Walon Green: regie en scenario.
Er zijn 10 films gevonden.

The Hi-Lo Country

1998 | Western, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1998. Western van Stephen Frears. Met o.a. Woody Harrelson, Billy Crudup, Patricia Arquette, Penélope Cruz en Sam Elliott.

New Mexico, 1946. Een verstokte cowboy, zijn beste vriend en hun liefde voor dezelfde vrouw. Westernveteraan Sam Peckinpah (1925-1984) liep jaren rond met het idee om zijn geliefde boek van Max Evans te verfilmen maar stierf voordat hij de kans ertoe kreeg. Dankzij de bemoeienis van Martin Scorsese werd het uiteindelijk de Ierse Stephen Frears. Peckinpahs scenarist Walon Green (The Wild Bunch) bewerkte het boek tot een tragikomische western en de immer dynamische Woody Harrelson vertolkt de hoofdrol van de Laatste Cowboy. Bekroond op het festival van Berlijn met de Zilveren Beer voor de Beste regie.

Eraser

1996 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Chuck Russell. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Vanessa Williams, James Caan, Robert Pastorelli en James Coburn.

Agent John Kruger (Schwarzenegger) verbrandt pasjes van belangrijke getuigen en helpt hen verhuizen naar een veilige buurt. Hij is: De Wisser. Kantoorschoonheid Lee Cullen (Williams) is zijn nieuwste klus. Lastig, want de crimineel die haar wil doden is tevens zijn baas. Eerste film van Arnie waarin duidelijk werd dat zijn dagen als actieheld voorbij waren. Niettemin leveren de makers enkele memorabele actiescènes, zoals Arnie aan een parachute schietend op aanstormend straalvliegtuig en Arnie in gevecht met een digitale krokodil.

RoboCop 2

1990 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Irvin Kershner. Met o.a. Peter Weller, Nancy Allen, Tom Noonan, Gabriel Damon en Willard E. Pugh.

Kan-ie nog zo gepantserd zijn, RoboCop 2 werd gekraakt door de critici. Dit stalen product van Kershner (The Empire Strikes Back) is weliswaar minder intelligent dan Verhoevens origineel en hij rammelt hier en daar, de film staat wel degelijk garant voor spannende actie met heerlijke special effects en doses humor. De oude RoboCop met menselijke rudimenten (Weller) wordt van stal gehaald om de losgeslagen moordlustige moderne politierobot een kopje kleiner te maken. Dat belooft een spetterende climax, die bereikt wordt na een gewelddadige opbouw met een anarchistische lak aan structuur.

Crusoe

1988 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1988. Avonturenfilm van Caleb Deschanel. Met o.a. Aidan Quinn, Ada Sapara, Warren Clark, Hepburn Grahame en Jimmy Nail.

Een degelijke versie van de dikwijls verfilmde klassieke roman van Defoe, waarin Quinn de rol vertolkt van de slavenhandelaar Cruso[KA3]e, die schipbreuk leidt en op een onbewoond eiland aanspoelt, waar hij te maken krijgt met eenzaamheid, isolement en overleving. Het meest intrigerende aspect is de zich geleidelijk ontwikkelende vriendschap tussen Cruso[KA3]e en een zwarte krijger (Sapara). Tom Pinter was verantwoordelijk voor het markante camerawerk. De opnamen vonden hoofdzakelijk plaats op de Seychellen. Het scenario is van Walon Green en Christopher Logue.

WarGames

1983 | Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van John Badham. Met o.a. Matthew Broderick, Dabney Coleman, John Wood, Ally Sheedy en Barry Corbin.

Model voor de rol van de hier nog zeer jonge Broderick stond de legendarische computerkraker Keven Mitnick, alias The Condor, die na een jarenlange klopjacht door de FBI in Californië in de nor belandde. Al wist de befaamde hacker nooit in te breken in het centrale computersysteem van het ministerie van Defensie en zo bijna de Derde Wereldoorlog te ontketenen, zoals in deze thriller het geval is. Ondanks het feit dat alle computertechnologie in de film inmiddels achterhaald is, blijft de film boeien. Dat komt door de frisse vertolkingen van Broderick (zijn tweede film) en Sheedy (filmdebuut), en door het plezier dat scenarioschrijvers Lawrence Lasker en Walter F. Parkes beleefden aan het uitvoerig beschrijven van het fenomeen hacken, een kunstje dat ze later nog eens overdeden voor de high tech-hackerfilm Sneakers (1992).

