Robert Cohen-Solal

Componist

Robert Cohen-Solal is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Une Touche de bleue

1988 | Misdaad, Film noir

Frankrijk 1988. Misdaad van Claude-Simon Gaignaire.

Iets wat op een politieopdracht lijkt, leidt naar Sète. Speelt rond een jonge vermiste visser. Dit originele script van de regisseur is echter net zo bedrieglijk als LES GOMMES van Alain Robbe-Grillet. Om te beginnen speelt het zich af in de toekomende tijd, alhoewel maar even en juist daardoor ontstaat een bepaald gevoel van onbehagen bij de kijker. Het vormt het beste in een buitengewoon bizarre, ontoegankelijke en verwarrende film met één enkele hoofdpersoon: een inspecteur die uit Lyon is komen aanwaaien - dus van elders - en die als een verdwaalde eindeloos rondslentert door de stad. Het ontbreekt aan een degelijk scenario, het verhaal is onsamenhangend. Ondanks alles heeft deze mislukte film een poëtische sfeer. Waarom echter pakken zoveel regisseurs bij hun eerste film dergelijke ambitieuze projecten aan ??

Noroît

1976 | Avonturenfilm, Drama, Fantasy

Frankrijk 1976. Avonturenfilm van Jacques Rivette. Met o.a. Bernadette Lafont, Geraldine Chaplin, Kika Markham, Babette Lamy en Anne-Marie Reynaud.

Deze tweede van Rivette voor actrice-combinaties bedachte films waarin stervelingen zich meten met kortstondig op aarde vertoevende goden - na Duelle - verplaatst de Jacobijnse Revenger's Tragedy zich naar de strijd van een jonge vrouw, die om de dood van haar broer te wreken infiltreert in een bende van vrouwelijke smokkelaars en ten slotte de verantwoordelijke 'dochter van de zon' tegemoet treedt. Het ondoorzichtige en bizarre handelingsverloop wordt gecompenseerd door de geboden spelkansen in barre en primitieve emoties en acties, die de actrices met overrompelende inzet weten te benutten en zo de aandacht vasthouden ondanks de overmatige lengte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Cohen-Solal op televisie komt.

Reageer