Manfred Waffender

Regisseur, Producer

Manfred Waffender is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Mit der Stimme Tanzen

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Manfred Waffender. Met o.a. Maria João, Mário Laginha, Wolfgang Muthspiel, Trilok Gurtu en Mário Andrea.

Maria João werd geboren in Lissabon. Op haar achtentwintigste gaf ze, aangespoord door haar muziekleraar, haar eerste concert. Ze werd al vlug opgemerkt in jazz-kringen, maar ze wou meer. Ze werkte aan een heel persoonlijke sound die ergens het midden hield tussen jazz, vocalisatie en fado. Korte tijd later werd ze verkozen tot beste zangeres van het jaar in Portugal. Haar faam ging over de grenzen en we volgen haar tijdens een tournee in Duitsland. Repetities en optredens worden afgewisseld met gesprekken over haar muziek met haarzelf en met mensen die met haar werkten, w.o. haar componist, pianist en echtgenoot Mário Laginha. Haar techniek legt ze uit tijdens een muziekles aan het conservatorium van Hannover. Een goede introductie voor mensen die haar niet kennen. Haar fans kunnen genieten van haar muziek die overvloedig aanwezig is. Waffender schreef het scenario. Montage is van Armin Riegel. Teksten worden gesproken door Ellen Schulz en Bernd Ripken. Bernd Meiners stond achter de camera.

Toots

1996 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1996. Documentaire van Manfred Waffender. Met o.a. Jean 'Toots' Thielemans, Bruno Castellucci, Michael Hatzigeorgiu, Michel Herr en Philip Catherine.

Portret van de toen drie[KA3]enzeventig jarige Belgische mondharmonicavirtuoos Jean Baptiste `Toots` Thielemans. Toots praat vrijuit over zijn carri[KA3]ere en de reuzen van de jazz waarmee hij gewerkt heeft. Het gesprek, dat bij hem thuis plaatsvond, wordt afgewisseld met concerten in Belgi[KA3]e en in het buitenland (o.a. het Jazz-Festival van Monterey) en een trip naar Amerika waar hij oude vrienden terugvindt. Voor jazz- liefhebbers en fans van Toots is dit eten en drinken. Wie meer over de figuur van de musicus wil te weten komen blijft wat op zijn honger zitten. Alle bekende nummers van Toots passeren uiteraard de revue. Montage van Helmut Mittelstüdt. Waffender schreef het scenario en voert de gesprekken. Dit alles werd ingeblikt door Volker Mach.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manfred Waffender op televisie komt.

Reageer