The Border

1982 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1982. Thriller van Tony Richardson. Met o.a. Jack Nicholson, Harvey Keitel, Valerie Perrine, Warren Oates en Elpidia Carrillo.

Kritische film over het hypocriete Amerikaanse immigratiebeleid. Grensofficier Charlie (Nicholson) wordt geconfronteerd met de corrupte praktijken van zijn collega's, die om het hardst Mexicaanse illegalen chanteren. Onder druk van zijn leeghoofdige, geldbeluste vrouw (Perrine) doet Charlie in eerste instantie mee, maar al snel kan hij het onrecht niet meer verdragen. Somber stemmend drama, waarin Nicholson niet één keer zijn beroemde grijns grijnst, en de semi-goede afloop nauwelijks enige verlichting biedt. Prachtige soundtrack van Ry Cooder.

The Brink's Job

1978 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1978. Misdaad van William Friedkin. Met o.a. Peter Falk, Peter Boyle, Allen Goorwitz, Warren Oates en Gena Rowlands.

Plezierige en komische kijk op een gewaagde overval op een als onneembaar geldend depot van de beveiligingsfirma uit de titel in Boston in 1950 (echt gebeurd), waarvan Falk als Tony Pino de aanstichter was en zijn bonte bende van medeplichtigen. De tijdgeest en de couleur-locale zijn zeer goed weergegeven. In het geheel niet aangestast door de tand des tijds. Scenario van Walon Green naar een roman van Noel Behn. Camerawerk van Norman Leigh. Ook bekend als BIG STICKUP AT BRINK'S.

The Hellstrom Chronicle

1971 | Documentaire, Drama, Horror

Verenigde Staten 1971. Documentaire van Walon Green en Ed Spiegel.

Documentaire/docudrama gaat over de doorlopende strijd van de mens tegen insekten, die de mensheid tweehonderdmiljoen jaren vooruit zijn. De rolprent valt te beschouwen als de sinistere tegenhanger (en voorloper) van MICROCOSMOS : LE PEUPLE DE L`HERBE (1996) van Claude Nuridsany en Marie P[KA1]erennou. De film kreeg in Cannes de speciale prijs voor de techniek en versloeg LE CHAGRIN ET LA PITI[KA1]E (1969) van niemand minder dan Max Oph[KA3]uls over het met de nazi`s collaborende regime van Vichy Frankrijk voor de Oscar als Beste Documentaire. Het ietwat zoetsappige commentaar en een verhaalstructuur die in herhaling vervalt, doen afbreuk aan het effect, dat per saldo heel angstaanjagend is. Spiegel regisseerde de fragmenten met verteller Dr. Hellstrom (Pressman). Het scenario is van de 21- jarige David Seltzer, die later het kassucces THE OMEN (1976) van Richard Donner op zijn naam zou zetten, een toekomstige reeks waarvan hij zich maar moeilijk kon losmaken. Het camerawerk is van Helmuth Barth, regisseur Green en Vilis Lapenicks, die de fragmenten met Hellstrom filmde. De microfotografie is meer dan verbazingwekkend. Mono.

The Wild Bunch

1969 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Western van Sam Peckinpah. Met o.a. William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O'Brien en Warren Oates.

De Laatste Grote Western. Peckinpahs befaamde 'bloedballetten' in slow motion werden alom bejubeld, maar ook in de 'kleinere' amorele scènes toonde Bloody Sam zich een meester. Bijvoorbeeld bij de confrontatie tussen de 'wild bunch' en corrupte militairen. Als een van de bendeleden erachter komt dat zijn geliefde Teresa haar 'geluk' heeft gevonden in de armen van een smerige Mexicaanse generaal, schiet hij haar een kogel door het hart. De generaal begint na wat uitleg te schateren, en de bunch buldert schaapachtig mee. Het overvloedige expliciete geweld was volgens de filmmaker zijn expressie van het streven naar een betere wereld.

Spree

1967 | Documentaire

Verenigde Staten 1967. Documentaire van Mitchell Leisen en Walon Green. Met o.a. Vic Damone, Julliet Prowse, Jayne Mansfield, Mickey Hargitay en Juliet Prowse.

Een saaie documentaire over cabaretnummers in Las Vegas.