Jan Rofekamp

Producer

Jan Rofekamp is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Last Cigarette

1999 | Documentaire

Verenigde Staten/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1999. Documentaire van Kevin Rafferty.

Op dezelfde wijze als hij destijds (in 1982) tewerk ging voor zijn satirische documentaire ATOMIC CAFE, brengt regisseur/ scenarist Rafferty de liefde-haat verhouding in beeld die deze eeuw in Amerika heerste rond het roken. Hij toont filmbeelden van supersterren als Gary Cooper, John Wayne, Robert Taylor, William Holden, Ava Gardner, enz. terwijl die met smaak een sigaret opstaken in hun films, mixt hiertussen publiciteitsfilmpjes over sigaretten. Deze pro-stemmen worden doorlopend de grond ingeboord door een verhoor van de belangrijkste tabaksproducenten voor het House Health and Environmental Subcomitee over de gevaren van het roken en een aantal propaganda-filmpjes uit de jaren 1950-60 die aantoonden dat roken een van de belangrijkste doodsoorzaken was in het land. Zelf brengt Rafferty niet de minste commentaar, maar laat de besluittrekking over aan de toeschouwer en hoe dan ook, ondanks de openlijke propaganda van John Wayne voor het roken, is het standpunt van de documentaire overduidelijk. Een plezierig, maar uiterst wrang pamflet, zoals trouwens ook Rafferty's vorige film was. Montage is van Frank Keraudren. Stereo.

The Cola Wars

1998 | Documentaire, Drama

Canada/Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Irene Angelico. Met o.a. Benjamin Barber, Andrew Baunov, Charlie Bottoms, Richard Branson en Charlie Elliot.

Een plezierig vertelde documentaire over de reeds een eeuw durende machtsstrijd tussen Coca-Cola en Pepsi-Cola. De film bestaat uit drie hoofdstukken. In het eerste wordt de geschiedenis geschetst van het ontstaan van beide merken en hoe Coca-Cola de drank werd van de blanken en Pepsi die van de negers. In deel twee zijn we getuige van de wereldverovering van deze Amerikaanse drank en hoe zelfs presidenten zich leenden tot de promotie van een van de twee. In het derde hoofdstuk tenslotte wordt de kolonisatie van de wereld geschetst door het cola- imperium. Cola is niet langer een Amerikaanse frisdrank, maar het wordt het imago van de V.S. in de ganse wereld. Ook andere merken werpen zich in de strijd, zoals Virgin-Cola en President`s Choice. Het geheel wordt opgefleurd met filmfragmenten, publiciteitsfilmpjes en promotiestunts. Medewerkers van een van de verschillende bedrijven laten zich onbeschaamd gaan in interviews. De documentaire werd gemaakt met veel gevoel voor humor (en is duidelijk niet van Amerikaanse makelij). Angelico, Paul Cowan en Howard Goldberg baseerden zich op het boek For God, Country And Coca-Cola van Mark Pendergrast. De montage was in handen van Angelico en Howard Goldberg. Fotografie is van Marc Gadoway.

Some Nudity Required

1998 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1998. Drama van Odette Springer. Met o.a. Odette Springer, Julie Strain, Jim Wynorski, Nancy Zala en Gwen Lavery.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Rofekamp op televisie komt.

Reageer