Gerald B. Greenberg: montage.
Er zijn 27 films gevonden.

Point Break

2015 | Actiefilm, Misdaad, Sportfilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​China​/​​Duitsland 2015. Actiefilm van Ericson Core. Met o.a. Teresa Palmer, Luke Bracey, Édgar Ramírez, Max Thieriot en Ray Winstone.

Een jonge FBI agent (Bracey) infiltreert in een groep sportieve durfallen die mogelijk achter een reeks overvallen zit. Dit is een soort update van de gelijknamige film (van Kathryn Bigelow met Keanu Reeves) uit 1991, die cultstatus verwierf. Regisseur-cameraman Core maakt zijn pretenties waar door ontzagwekkende stunts mooi in beeld te brengen: zijn personages beklimmen beruchte rotspartijen, zweven per wingsuit boven de Alpen en snowboarden op misselijkmakend enge hellingen. Het scenario met krakkemikkige dialogen over eco-activisme, is hooguit een excuus om de stunts aan elkaar te rijgen.

Arlen Faber

2009 |

Verenigde Staten 2009. John Hindman. Met o.a. Jeff Daniels, Lauren Graham en Lou Taylor Pucci.

Schrijver Arlen Faber (Daniels) heeft sinds zijn boek Me & God in New Age-kringen al twintig jaar enorme spirituele status, maar is in werkelijkheid een misantroop die liefst thuis in z'n eentje zit. Totdat hij met een acute spitaanval in de behandelkamer van een leuke fysiotherapeute (Graham) belandt - die nog nooit van hem heeft gehoord. Weinig ambitieuze romantische komedie met sympathieke acteurs heeft gek genoeg weinig levenswijsheden te bieden, maar stuurt gewoontjes aan op een 'meet cute' en happy end.

Invincible

2006 | Sportfilm, Biografie, Drama

Verenigde Staten 2006. Sportfilm van Ericson Core. Met o.a. Mark Wahlberg, Greg Kinnear, Michael Rispoli, Elizabeth Banks en Kevin Conway.

Een onwaarschijnlijk verhaal, maar echt gebeurd. In 1975 stonden de Philadelphia Eagles er zo slecht voor in de football-competitie, dat coach Dick Vermeil (Greg Kinnear) op zoek gaat naar nieuwe spelers, ook onder de fans. Tot zijn eigen verbazing krijgt barkeeper Vince Papale (Mark Wahlberg), die juist vrouw en baan heeft verloren, de kans zich in het tenue van zijn geliefde club te hijsen. Met een toewijding vergelijkbaar met die van stad- en tijdgenoot Rocky Balboa stort hij zich op het spel. Disney sportdrama verzandt dankzij prima acteerwerk gelukkig niet teveel in hysterische sportheroïek.

Havoc

2005 | Misdaad

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2005. Misdaad van Barbara Kopple. Met o.a. Anne Hathaway, Bijou Phillips, Freddy Rodríguez, Shiri Appleby en Joseph Gordon-Levitt.

Twee blanke rijkeluismeisjes zijn hun veilige, saaie leventje in de 'Valley' zat en besluiten het avontuur te zoeken te midden van de Latino straatbendes in Los Angeles. Met voormalig Disney-lieveling Anne Hathaway in een uitdagende hoofdrol, een scenario van Stephen Gaghan (Traffic) en documentairemaakster en tweevoudig Oscarwinnares Barbara Kopple als regisseur mocht op voorhand best wat van Havoc verwacht worden, maar het clichématige, inspiratieloze verhaal en de tenenkrommende dialogen vol ongeloofwaardig uitgesproken gangster-jargon deden de film meer dan terecht direct op dvd belanden.

Bringing Down the House

2003 | Komedie

Verenigde Staten 2003. Komedie van Adam Shankman. Met o.a. Steve Martin, Queen Latifah, Eugene Levy, Joan Plowright en Jean Smart.

