Ewa Dałkowska

Acteur

Ewa Dałkowska is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Medium

1985 | Horror, Historische film

Polen 1985. Horror van Jacek Koprowicz. Met o.a. Władysław Kowalski, Micha ł Bajor, Grazyna Szapołowska, Jerzy Stuhr en Jerzy Zelnik.

Een griezelfilm die op de dag van de zonsverduistering in oktober 1933 speelt. Een sterk paranormaal begaafd persoon verzamelt uiteenlopende mensen om zich heen om een fin-de- siècle moord te ensceneren en ontsnapt vervolgens aan de nazi's. Een onderhoudend en bizar mengsel van politiek en het bovennatuurlijke.

Kobieta z prowincji

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Andrzej Bara[KA1]nski. Met o.a. Ewa Dałkowska, Ryszarda Hanin, Bozena Dykiel, Maciej Góraj en Kazimierz Wichniarz.

Een opmerkelijk portret van een vrouw uit een klein stadje in de provincie, die met schier onuitputtelijke energie strijdt voor een menswaardig bestaan voor haar kinderen en zo wordt geconfronteerd met de stormachtige naoorlogse Poolse geschiedenis. De film getuigt van een grote liefde voor het detail en van veel inzicht in de condition humaine. Sterk spel van Ewa D[KA13]alkowska.

Głosy

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Janusz Kijowski. Met o.a. Ewa Dałkowska, Krzysztof Zaleski, Edmund Fetting, Piotr Fronczewski en Ewa Wisniewska.

Onzinnige film waarin de hallucinaties van een vrouw worden verklaard door haar gave om radiosignalen van buitenaardse beschavingen te kunnen opvangen. Een merkwaardig onderwerp voor deze geëngageerde filmmaker, die bekend werd met INDEKS en KUNG FU. Geen science-fiction.

Bez znieczulenia

1978 | Drama

Polen 1978. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Zbigniew Zapasiewicz, Ewa Dałkowska, Andrzej Seweryn, Krystyna Janda en Roman Wilhelmi.

In deze psychologische analyse wordt een beeld gegeven van de situatie waarin een succesvolle vertegenwoordiger van het establishment zich bevindt, wanneer er een deels geheime, deels publieke hetze tegen hem wordt gevoerd en hij van de ene dag op de andere degradeert tot een overbodig mens. Door zijn kritische inhoud is deze film een groot succes geweest in Polen. Na jaren is Wajda met deze film teruggekeerd naar de eigentijdse thematiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ewa Dałkowska op televisie komt.

Reageer