Sybille Schmitz, Peter Lorre, Paul Hartmann en Hermann Speelmans.

Een wonderlijke, intrigerende SF-film over techniek en over het vliegen. De bouw van een gigantisch drijvend vliegdekeiland, de F.P. 1, wordt door sabotage vertraagd. In een vliegende storm is er maar [KA1]e[KA1]en piloot (Albers natuurlijk) die de F.P. 1 nog kan bereiken. Albers' meisje Sybille is dan al verliefd op F.P. 1-ontwerper Hartmann, waarna de koene piloot zijn geluk boven de wolken zoekt. Een poëtische lofzang op de wereldomspannende techniek.

Der Rosenkavalier

1925 | Zwijgende film

Oostenrijk 1925. Zwijgende film van Robert Wiene. Met o.a. Huguette Duflos, Paul Hartmann en Michael Bohnen.

Een wonderlijke, intrigerende SF-film over techniek en over het vliegen. De bouw van een gigantisch drijvend vliegdekeiland, de F.P. 1, wordt door sabotage vertraagd. In een vliegende storm is er maar [KA1]e[KA1]en piloot (Albers natuurlijk) die de F.P. 1 nog kan bereiken. Albers' meisje Sybille is dan al verliefd op F.P. 1-ontwerper Hartmann, waarna de koene piloot zijn geluk boven de wolken zoekt. Een poëtische lofzang op de wereldomspannende techniek.

Zur Chronik von Grieshuus

1924 | Drama

Duitsland 1924. Drama van Arthur von Gerlach. Met o.a. Rudolf Forster, Lil Dagover, Paul Hartmann en Artur Kraussneck.

Een voorloper van het 'Heimat'-genre over broers die om de erfenis vechten naar een scenario van Thea von Harbou.

Der Verlorene Schuh

1923 | Drama

Duitsland 1923. Drama van Ludwig Berger. Met o.a. Olga Tschechowa, Hermann Thimig, Mady Christians, Lucie Höflich en Paul Hartmann.

Een glansrolletje van Tschechowa in een produktie van de Duitse filmveteraan Erich Pommer, gespeeld in de tradities van Stanislawski en Max Reinhardt.

Schloß Vogelöd

1921 | Zwijgende film, Horror, Mysterie

Duitsland 1921. Zwijgende film van F.W. Murnau. Met o.a. Arnold Korff, Lulu Kyser-Korff, Lothar Mehnert, Paul Bildt en Olga Tschechowa.

Op Slot Vogelöd komt een deftig gezelschap bij elkaar voor een jachtweekend, maar de vrolijkheid wordt verstoord door de onverwachte komst van graaf Oetsch, die ervan wordt verdacht zijn broer te hebben vermoord. Erger, de weduwe van het slachtoffer arriveert ook. Dan verdwijnt er iemand. Eerder mysterieus dan griezelig moorddrama waarin Murnau onder andere een aantal fraai vormgegeven dromen verwerkt, werd gebaseerd op de roman van Rudolf Stratz. Een jaar later schreef de expressionistische filmmaker geschiedenis met zijn trefzekerder gemaakte vampierklassieker Nosferatu.

Anna Boleyn

1920 | Zwijgende film

Duitsland 1920. Zwijgende film van Ernst Lubitsch. Met o.a. Paul Hartmann, Emil Jannings, Henny Porten en Ludwig Hartau.

In het dure kostuumdrama Anna Boleyn kon Ernst Lubitsch zijn lichtkomische elegante stijl, die later in Amerika de 'Lubitsch-touch' werd genoemd, niet kwijt. De nadruk ligt op spektakel en grote gebaren - deels vanwege de geluidloosheid van film in 1920. Historici zeggen dat Anna Boleyn, de tweede vrouw van de Engelse koning Henry VIII, zich inhalig gedroeg. Porten, die in de jaren twintig een superster was, speelt haar als een onschuldig schaap dat onrecht moet ondergaan. De echte hoofdrol is aan Jannings. Hij maakt van Henry een lallende rokkenjager die van Anna eist dat ze een mannelijke troonopvolger baart.