Vincent Roger

Acteur, Producer

Vincent Roger is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Voyance et manigance

2001 | Komedie

Frankrijk 2001. Komedie van Eric Fourniols. Met o.a. Emmanuelle Béart, Dieudonné, Anémone, Zinedine Soualem en Serge Hazanavicius.

Fr[KA1]ed[KA1]eric (Hazanavicius) is toneelspeler en hij heeft tijdelijk geen engagement. In Frankrijk is dat geen bijzonderheid: drie maanden werken en de overige tijd van het jaar een aanvaardbare uitkering boven het minimumloon. De cultuur bestaat dankzij de belastingbetaler. Zijn vriendin geeft hem de bons, waarop hij besluit naar zijn halfbroer Alban (Dieudonn[KA1]e) in Montauban in de Midi te gaan. Alban verdient de kost als helderziende. Chantal Bardet (B[KA1]eart), een leuke, na[KA3]ieve meid uit Castelsarassin, heeft een onbenullig baantje op de sous-pr[KA1]efecture. Ze zit op de afdeling rijbewijzen, waar ze ruimschoots de tijd heeft om met haar toffe collega Jacqueline (An[KA1]emone) over van alles en nog wat te kletsen. Als Chantals man Roland (Soualem) zijn werk kwijtraakt, belandt Chantal in de put. Jacqueline raadt Chantal aan om naar Alban te gaan, zodat ze op zijn minst weet wat de diepere oorzaak van de ellende was en wat ze mag verwachten van de toekomst. Chantal heeft zo haar eigen ideetjes over haar ellende en denkt dat haar beste vriendin en buurvrouw Agn[KA2]es (Bonneton) erachter zit. Als ze naar Alban gaat, heeft hij onmiddellijk door dat Chantal een gemakkelijke prooi is. Het moet daarom met de hulp van Frédéric, die een aardig nummertje drama kan weggeven, niet bij één sessie te blijven. Door goed op te letten zegt Alban de juiste dingen, die Chantal horen wil en is ze volledig verkocht. Roland vindt ondertussen dat Chantal wel veel weg is en zoekt omdat hij niks te doen heeft, troost bij... Agnès, terwijl Frédéric steeds meer in Chantal gaat zien. Zo komen de eenvoudigste toekomstverwachtingen uit. Hoewel Fourniols, die ook het onderhoudende scenario schreef, de boodschap over de nep in de waarzeggerij er met de voorhamer inramt, is deze klucht zonder pretenties best aardig en om flink te lachen. De rolverdeling is goed gecast; een ieder geeft op plezierige wijze het nummertje weg dat van hem of haar verwacht wordt. Fijntjes wordt opgemerkt dat ex-First Lady Nancy Reagan en wijlen president François Mitterand regelmatig in de koffiedik lieten kijken. Staatszaken zijn blijkbaar voorspelbaar. Het camerawerk is van Gérard de Battista. Ook bekend als VOYANT LUMINEUX.

Raymond Chandler 1888-1959

1996 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1996. Documentaire van Michel Pamart.

Een gedetailleerd portret van de geestelijke vader van Philip Marlowe. Hij was de uitvinder van de privé-detective die werkt in het grauwe, realistische Los Angeles, waar de misdaad welig tiert. Neil Morgan, journalist en intieme vriend van Chandler, gidst ons door de diverse stadia van diens leven. De enige bestaande filmbeelden van de schrijver, een amateurfilm uit 1956, tijdens een ontspannen moment aan het zwembad samen met Christopher Isherwood en Natascha Spender, vormen een van de aantrekkingspunten van deze goed gedocumenteerde biografie, die Chandler toont zoals hij was, zonder zijn drank- en drugproblemen uit de weg te gaan. Er wordt vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan zijn verblijf in Hollywood, waarmee Chandler een haat-liefde verhouding had. Een ander zeldzaam pareltje is een promo-filmpje voor THE BIG SLEEP met Humphrey Bogart en Lauren Bacall. José Varela en Michel Pamart lezen fragmenten uit Chandlers romans en brieven. Pamart schreef het scenario samen met Fraser Macnaught. Montage is van Ombeline Blanchard en nieuw filmmateriaal van Jean-Claude Ducouret. Een onmisbaar kleinood van elke Chandler-liefhebber.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vincent Roger op televisie komt.

Reageer