Frédéric Geilfus

Regisseur, Cameraman

Frédéric Geilfus is regisseur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Manalive

1972 | Mysterie

België 1972. Mysterie van Frédéric Geilfus en Denise Geilfus. Met o.a. Pierre Vernier, Anna Gaël, Gisèle Oudart, Suzanne Colin en André Debaar.

Op basis van een roman van Chesterton, die zich afspeelt in een kasteel waar de tijd heeft stilgestaan, en waar een grillige en geheimzinnige onbekende de boel op stelten komt zetten. Bij de Engelse auteur overheerst de humor, waarvan geen spoor is terug te vinden. In deze film zijn slechts visuele arabesken, verwrongen camerabewegingen en een pretentieuze en vluchtige stijl te zien, terwijl de zombie-achtige acteurs in een overvol, veel te nadrukkelijk aanwezig en overweldigend decor ronddolen. Doet sterk denken aan een wassenbeeldenmuseum. Alleen de talentvolle Vernier doet zijn uiterste best, maar daarmee is deze slechte 'cultuurfilm' nog niet gered.

Le Revolver aux cheveux rouges

1972 | Avonturenfilm, Komedie

België 1972. Avonturenfilm van Frédéric Geilfus. Met o.a. Anne Gael, Pierre Vernier, Fernand Abel en André Debaar.

Deze bizarre, moeilijk te klasseren film is gebaseerd op een verhaal van Chesterton. Een vreemdeling die tijdens een onweer onderdak komt vragen, blijkt een betoverende invloed uit te oefenen op de bewoners van een oude villa. De huisdokter ontdekt echter dat er over de man een gerechtelijk dossier bestaat, dat een aantal beslist eigenaardige onthullingen bevat.

Bwana Kitoko

1955 | Documentaire

België 1955. Documentaire van André Cauvin.

Propagandafilm over de eerste reis van koning Boudewijn in 1955 naar de toenmalige Belgische kolonie Kongo. De plaatselijke bevolking noemde hem 'bwana kitoko', mooie jonge chef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Geilfus op televisie komt.

Reageer