Nog steeds worden zwarte mensen in films slechts als 'potsenmakers' neergezet, aldus regisseur-activist Spike Lee, of in het geval van Bringing Down the House als 'iemand uit de achterbuurt die menselijkheid leert aan een gestresste witte persoon'. Het is een wat korte, doch adequate beschrijving van deze komedie, die uitsluitend overeind blijft vanwege de chemie tussen hoofdrolspelers Martin en Latifah en toffe bijrollen van vooral Levy. Martin speelt de gescheiden advocaat Peter, die een vrouw via internet ontmoet. Zij blijkt niet de Elle Woods uit Legally Blonde op wie hij hoopte, maar de mollige zwarte gevluchte gedetineerde Charlene (Latifah). Zij wil rechtsbijstand van hem, hij wil dat ze opdondert.

Trapped

2002 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2002. Misdaad van Luis Mandoki. Met o.a. Kevin Bacon, Charlize Theron, Courtney Love, Stuart Townsend en Pruitt Taylor Vince.

Subtiel gaat het er niet aan toe in deze thriller over een ontvoering die misloopt. Kevin Bacon en Courtney Love spelen een stel dat hoopt makkelijk binnen te lopen door een meisje te kidnappen. Roet wordt in het eten gegooid door het slachtoffer, dat astma blijkt te hebben, en door de ouders (Charlize Theron en Stuart Townsend) die van plan blijken terug te vechten in plaats van gewoon het geld te geven. Het verhaal, dat zich afspeelt binnen een tijdsbestek van 24 uur en naar een hoogtepunt op een snelweg toewerkt, is gebaseerd op een boek van George Iles. Bacon is in vorm als slechterik.

Angel Eyes

2001 | Romantisch drama, Mysterie

Verenigde Staten 2001. Romantisch drama van Luis Mandoki. Met o.a. Jennifer Lopez, Jeremy Sisto, Terrence Howard, Sonia Braga en Victor Argo.

Politievrouw Sharon (Lopez) probeert met snoeihard politiewerk haar pijnlijke verleden te verdringen. Niemand dringt tot haar door totdat ze valt voor een vriendelijke passant (Caviezel) die haar redt uit een gewelddadig treffen. 'Hoe dieper je kijkt, hoe meer je zal zien,' luidde één van de wanhopige slagzinnen van Angel Eyes. De makers probeerden de film te verkopen als een mystieke thriller in het kielzog van The Sixth Sense maar als je dieper kijkt wordt de plot ver voor het einde duidelijk en moet je het verder doen met een soort lauw politiedrama. Het acteerwerk is overigens prima. Met name Lopez houdt bewonderenswaardig stand.

Get Carter

2000 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 2000. Misdaad van Stephen T. Kay. Met o.a. Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Rachael Leigh Cook, Miranda Richardson en Rhona Mitra.

De tweede remake van Get Carter (1971) kan op een paar dingen trots zijn: een stel Engelse acteurs en het licht- en camerawerk. De beelden, staalblauw en vaak vanuit verrassende hoeken gefilmd, zijn mooi om naar te kijken. De Engelse acteurs geven in hun rolletjes de film een dosis realisme mee die hij kan gebruiken. Tegelijk contrasteert dat realisme navrant met het bombastisch spel van hoofdrolspelers Stallone en Rourke. Stallone als Carter is een bottenbreker en zo komt hij ook over met zijn ringbaardje en zonnebril. Carter vermoedt moord bij het overlijden van zijn broertje en zint op wraak. Rourke is de superslechte ploert Cyrus. Gelukkig krijgen we ook nog in een bijrol Michael Caine te zien, die Carter in het origineel was.

Duets

2000 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 2000. Drama van Bruce Paltrow. Met o.a. Maria Bello, Andre Braugher, Paul Giamatti, Huey Lewis en Gwyneth Paltrow.

