Ryszard Kotys

Acteur

Ryszard Kotys is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Dzikun

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm

Polen 1988. Familiefilm van Andrzej Barszczynski. Met o.a. Darek Wiatrowski, Ryszard Kotys en Jerzy Z. Nowak.

Een dorpsjongen probeert een wilde wolf te temmen die hij van een stroper heeft gered. Een verward verhaal, maar de natuuropnamen zijn mooi. Voor een kinderfilm is de film erg gewelddadig.

Sezon na bazanty

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Wieslaw Saniewski. Met o.a. Ewa Blaszczyk, Cezary harasimowicz, Jaroslaw Kopaczewski, Beata Tyszkiewisz en Ryszard Kotys.

Een familiedrama dat sterk geworteld is in de specifieke politieke situatie van het Polen van 1981. Pawel, een zwaardvechter, verneemt dat zijn ex-vrouw besluit te emigreren en achtervolgt haar tot in Oostenrijk om hun kleine zoon te kidnappen. De media roepen hem uit tot held van de dag en steunen hem in zijn sportcarrière. Het teleurgestelde kind probeert terug te vluchten naar zijn moeder. De boodschap van deze sentimentele en nogal over-geacteerde film lijkt nogal verward.

Olimpiada 40

1980 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1980. Oorlogsfilm van Andrzej Kotkowski. Met o.a. Mariusz Benoit, Jerzy Bo[KA1]nczak, Tadeusz Galia, Krzysztof Janczar en Ryszard Kotys.

Een oninteressant debuut waarin de `bewoners` van een internationaal krijgsgevangenenkamp in de herfst van 1940 besluiten `Olympische Spelen` te organiseren. (Onder normale omstandigheden zouden de Spelen dat jaar in Japan hebben plaatsgevonden.) De saamhorigheid die ervan het gevolg is brengt de kampleiding in grote problemen. Kotkowski was assistent bij o.a. Wajda, Morgenstern en Zanussi.

Niedzielne dzieci

1976 | Drama

Polen 1976. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Zofia Graziewicz, Ryszard Kotys en Krystyna Wachełko Zaleska.

Een van de betere films over adoptieproblemen. Een echtpaar wil een kind adopteren, maar de lange wachttijd doet hen andere dan de officiële wegen bewandelen. Zij vinden een vrouw die een kind verwacht en het wil afstaan. Door de plotselinge zwangerschap van de vrouw van het echtpaar zien ze uiteindelijk af van de getroffen regeling. De moeder besluit dan haar eerst ongewenste kind bij zich te houden. Goed spel en een realistische weergave maken van deze 'kleine' film een interessante kijkervaring.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ryszard Kotys op televisie komt.

Reageer