Ed Battle

Acteur

Ed Battle is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Almost Blue

1992 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1992. Biografie van Keoni Waxman. Met o.a. Michael Madsen, Lynette Walden, Garret Morris, Gail Mayron en Ed Battle.

Morris Poole (Madsen) is een geliefde en getalenteerde jazzsaxofonist. Vijf jaar na het overlijden van zijn vrouw is hij zijn inspiratie en ambitie kwijt. Hij is somber, verwijt zichzelf dat hij schuldig is aan haar dood en zondert zich af in zijn appartement van de buitenwereld. Zijn agent (Morris) probeert hem van zijn isolement te verlossen en boekt clubs voor hem, zodat Poole weer kan optreden. Een sfeervol drama over een man die terecht is gekomen in de neerwaartse spiraal van zelfmedelijden en schuldgevoelens en zijn comeback naar de creativiteit die eens zo kenmerkend voor hem was. Een solide portret zonder vals sentiment, subtiel maar zeker geregisseerd. Madsen en de bijrollen spelen de sterretjes van de hemel. Het camerawerk is van Steven Finestone, die zorgde voor de juiste rokerige, tobberige en jazzachtige sfeer. Een beetje zwaar op de hand en ging in première op de kabel-tv en kwam daarna uit op video. Het scenario is van regisseur Waxman.

The Forgotten One

1990 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1990. Horror van Phillip Badger. Met o.a. Terry O'Quinn, Kristy McNichol, Blair Parker, Elisabeth Brooks en Michael Osborn.

Schrijver O'Quinn huurt een huis in een stadje in de hoop er rustig aan zijn boek te kunnen werken. Maar het huis is bezeten door het spook van een vrouw die er vermoord werd, honderd jaar geleden. Samen met buurvrouw McNichol tracht hij hier een einde aan te maken, met als gevolg dat de vrouw zich echt manifesteert. Het hoogtepunt van de romantische gotiek: de love-story tussen een man en een spook verteld met mooie lyrische beelden en een voelbare mysterieuze sfeer. Het scenario van regisseur Badger is nogal zwak van structuur. Goede vertolking van het trio O'Quinn/McNichol als de levende wezens en Blair als een uiterst sensueel spook met een sterke erotische uitstraling. Mooi in beeld gebracht door James Mathers. Gefilmd in Denver, Colorado in 1988.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ed Battle op televisie komt.

Reageer