Een roadkomedie, drama en karaokemusical met een ensemblecast die - in drie verhaallijnen - samenkomt bij een karaokekampioenschap, dat is nogal wat. Een Robert Altman kan daar een samenhangende film van maken, maar Bruce Paltrow niet. Te vrezen valt dat hij de leiding over deze film kreeg louter vanwege het feit dat hij de vader van de duizelingwekkend beroemde Gwyneth was. Wás ja, want Bruce Paltrow stierf in 2002. Duets heeft wel op zichzelf staande goede scènes. Tussen Giamatti en Braugher bijvoorbeeld, die twee dropouts spelen die een goed duet blijken te vormen.

Inspector Gadget

1999 | Actiefilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1999. Actiefilm van David Kellogg. Met o.a. Matthew Broderick, Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg en Andy Dick.

Broderick speelt een goedmoedige bewaker die zwaar gewond raakt tijdens een poging om een gewelddadige overval van Claw (Everett) te verijdelen. De dochter (Fisher) van de overvallen wetenschapper lapt de bewaker op door lichaamsdelen te vervangen met de nieuwste technologische snufjes. Broderick wordt inspecteur Gadget, een circusversie van Robocop, een menselijk Zwitsers zakmes, een combinatie van Columbo en Nintendo. Gadget kan Claw nu serieus bestrijden met zijn hoedhelikopter en vingers als aanstekers. Lichte kost met perfecte effecten van onder meer meester Stan Winston (The Terminator).

American History X

1998 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1998. Drama van Tony Kaye. Met o.a. Edward Norton, Avery Brooks, Edward Furlong, Beverly D'Angelo en Fairuza Balk.

Norton (Fight Club) speelt Derek Vinyard, een Amerikaanse neonazi met intellectuele ambities. Zijn broertje Danny ziet hem als zijn idool, ook als Derek in de gevangenis belandt voor de moord op een zwarte dief. In de gevangenis komt Derek tot inkeer, terwijl Danny juist steeds verder onder de ban komt van een lokale leider van de rechts-extremistische beweging. Als Derek weer vrij komt escaleert de boel. Norton speelt fantastisch, en bemoeide zich ook intensief met de eindmontage. Dat laatste was zeer tegen de zin van regisseur Kaye. Evengoed is American History X een uitstekende en actuele film.

School Ties

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Robert Mandel. Met o.a. Brendan Fraser, Matt Damon, Chris O'Donnell, Randall Batinkoff en Andrew Lowery.

Een knappe, sportieve joodse jongen (Fraser) belandt in 1955 op een elitair katholiek onderwijsinstituut aan de Amerikaanse Oostkust. Om opgenomen in hun midden te worden verzwijgt hij zijn afkomst en als kijker maak je met hem kennis met de faalangst van de leerlingen, de erecode van de school, de hooggespannen verwachtingen van de ouders en het verkrijgen van een goede plaats aan een gerenommeerde universiteit. Deze moralistische blik op het anti-semitisme in de V.S. - slechts af en toe in films in de schijnwerpers - en de zelfverloochening lijkt qua sfeer enigszins op DEAD POETS SOCIETY, maar is minder flamboyant. Het scenario is van Dick Wolf en Darryl Ponicsan en is gebaseerd op een verhaal van Wolf. Melancholische muziek van Maurice Jarre.

Awakenings

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Penny Marshall. Met o.a. Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner, Ruth Nelson en John Heard.

Neuroloog Oliver Sacks noteerde zijn ervaringen in 1969 met comateuze, slaapzieke patiënten en zag zijn boek in 1990 waarheidsgetrouw verfilmd. Sacks (hier Sayers genaamd, gespeeld door Williams) probeert de drug L-dopa uit op Leonard (De Niro), die al dertig jaar reactieloos door het leven gaat. En zowaar, de slapende wordt wakker en wil het leven inhalen. Maar hoe zit het met de bijwerkingen? De Niro toont wonderbaarlijke motoriek, Williams doseert zijn humor en samen zorgen ze ervoor dat het thema - pas op dat je niet vergeet om gelukkig te zijn - op acceptabele, niet al te sentimentele wijze wordt overgebracht.

National Lampoon's Christmas Vacation

1989 | Familiefilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Jeremiah S. Chechik. Met o.a. Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Diane Ladd en Juliette Lewis.

