Géza Balkay

Acteur

Géza Balkay is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Werckmeister harmóniák

2000 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Hongarije 2000. Drama van Béla Tarr en Ágnes Hranitzky. Met o.a. Lars Rudolph, Peter Fitz, Hanna Schygulla, János Derzsi en Djoko Rossich.

Zes jaar na het monumentale, zeven uur en een kwartier durende Satantango, komt regisseur Béla Tarr met een nieuwe lange speelfilm. Werckmeister Harmonial, 'slechts' tweeënhalf uur lang, draagt onmiskenbaar het handelsmerk van de Hongaarse meester, door sommigen gezien als de enige ware opvolger van Andrej Tarkovski. Zoals gebruikelijk filmt Tarr in zwart-wit en speelt het verhaal zich af op het Hongaarse platteland, in een klein, onaanzienlijk dorpje. Het dorpje wordt bezocht door een rondreizend buitenlands circus, met als grootste attractie 'De Prins'. De dorpsbewoners trekken in drommen naar het circus om dit mysterieuze verschijnsel te aanschouwen. Als blijkt dat De Prins niet zal verschijnen, slaat de toch al geladen stemming om in een complete opstand. Vier jaar lang werkte Tarr aan deze film.

Eldorádó

1988 | Drama

Hongarije 1988. Drama van Géza Beremémy. Met o.a. Károli Eperjes, Judith Pogány, Barnabás Tóth, András Papcsik en Enikó Eszeny.

Een kritische film over een zakenman die met geld en goud zich een machtige positie verwerft in de na-oorlogse Hongaarse maatschappij totdat bij de opstand van 1956 blijkt dat niet alles te koop is. Een krachtig protest tegen de officiële geschiedschrijving van het toenmalige communistische regime in een originele produktie, waarbij effectief gebruik is gemaakt van de mobiliteit van de camera door Sándor Kardos. Scenario van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Géza Balkay op televisie komt.

Reageer