Glenn Lee

Acteur

Glenn Lee is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Green Man

1990 | Drama, Horror

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Elijah Moshinsky. Met o.a. Albert Finney, Michael Hordern, Linda Marlowe, Sarah Berger en Nicky Henson.

Gerenommeerd maar drankzuchtige restaurateur Finney neemt op een dag een vreemde verschijning waar in zijn landhuis annex eetgelegenheid met de naam uit de titel. Volgens de legende zou het in zijn woning spoken. Een 17e-eeuwse dokter (Culver) die zich met occultisme bezighoudt, belooft hem `de ware natuur van zijn begeerten te tonen`. Naar de vermaarde roman van Kingsley Amis uit 1969, lekker over en weer wippend tussen het bovennatuurlijke (onder de angstaanjagende scènes van de nachtmerrie-achtige spietsing van een meisje door een boom) en de losbandige uitspattingen van de held, die zowel met zijn vrouw als zijn maîtresse één bed wil delen. Finney's schitterende, schelmse vertolking is een lust voor oog en oor. Scenario van Malcolm Bradbury. Camerawerk van John McGlasha. Bedoeld als mini-serie in drie delen van elk 50m en oorspronkelijk zo uitgezonden.

La Noche de la furia

1974 | Actiefilm

Spanje 1974. Actiefilm van Carlos Aured. Met o.a. Glenn Lee, Blanca Estrada, Julián Ugarte, Maria Perschy en Eduardo Bea.

Een FBI-agent biedt twee hippieparen het hoofd, die een actrice op haar retour gegijzeld houden. Een onnozele brij.

Ella

1972 | Mysterie

Spanje 1972. Mysterie van Tulio Demichelli. Met o.a. Patty Shepard, Glenn Lee, Julio Peña en Antonio Mayans.

Een miljonair, die in verwarring is gebracht is door de dood van zijn beste vriend, pikt een charmante liftster op die deskundige in de parapsychologie blijkt te zijn. Een zeer slechte film, die nauwelijks gedraaid heeft. Ook bekend als TRÁGICA OBSESIón.

La Primera entrega de una mujer casada

1971 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Italië 1971. Misdaad van Angelino Fons. Met o.a. Emma Penella, Glenn Lee, Franco Citti en Bruno Corazarri.

Twee jongens die zich buiten de wet hebben geplaatst, vestigen zich in een chalet. Daar woont alleen maar een getrouwde vrouw die de terugkeer van haar man afwacht. Een grotesk knoeiwerk ter meerdere eer en glorie van Penella.

La Casa de las palomas

1971 | Drama, Romantiek

Spanje/Italië 1971. Drama van Claudio Guerín. Met o.a. Ornella Muti, Lucía Bosé, Glenn Lee, Carmen De Lirio en Caterina Boratto.

De haat-liefde verhouding tussen een moeder, de aantrekkelijke weduwe Bos[KA1]e en haar knappe dochter, gespeeld door de toen nog zeventien-jarige Muti. De moeder heeft een minnaar (Lee), die haar op een dag in de steek laat. Ze blijft verdrietig achter en als hij weer opduikt is ze blij, maar beseft te laat dat het een ellendige nietsnut is die alleen maar op haar zak teert. Als ze dat begrijpt, en Lee daarmee confronteert, wreekt hij zich op haar dochter. Een zeer middelmatige film, die echter toentertijd, wegens het voor Spanje en Italië pikante karakter, zeer populair was. Ook bekend als UN SOLO GRANDE AMORE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Glenn Lee op televisie komt.

Reageer