Opnieuw is Saturday Night Live-ster Chevy Chase het oerdomme hoofd van de familie Griswold. Ditmaal nodigt pa Griswold allerlei disfunctionele familieleden uit om Kerstmis bij de Griswolds te vieren. Alles gaat mis. Hij struikelt en pijnigt zichzelf en de kat wordt aan de kerstboom geëlektrocuteerd. Op een verrassend handige wijze hebben de makers een paar bijtende en toch geloofwaardige momenten tussen het gooi- en smijtwerk weten te mengen. En de sentimentele kerstboodschap, hoe ironisch ook, komt toch aan. Deze derde in de reeks Vacation werd geschreven door John Hughes.

The Accused

1988 | Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Canada 1988. Drama van Jonathan Kaplan. Met o.a. Jodie Foster, Kelly McGillis, Bernie Coulson, Leo Rossi en Ann Hearn.

Weinig kans dat de mannen die Sarah Tobias (Oscarwinnende rol van Jodie Foster) in een louche kroeg hebben verkracht een paar jaar moeten brommen. Het slachtoffer is een nogal grofgebekte dame die het de meelevende openbare aanklager Kathryn Murphy (McGillis) knap lastig maakt ('What the fuck kind of question is that?') en journalisten afbekt als ze opdringerig worden ('Are you deaf asshole, no comment'). Niet direct een getuige die indruk kan maken op een (bevooroordeelde) jury, eerder een verdachte - 'want een tiepje dat het er wel naar gemaakt zal hebben' - in haar eigen rechtszaak.

The Untouchables

1987 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Brian De Palma. Met o.a. Kevin Costner, Robert De Niro, Sean Connery, Charles Martin Smith en Andy Garcia.

In Chicago, tijdens de Drooglegging in de jaren twintig, wordt de dienst uitgemaakt door gangsterbaas Al Capone (De Niro), die het geld binnen ziet stromen met de illegale verkoop van drank, en die de halve politie in zijn zak heeft. Ambitieuze en onkreukbare politieman Elliot Ness (Costner) wordt gevraagd het tegen hem op te nemen. Hij stelt een klein team samen en gaat aan de slag. Buitengewoon sterk misdaaddrama overstijgt de tv-serie waarop hij werd gebaseerd ruimschoots. Uitstekend spel van De Niro en van Connery als onbuigzame straatagent.

Wise Guys

1986 | Film noir, Komedie, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Film noir van Brian De Palma. Met o.a. Danny DeVito, Joe Piscopo, Harvey Keitel, Ray Sharkey en Dan Hedaya.

Zonderlinge zwarte humor in dit verhaal over twee mislukkelingen die voor een bende-baasje in Newark, New Jersey werken. Als hun pogingen om hem op te lichten mislukken, stookt hij ze op om elkaar te vermoorden. DePalma's nieuwe aanpak is een misser. De film drijft alleen op DeVito's komische talent. Scenario van George Gallo. Camerawerk van Fred Schuler.

No Mercy

1986 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1986. Thriller van Richard Pearce. Met o.a. Richard Gere, Kim Basinger, Jeroen Krabbé, George Dzundza en Gary Basaraba.

Als de partner van undercover-agent Eddie Jillette (Gere) wordt vermoord blijkt er een getuige te zijn, de fraaie blondine Michel Duval (Basinger). Ze weigert echter mee te werken aan het politieonderzoek, waarop Gillete zichzelf met een handboei aan haar vastmaakt en het sleuteltje verliest. Er zijn onaangenamere mensen om aan vast te zitten, maar ze blijkt het 'eigendom' te zijn van misdaadbaas Losado (Krabbé). Die gaat achter het tweetal aan, zodat er niets anders op zit dan te vluchten in de moerassen van Louisiana. Clichématige jaren '80 thriller met niet onaardig acteerwerk en mooi, zompig camerawerk.

Body Double

1984 | Thriller, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1984. Thriller van Brian De Palma. Met o.a. Craig Wasson, Gregg Henry, Melanie Griffith, Deborah Shelton en Guy Boyd.

Voyeuristische thriller van Brian De Palma vermengt Hitchcockiaanse suspense met dosis seks. Werkloze acteur (Craig Wasson) past op het huis van een vriend en bespioneert per telescoop een strippende overbuurvrouw (Melanie Griffith). Film speelt met thema's als fantasie, schijn en werkelijkheid. Popgroep Frankie goes to Hollywood, met een in zwart leer gehulde Frankie geeft een legendarisch 'Relax, don't do it' ten beste in een verder overbodige videoclipachtige scène. Prachtige fotografie van Stephen H. Burum en een macabere score van Pino Dinaggio. Commentaar indertijd in Variety: 'A voyeur's delight and a feminist's nightmare'.

Scarface

1983 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1983. Misdaad van Brian De Palma. Met o.a. Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio en Robert Loggia.

De Palma en scenarist Oliver Stone kregen destijds kritiek te verduren vanwege het gewelddadige karakter van deze film over een Cubaanse vluchteling die in Miami een drugsimperium opbouwt. Ter illustratie: het woord 'fuck' wordt 206 keer gebezigd, een record in die tijd. Maar Scarface is vooral een tragisch drama over een nauwelijks sympathieke man ('Make way for the bad guy'), die zich blindelings laat leiden door zijn visie op de Amerikaanse Droom: eerst geld, dan macht, dan vrouwen. Tony Montana krijgt het uiteindelijk allemaal, maar neemt niet de moeite ervan te genieten. Pacino is perfect op zijn plek te midden van een uitstekende cast onder wie Pfeiffer.

Heaven's Gate

1980 | Western, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1980. Western van Michael Cimino. Met o.a. Kris Kristofferson, Isabelle Huppert, Christopher Walken, John Hurt en Sam Waterston.

Wat meteen opvalt aan western Heaven's Gate is het uiterlijk: het oog voor historisch detail en de fraaie beelden. De kijker heeft ruim drie uur om het allemaal in zich op te nemen. Aan de andere kant is het script soms weinig richtinggevend. Heaven's Gate visualiseert de waargebeurde, akelige 'Johnson County War' en voegt romantisch drama toe. Kristofferson speelt de hoogopgeleide county marshal Averill, die het aan de stok krijgt met liefdesconcurrent Champion (Walken) en een oud-studiegenoot die immigranten wil vermoorden. Deze epische film werd een historische flop en een carrièrebreker voor regisseur Cimino, maar verdient vernieuwde aandacht.

Kramer vs. Kramer

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Robert Benton. Met o.a. Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander, Justin Henry en Howard Duff.

Wat heel makkelijk een smartlap had kunnen worden werd in de handen van regisseur Benton (Places in the Heart, co-scenarist van Bonny and Clyde) een intrigerend melodrama. De ambitieuze Ted Kramer (Hoffman) leert het vaderschap kennen nadat zijn vrouw Joanna (Streep) - die haar leven lang 'iemands dochter of iemands vrouw is geweest' - hem heeft verlaten. En als hij zijn zorgtaken dan eindelijk in de vingers heeft komt zijn vrouw weer op de proppen. Een pijnlijke rechtszaak over de voogdij volgt. Film werd wereldwijd een commercieel succes. Van de negen Oscarnominaties werden er vijf verzilverd.

Apocalypse Now

1979 | Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Oorlogsfilm van Francis Ford Coppola. Met o.a. Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Dennis Hopper en Frederic Forrest.

Sheen zat tijdens de opnames diep in de drugs, hij kreeg een hartaanval, de tropische set van Apocalypse Now werd verwoest door een orkaan, het budget liep afschuwelijk uit de klauwen zodat Coppola uit eigen zak bij moest leggen; 'This isn't a film about Vietnam, this film is Vietnam,' liet Coppola weten. Ondanks of dankzij de problemen is Apocalypse Now - over kapitein Willard (Sheen) die opdracht krijgt om de mythische en gestoorde kolonel Kurtz (Brando) te vinden - een ongekend krachtige (anti)oorlogfilm geworden over onmacht, waanzin en wanhoop. Super.

Apocalypse Now Redux (2001)
Coppola maakte van het ruwe materiaal van zijn Apocalypse Now (200 uur) een nieuwe film. Althans naar eigen zeggen. Slechts een paar scènes springen eruit als nieuw. De basis blijft dat kapitein Willard (Sheen) in Vietnam een geheime opdracht krijgt om de geniale doch losgeslagen kolonel Kurtz (Brando) te liquideren. De zwakte van het origineel, een haperend tempo, wordt vooral verergerd door een nieuwe, te lange sequentie met Franse kolonisten. De kracht - bizarre gebeurtenissen in overweldigende beelden - is toegenomen door enkele maffe sequenties en het opkrikken van de kleuren. Het laatste oordeel: hoe meer Apocalypse Now (en later), hoe beter.

Apocalypse Now Final Cut (2019)
Coppola kon het toch niet laten en dus sleutelde hij nog één keer aan zijn magnus opus. Deze 'final cut' is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix en is twintig minuten korter dan Redux.

The Missouri Breaks

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Arthur Penn. Met o.a. Marlon Brando, Jack Nicholson, Kathleen Lloyd, Randy Quaid en Frederick Forrest.

Montana omstreeks 1880. Als Tom Logan (Nicholson), de leider van een agressieve bende paardendieven, een ranch koopt om als uitvalsbasis voor zijn activiteiten te gebruiken huurt een van zijn buren de excentrieke huurmoordenaar Lee Clayton (Brando) in om af te rekenen met de dieven. Schitterende anti-western die traag, maar fascinerend verloopt. Niet iedereen waardeerde het bizarre personage van Brando, of de abrupte overgangen tussen humor en ernst. The Missouri Breaks flopte jammerlijk en Penn (Bonnie and Clyde, Little Big Man) maakte daarna vijf jaar geen film.

The Seven-Ups

1973 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Actiefilm van Philip D'Antoni. Met o.a. Roy Scheider, Tony Lo Bianco, Bill Hickman, Richard Lynch en Victor Arnold.

Een afdeling van de Newyorkse politie staat bekend als de Seven-Ups. Keiharde politieman Scheider uit dat team krijgt van een jeugdvriend, die in het milieu van de onderwereld verzeild is geraakt een tip om gangsters te ontmaskeren. Als tijdens een ontvoeringszaak een van zijn mannen omkomt, gaat hij er hard tegen aan. Deze actiefilm bevat weinig verhaal, maar de achtervolging per auto mag er zijn: het is een van de beste die ooit werd verfilmd. Opgenomen in New York. Let op Kercheval in de bijrol: hij werd later de populaire Cliff Barnes in de tv-serie Dallas.

Come Back, Charleston Blue

1972 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Mark Warren. Met o.a. Raymond St. Jacques, Godfrey Cambridge, Jonelle Allen, Adam Wade en Peter De Anda.

Verdere avonturen van Gravedigger en Coffin op politieklopjacht in Harlem. Naar het boek van Chester Himes. Veel geweld, geen humor en half zo goed als deel één: COTTON COMES TO HARLEM. Mooie muziek van Donny Hathaway.

The French Connection

1971 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Misdaad van William Friedkin. Met o.a. Gene Hackman, Fernando Rey, Roy Scheider, Tony Lo Bianco en Marcel Bozzuffi.

Gebaseerd op een legendarische drugsvangst in de VS in 1962, vertelt de film het verhaal van de niet aflatende jacht van undercover agent Jimmy 'Popeye' Doyle op het brein achter een groot drugstransport van Frankrijk naar New York. Gene Hackman is briljant als de gemene, sadistische Doyle, die misschien een slecht mens is, maar een fantastische politieman. Hoogtepunt in de film is een adembenemende achtervolgingsjacht dwars door New York, als Doyle in een auto een metrotrein probeert bij te houden. In 1975 maakte John Frankenheimer de sequel French Connection II, weer met Hackman en Rey.